Sakal- Şerif, Daday'da;

Sakal- Şerif, Daday'da

Yurdun dört bir yanında Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde programlar düzenlendi. Vatandaşlar bu mübarek gecede camilere akın etti. Daday Merkez Kolukaraoğlu Camiinde Dadaylı vatandaşlar camide buluştu....

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı "bin aydan daha hayırlı" olduğu kabul edilen Kadir Gecesi idrak edildi. Daday'ın birçok yerinde vatandaşlar camilere akın etti. Camileri dolduran 7'den 70'e kadın, erkek, çocuk binlerce Müslüman el açarak dua etti. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e veda etmeye hazırlanırken, 27. gecesi olarak kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in melek Cebrail (A.S.) ile Hazreti Muhammed'e (S.A.V.) indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Müslümanlar camileri doldurdu. Her yıl olduğu gibi bu yılda Merkez Kolukaraoğlu Camiinde toplanan Dadaylılar namaz, kıldı, dua etti.

 İlçe Müftüsü Eyüp Bucan tarafından günün anlamını belirten vaaz programı icra edildi. Ardından ise her yıl Kadir Gecesinde ziyarete açılan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in sakal - ı şerifi vatandaşların ziyaretine açıldı. Program yapılan duaların ve ikramların ardından sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum