Dadaylı mühendisten uzay girişimi;

Dadaylı mühendisten uzay girişimi

Dadaylı makine mühendisi Osman Sezer’in altı arkadaşıyla birlikte kurduğu Anibal Bilişim ve Ajans tarafından hazırlanan Uzay Serüveni kutu oyunu çocukları uzay çağına hazırlıyor....

Dadaylı makine mühendisi Osman Sezer’in altı arkadaşıyla birlikte kurduğu Anibal Bilişim ve Ajans yazılımda dünyada çığır açacak, parametre değiştirecek inovatif yazılım projeleri geliştirmeyi hedefliyor.

 

Marmara Teknokent’te mobil yazılım alanında oyun ve seyahat projelerinde ar-ge çalışmalarının devam ettiğini bildiren Sezer, ajans bölümünde ise marka danışmanlığı, sosyal medya yönetimi, dijital medya reklamları, kurumsal kimlik çalışmaları, dijital pazarlama ve e-ticaret hizmeti verdiklerini kaydetti.

UZAYA KEŞFE HAZIRLANIYOR

Firma bünyesinde faaliyet gösteren Ribat Games tarafından hazırlanan Uzay Serüveni kutu oyunu ile çocukları uzay çağına hazırlamanın yanı sıra kendi medeniyetlerine ait bilim insanlarını tanıtmayı planladıklarını ifade eden Sezer, projenin mobil uygulamasının da devreye alınacağını bildirerek şunları söyledi: “Önümüzdeki çağda bilgi en büyük servis olacak. Özellikle sosyal medyanın yani her insana söz söyleyebileceği mecraların ortaya çıkması ciddi şekilde bilginin dezenformasyona uğramasına sebep oldu. Bu durum toplumların, nesillerin manipüle edilebilmesinin önünü açıyor. Örneğin; toplumumuzda ilk robotun Avrupalılar tarafından yapıldığı algısı hakim. Oysa ilk robotu icat eden mucit bizim coğrafyamızdan çıkan El-Cezeri’dir. Bizim bunun gibi kendimize özgü değerleri bilmemiz lazım. Uzay serüveni oyunu matbu olarak sağladığı doğru bilgi kaynağını yazılımıyla da aktaracak.”

DÜNYADAKİ PARAMETRELERİ YAZACAĞIZ

“Bilişim sektöründe çalıştığımız ayrı alanlarda hedeflerimiz var. Ortak planımız ise kontrollü dijital dönüşümü sağlamak. Uzay serüveni oyununu mobil uygulamaya aktarma projemiz sonrası geliştirdiğimiz seyahat projesinin dünyada örneği yok.  Enerjimizi TÜBİTAK ve devletimizin desteğiyle birleştirebilirsek dünyadaki parametreleri biz yazacağız.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum