Arama
Arama Sonuçları
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Karabük'ü 'Kastamonulu' yönetecek
Kastamonu'da 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partiler ve adayların çalışmaları hız kazanırken, komşumuz Karabük'te ise ilginç bir durum ortaya çıktı. 3 ayrı partiden 3 Kastamonulu aday Karabük Belediyesi'ne talip oldu.
Dadaylı genç; 20 gündür kayıp!
Kastamonu’nun Daday ilçesinden Emirhan Namal isimli gence; yaklaşık 20 gündür ulaşılmıyor.
‘İthal değil, yerli adayım’
Kastamonu'da yerel seçimler yaklaşırken; açık ara en hareketli ilçe ise Daday oluyor...
"Pancar teslimatında hiç bir sorun yok..."
Şeker Fabrikası önünde dün yaşanan olaylar sonrası,Sendika Başkanı Çuhadaroğlu'ndan cevap geldi. Kastamonu Şeker Fabrikası'nda pancar teslimatında bazı sorunlar yaşandığı şeklindeki sosyal medya haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
Dadaylı başsavcıdan Kronospan’a ziyaret
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Türüdi, Kastamonu’nun en büyük ekmek kapılarından birisi olan Kronospan’ı ziyaret etti.
Kastamonulu vali yine yok!
Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi’yle birlikte 57 ilin valisi değişirken; aralarında ise hiç Kastamonulu vali yok…
30 yıllık ‘Kastamonulu vali’ özlemi
GÖZLER, YENİ BAKAN YERLİKAYA VE ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIKLANACAK VALİLER KARARNAMESİNDE...
Yeni ürün reçeteleri hazırlanıyor
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya başlanılan “Kastamonu topraklarında kurt üzümü köysel kadın çiftçi dönüşümü yayım projesi" kapsamında Hanönü İlçesinde İlçe Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
Eski sanayide ölü bulundu
6 gün önce kaybolan Celal Balcı isimli vatandaş, eski sanayi sitesinde hayatını kaybetmiş bir şekilde bulundu.
6 gündür her yerde aranıyor!
6 gün önce kaybolan Celal Balcı isimli vatandaş her yerde aranıyor. Hacı Behiye Barut Anaokulu’nda çalışan Balcı’dan henüz haber yok.
Uluay'dan Daday'a ‘OSB’ sözü
AK Parti Kastamonu birinci sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay, seçim çalışmaları kapsamında Daday'da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.
Kastamonulu firmaya “ruhsat” engeli
Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde faaliyet gösteren Romon Grup’un üretim kapasitesini genişletmek için 40 milyon TL’yi aşan yatırımla inşa ettiği yeni fabrikaya, OSB yönetimi tarafından ruhsat verilmedi. Boş kalan yeni fabrikanın girişine astıkları pankartlarla duruma tepki gösteren firma yönetimi ve çalışanlar, sanayi yatırımlarının kişisel çıkarlar için engellenmeye çalışıldığını savundu.
Sakal- Şerif, Daday'da
Yurdun dört bir yanında Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde programlar düzenlendi. Vatandaşlar bu mübarek gecede camilere akın etti. Daday Merkez Kolukaraoğlu Camiinde Dadaylı vatandaşlar camide buluştu.
Kastamonu seçime gidiyor!
14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde Kastamonu’daki adaylar netleşti. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Genç Parti’nin yer alacağı seçimlerde adaylar; Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmek için yarışırken aynı zamanda da Cumhurbaşkanları adayları için oy isteyecek.
40 öğrenci temel girişimcilik dersi aldı
KUZKA’NIN TEKNİK DESTEK PROGRAMI DADAY’DA TAMAMLANDI
Daday Kaymakamı gençleri okumaya teşvik ediyor
Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım, ilçede yaşayan gençlere yönelik kitap okuma kampanyasının başlayacağını duyurdu.
Eşsiz yöresel lezzet, merkeze geldi
Daday'da hizmet veren Daday İsmail Usta'nın Et Lokantası'nda çalışan etli ekmek ustası İsmail Çetin bu lezzeti Kastamonu merkeze taşıdı. Kastamonu merkezde Enfes Restoranı'nı açtıklarını belirten İsmail Usta yaklaşık 30 yıllık emeğini, Kastamonu'da elinin lezzetiyle konuşturmaya devam ediyor. Candaroğulları Mahallesi, Miralay Halit Bey Caddesi üzerinde bulunan ve 2 ay önce kapılarını Kastamonululara açan Enfes Restaurant, lezzetli yöresel yemekleriyle müşterilerinin damaklarını şenlendiriyor. Tadı damaklarda bırakan enfes etli ekmek için vatandaşların artık Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadığını söyleyen Etli Ekmek Ustası İsmail Çetin;" Etli ekmeğin hassı yerinden gelen lezzet için müşterilerin Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadı, ayaklarına getirdik" dedi.
Dadaylı öğretmenler Litvanya’da…
Daday'da hayata geçirilen Erasmus projesi çerçevesinde öğretmenler, bilgi, beceri ve yetkinliklerini paylaşmak üzere Litvanya’ya gitti.
Dadaylı öğrenciler Portekiz’e gitti
Kastamonu'da 3 öğrenci ve öğretmenleri, Erasmus projesi çerçevesinde Portekiz’e gitti. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Erasmus Akreditasyonu çerçevesinde, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Daday'da görev yapan İngilizce öğretmeni ile 3 öğrenciyi Portekiz’in Lizbon şehrine gönderdi.
Daday, lavanta kokacak
Dadaylı Kadın Girişimciler Derneği’nin üyelerine yönelik, “Daday Köyleri Lavanta Kokacak” projesi ile ilgili toplantı, İksir Oteli’nin ev sahipliğinde düzenlendi.
Dadaylı gencin başarısı
18 Temmuz'da açıklanan Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavında (YKS) Daday Şehit Ümit Demirci Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Elif Derya Dolaşan, Türkiye 722’ncisi oldu. Sözel Yerleştirme Puanında aldığı 478 puanla bu başarıyı elde eden 18 yaşındaki Elif Derya Dolaşan hedefini Türkçe Öğretmenliği olarak açıkladı.
Çalışma Bakanlığı’nda Devrekanili başmüfettiş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan iş başmüfettişliklerine Devrekanili hemşehrimiz Aydın Binici atandı.
“Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız”
CHP Kastamonu Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Eda Büyükdemirci, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’a yönelik geçtiğimiz gün gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadı.
'Kastamonulular, Bursa'da rekor kıracak'
Bursa'da 9'ncusu düzenlenecek olan Kastamonu Günleri için istişare ve hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.
Dadaylı mühendisten uzay girişimi
Dadaylı makine mühendisi Osman Sezer’in altı arkadaşıyla birlikte kurduğu Anibal Bilişim ve Ajans tarafından hazırlanan Uzay Serüveni kutu oyunu çocukları uzay çağına hazırlıyor.
Bakın evi kim yakıyormuş!
Esrarengiz bir şekilde 16 gün içerisinde 17 kez yanan evdeki yangının evde yaşayan aile üyelerinden biri tarafından çıkartıldığı ortaya çıktı
Son umut Diyanet!..
AYNI EVDE 16 GÜNDE 17 KEZ YANGIN ÇIKTI
Esrarengiz olay: Aynı ev bir haftada beş kez yandı
Merkeze bağlı Kurusaray Köyünde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı