Kastamonu için sınav sistemi netleşti;

Kastamonu için sınav sistemi netleşti

27 Eylül 2023 tarihinde saat 12:00'da Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında 8 Lise Müdürü ile Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı....

Kastamonu Ölçme Değerlendirme Merkezinde lise Müdürleri ile Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürü Adem Türkmenoğlu, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Cihan Gülgün ve il merkezindeki lise Müdürleri katıldı.


Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hasan Gümüş "9 Eylül tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilecek yazılı ve uygulamalı sınavlar uygulanırken belirlenen dersler ve sınavlar ortak sınav olarak gerçekleştirilecek. Bakanlık tarafından yapılacak ortak yazılı sınavların soruları; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanarak okullara gönderilecek. Sınav uygulaması okulda görevli öğretmenlerce, değerlendirilmesi ise okul veya ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince yapılacak." ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Cihan Gülgün tarafından yapılan sunumda Bakanlık tarafından yayınlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinde belirtilen hususlara göre 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okullarda yapılacak yazılı, sözlü ve uygulamalı yapılacak sınavların nasıl gerçekleştirileceği, sınav takviminin nasıl işleyeceği vb. hususlar konusunda lise müdürlerimiz bilgilendirildi.

Sunum bitiminde okullarda yapılacak sınavların, ölçme ve değerlendirme işlemlerinin amaca hizmet etmesini sağlamak ve yeni yönetmelikte belirtilen konularla ilgili uygulama birliği sağlamak için yapılacak olan bilgilendirme toplantılarının farklı türdeki kurum müdürleriyle devam edeceği belirtildi. (Necla Tutuş)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum