Kastamonu seçime gidiyor!;

Kastamonu seçime gidiyor!

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde Kastamonu’daki adaylar netleşti. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Genç Parti’nin yer alacağı seçimlerde adaylar; Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmek için yarışırken aynı zamanda da Cumhurbaşkanları adayları için oy isteyecek....

HEPSİNİN TEK BİR ORTAK NOKTASI VAR

28. dönem milletvekilliği seçimleri için aday olan ve ilk sırada yer bulan isimlerin hepsinin ortak özelliği; en az bir dönem il başkanlığı yapmış olmaları olurken; birçok milletvekili adayı da görevinden istifa ederek ilk sırada yer aldı.

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Genç Parti, Yeniden Refah Partisi’nin ilk sıra milletvekili adayları; mevcut il başkanlığı görevlerinden istifa ederek aday olurken; AK Parti’de Halil Uluay, CHP’de Hasan Baltacı, MHP’de Emin Çınar, İYİ Parti’de ise Ahmet Katar, geçtiğimiz dönemlerde il başkanlığı görevlerinde bulunan isimler oldu.

Diğer taraftan da Millet İttifakı üyeleri DEVA, Gelecek, Demokrat Parti de aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyeceklerini açıklamıştı.

AK PARTİ’DE BEKLENMEYEN LİSTE

AK Parti tarafından açıklanan Kastamonu listesi, teşkilat tarafından dahi şaşkınlıkla karşılandı. 2016 yılında bir dönem AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı yapan Halil Uluay’ın ilk sırada yer aldığı listede; Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek aday adaylığı başvurusu yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Serap Ekmekçi ikinci sırada yer aldı. Listenin son sırasında ise Dadaylı iş adamı Mehmet Umur’un ismine yer verildi.

MHP’DE ‘ÇINAR YENİDEN’

Milliyetçi Hareket Partisi ise, adaylarını ilk açıklayan siyasi parti oldu.  24 ve 25’nci dönem MHP Kastamonu Milletvekili olarak görev yapan Emin Çınar, geçtiğimiz aylarda İl Başkanlığı görevinden istifa ederek aday olacağını duyurmuştu. MHP’nin iddialı isimleri MYK Üyesi Yüksel Aydın ve geçtiğimiz dönem ilk sıradan aday gösterilen Hacı İbrahim Maşalacı’nın da bulunduğu aday adaylığı listesinde ilk sırada kendine yer bulan Çınar, üçüncü kez meclise gitmek için sahaya indi. Diğer taraftan ikinci sırada ise önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen’in oğlu 29 yaşındaki Alperen Özmen yer alırken, son sırada ise sahil kesiminin yakından tanıdığı Engin Uzuner yer aldı.

CHP BALTACI’YA GÜVENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise ilk sırada sürpriz yaşanmadı. CHP Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Hasan Baltacı, yine ilk sıradan aday gösterilirken, geçtiğimiz dönem mecliste sık sık Kastamonu’nun sorunlarını dile getirmesiyle vatandaşların büyük takdirini toplamıştı. İkinci sırada ise Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi’nin il başkanı Kadir Yalçın aday gösterilirken, son sırada ise Kastamonu’nun tanınan isimlerinden eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan yer aldı.

İYİ PARTİ KATAR’LA YÜRÜYECEK

14 Mayıs seçimlerinin Kastamonu’da kilit partisi olacak İYİ Parti’de ise ilk sırayı iş adamı Ahmet Katar aldı. Bir dönem İYİ Parti İl Başkanlığı yapan ve daha sonra aday adaylığı başvurusunda bulunmak için görevini Faruk Ataşalar’a devreden Katar, hem Cumhur İttifakı’nın üyeleriyle hem de Hasan Baltacı’yla yarışarak meclise gitmek için mücadele edecek. Diğer taraftan İYİ Parti’de ikinci sırayı Taşköprülü Metin Ateş alırken, son sırayı ise Tosyalı Mustafa Güvenç aldı.

MEMLEKET’TE ‘BAŞESGİOĞLU’ RÜZGARI

Memleket Partisi’nde ise İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, milletvekilliği için kolları sıvadı. İlk sırada kendisine yer bulan Başesgioğlu, seçim çalışmalarına başlarken; ikinci sırada Ayten Urganioğlu, üçüncü sırada ise Yunus Emre Kay yer aldı.

ZAFER PARTİSİ’NDE İLK SIRA BÜYÜKŞEN’İN

İYİ Parti’den istifa eden Zafer Partisi’nin kurucu il başkanı olan Özcan Büyükşen, partisinin ilk sıra milletvekili adaylığına ismini yazdırdı. İkinci sırada Aslıhan Koca, üçüncü sırada ise Arif Emre Sürücü yer aldı.

YENİDEN REFAH TOSYA’YA GÜVENİYOR

Yeniden Refah Partisi ise Tosyalı adayıyla vekillik arayacak. İl Başkanı Halil İbrahim Demir, görevinden istifa ederek milletvekilliği birinci sıra adayı oldu. Diğer taraftan ikinci sırada Kağan Yorulmaz, üçüncü sırada ise Hayri Çelik yer aldı.

GENÇ PARTİ ‘BEN DE VARIM’ DEDİ

Kastamonu Genç Parti İl Teşkilatı da seçimlere üç milletvekili adayıyla giriyor. İlk sırayı İl Başkanı Mete Tafracı alırken, ikinci sırada  Erkan Özgül, üçüncü sırada ise Bayram Bakırcı yer aldı.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum