Arama
Arama Sonuçları
İYİ Parti kesin listesini açıkladı!
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından kesinleşen liste yayınlandı.
İşte AK Parti'nin meclis adayları
Kastamonu’da MHP ve İYİ Parti’nin ardından AK Parti’de de meclis üyesi adayları kesinleşti. İl Seçim Kurulu’na verilen AK Parti listesinde yer alan sürpriz isimler dikkat çekti.
İYİ Partili Türkmenoğlu, aday adaylığını açıkladı
İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Necati Türkmenoğlu, Kastamonu İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylığını resmen açıkladı.
Kastamonu MEM'den, Koordinasyon Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile haftalık Planlama ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye birincilerinden İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Türkiye birincileri Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.
Kastamonu için sınav sistemi netleşti
27 Eylül 2023 tarihinde saat 12:00'da Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında 8 Lise Müdürü ile Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Aytaç Eruz'un eşi Sakine Eruz'dan İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
Aytaç Eruz Anadolu Lisesi'ni yaptıran hayırsever Aytaç Eruz'un eşi Prof. Dr. Sakine Eruz, İl Milli Eğitim Müdür Hasan Gümüş'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kastamonu'daki okul müdürlerine sınav bilgilendirmesi
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda ortaokul müdürleri ile ölçme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Araç MHP 'Fikri Yazan' ile devam
MHP ilçe kongrelerinin ilki olan Araç'ta mevcut İlçe Başkanı Fikri Yazan tekrar seçilerek güven tazeledi.
1 milyonluk ödenek aktarımı görüşüldü
İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı olağan toplantıları dün düzenlenen oturumla devam etti. İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında yapılan toplantıda 2 gündem maddesi görüşüldü.
“Adaylarımızı sorgulayacak son kişisin”
AK Parti İl Başkanlığı'nda, partili meclis üyelerinin katılımıyla İl Genel Meclisi (İGM) grup toplantısı düzenlendi.
Katar: ‘Kastamonu’da birinci parti olacağız’
İYİ Parti Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Devrekâni’desert açıklamalar yaptı. AK Parti Milletvekili Adayı Serap Ekmekci’nin ‘Yurt dışından Kastamonu’ya hasta getireceğiz’ sözlerine ‘Sen önce Kastamonu’daki hastaların sorununu çöz’ diyerek tepki gösteren Katar, İYİ Parti’nin milletvekili çıkaramayacağına dair söylemlere ise ‘’Hadi oradan, herkes konuşmalarına dikkat etsin’’ dedi.
"Kastamonu'da bu iş bitmiş, 14 Mayıs'ın sonucu belli olmuştur"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kastamonu'da yaptığı mitingde; "Bizim çağrımız Milli kararlılığın milli doğruluşun Birliği kucaklaşmanın çaresidir Kastamonu'da bu iş bitmiş, 14 Mayıs'ın sonucu belli olmuştur" dedi.
Kastamonu'da konuşan Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın özü sağlam, sözü senettir!"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'ya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kastamonu'da yaşanan sel felaketi ile 6 Şubat depremlerine değinerek; " Hayatını kaybetmiş insanlarımızı geri getiremesek de onların anılarına saygı duymamız geride bıraktıkları yakınlarını ve ailelerini kutlu bir emanet gibi görüp, onların acil ihtiyaçlarını karşılamamız mümkün ve mukadderdir. Cumhur İttifakının özü sağlamdır, sözü senettir duruşu yerli ve millidir" dedi.
Kastamonu'da bayram telaşı başladı
Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Vatandaşlar, ikramlık şeker ve çikolata almak için marketin yolunu tutarken, öte yandan bayramlık alışverişi için de mağazaların yolunu tuttu. Ancak vatandaşlar,kıyafetlerdeki yüksek fiyatlardan şikayetçi.
Emin Çınar: 'MHP, Kastamonu'da birinci olacak'
MHP Kastamonu İl Başkanlığı’nda 28’inci dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili Adayı Emin Çınar, düzenlenen programda
Baltacı, Tosya'dan başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk ilçe ziyaretini Tosya’ya gerçekleştirdi.
AK Parti’nin il il milletvekili adayları
AK Parti, milletvekili listelerini YSK'ya teslim etti.
Erken çocukluk dönemi masaya yatırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Erken Çocukluk Dönemi (0-36 ay) Özel Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
"Bilinçlendirme çalışmalarını hep beraber yapacağız"
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda, Türk Hava Kurumu Şubesi Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu açıldı. Kursiyerlerle bir araya gelen Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu burada yaptığı açıklamasında; " Sivil Havacılık Yüksekokulu Kastamonu’da bizimle partner olarak çalışmalarını yürütüyor. Türk Hava Kurumu’nu hem gelecek nesillere aktarmak hem de gelecek nesillere havacılık bilincinin ne olduğunu ve havacılığı daha güzel geliştirebilmek anlamında bilinçlendirme çalışmalarını hep beraber yapacağız" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu en az 10 bin diyor
Asgarî ücret görüşmeleri başladı. Hayat pahalılığı derinden hissediliyor. Vatandaşlar ise açıklanacak olan asgari ücret tutarının ne kadar olacağını merakla bekliyor.Bakanlık anketine göre asgarî ücret beklentisi 7 bin 630 TL olarak açıklandı. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, vatandaşlara asgari ücret beklentisini sordu. Kastamonu'da vatandaşların asgari ücretin en az 10 bin olması gerektiğini dile getirdi.
Tema Koleji'nden yerinde eğitim
Tema Koleji'nin minikleri Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Öğretmenlerinin eşliğinde itfaiyecilerle bir araya gelen birinci sınıf öğrencileri, itfaiye peronellerinin görev tanımları ve amaçları konusunda bilgilendirildi.
Taksici zor durumda!
Akaryakıta üst üste gelen zamlar, vatandaşlar kadar taksici esnafını da zorluyor. Olukbaşı Stad Taksi Durağı’nda taksicilik yapan esnaf Satı Dağlıoğlu, sektörün içerisinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Tek dertlerinin yakıt olmadığını belirten Dağlıoğlu; “Bu araçların lastik bakımı, yağ değişimi var. Sürekli hareket halinde olduğumuz için araçlarımız yıpranıyor ve yedek parça ihtiyacı oluyor. Yedek parça ve araç bakım fiyatları da yükseldi. Şuanda çok şükür çarkı döndürebiliyoruz ama ileriki dönemlerde daha fazla zam gelirse durumuz ne olur hiç bilemiyorum. Keşke zamlar gelmese, biz de taksimetreye zam yapmak zorunda kalmasak” dedi.
Dünya Çocuk Hakları Günü’nde unutulmadılar
Kastamonu’da düzenlenen psikolojik ve sosyal desteklerle suçlardan uzaklaştırılması amaçlanan, denetimli serbestlik tedbiri altındaki çocuk yükümlüler için Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde sinema gösterimi yapıldı. Filmi izleyen çocuklara kitap hediye edildi.
“850 lira yetmiyor!”
CNG Haber ve Açıksöz TV ekibi olarak vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyoruz.Bu sefer mikrofonu üniversiteli öğrencilere uzattık. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'nın öğrencilerin aldığı öğrenim kredilerindeki faizlerinin silineceğini açıklamasının ardından, binlerce öğrenci burs ücretlerinin bu sene kadar olacağını merak ediyor. CNG Haber ve Açıksöz TV ekibi olar, Üniversite öğrencilerine 'Öğrenim burs/kredi ücretleri ne kadar olmalı?' sorusunu yönelttik. Detaylar haberimizde...
Vatandaşlar giyim ihtiyacını karşılayabiliyor mu?
CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri sokak röportajlarına devam ediyor. Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar her sektör de olduğu gibi giyim sektörünü de etkiliyor. Kış aylarının da yaklaşmasıyla vatandaşlar kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için mağazaların yolunu tutuyor, ancak etiket fiyatları cep yakıyor. Peki vatandaşlar en temel ihtiyaçlardan biri olan giyinme ihtiyacını karşılayabiliyor mu? Detaylar haberimizde…
Saat 9'u 5 geçe hayatlar durdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlendi.
Kastamonu’nun, TOGG’a yorumu
Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de görkemli bir açılış ile banttan inmişti. Kastamonu halkı yerli otomobil olan TOGG aracı hakkında neler düşünüyor? Bir araçalma hakkı olsa bu araç hakkını TOGG’da kullanmayı tercih eder miydi? Detaylar haberimizde..
Organ Bağışı bilgilendirme standı açıldı
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ‘Her bağış yeni bir hayattır, organ bağışı hayat kurtarır. Gelin siz de hayat kurtarın’ sloganıyla, Kastamonu’da etkinlikleri düzenleniyor. Yapılan etkinlikler çerçevesinde Kastamall AVM’de Organ Bağışı Standı açıldı. Sağlık görevlileri, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla açtıkları stantta, organ bağışına yönelik vatandaşlara bilgilendirme yaparak, bağış yapmak isteyenler için form doldurmalarına yardımcı oldu.