‘İthal değil, yerli adayım’;

‘İthal değil, yerli adayım’

Kastamonu'da yerel seçimler yaklaşırken; açık ara en hareketli ilçe ise Daday oluyor......

Daday’da yıllardır gazetecilik yapan Serkan Yılmaz, Daday’da yaşamayanların üst üste Belediye Başkanlığı aday adaylıklarının açıklanmasının ardından kendisinin de AK Parti’den aday adayı olacağını belirtti.

‘İthal aday istemiyoruz’ diyerek Daday’ın sorunlarını bilen, sokaklarında gezen kişilerin aday adayı olması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, adaylığını açıkladı.

Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili açıklama yapan Serkan Yılmaz; Daday ilçesinde Kastamonu’dan veya başka illerden aday istemediklerinin altını çizerek, ‘’Eğer dışarıdan bir aday gelecekse ben Serkan Yılmaz olarak elimi taşın altına koymaya hazırım. Dışarıdan Daday'a bayramda düğünde veya cenazede gelerek aday olunmaz. Bizler Daday'ın tozlu ve çamurlu yollarında yürüyeceğiz, soğuk ve sıcak havasını içimize çekeceğiz. Dışarıdan bir insan,  Daday halkını bilmeyen, Daday'ın sorunlarını bilmeyen insan, aday olacak destek isteyecekse… Olmaz kabul etmiyoruz ithal aday’’ dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti;

‘’Bana,  dört yıl önce katıldığım canlı yayın programında ‘Serkan Yılmaz siyasete mi giriyor, önümüzdeki seçimlere mi hazırlanıyor?’ diye bir soru gelmişti, bende benim şuan için öyle bir düşüncem yok, ama bana gerek varsa, vatandaşlar isterse; taşın altına elimi koyarım, görev alınmaz verilir, eğer büyüklerimiz de isterse aday olabilirim demiştim. Eğer adaylar gerçekten Daday'da yaşayan Daday'ın sorunlarını belediyenin sorunlarını bilen bir aday çıkarsa tamam ama eğer ithal bir aday çıkarsa bu Kastamonu'da yaşayan Dadaylı dahi olsa, oturur düşünür ve Daday için hangi parti uygunsa veya hangi parti adaylık teklifinde bulunursa kararımı verir ben İlçemiz için bende bu yola çıkarım’’ dedi.

SERKAN YILMAZ KİMDİR?

1989 yılında Daday ilçesinde doğan Serkan Yılmaz, ilk, orta ve liste öğrenimini Daday’da tamamladı.

Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Basın ve Halka İlişkiler bölümünden mezun olan Yılmaz, aynı zamanda Kamı Yönetimi lisans bölümünden mezun oldu.

2011 yılında Daday Haber gazetesini çıkaran Yılmaz, aynı tarihlerde TRT Haber muhabirliği de yaptı ve şuan da İhlas Haber Ajansı’nın Daday muhabirliğini sürdürüyor.

2013 yılından 2023 yılına kadar Daday Belediyesinde çeşitli görevlerde bulunan Yılmaz, şuan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışıyor.

Yılmaz, Kastamonu İli Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Daday Şubesi Başkan Yardımcılığı görevi, Daday Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum