Kastamonu'da bayram telaşı başladı;

Kastamonu'da bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Vatandaşlar, ikramlık şeker ve çikolata almak için marketin yolunu tutarken, öte yandan bayramlık alışverişi için de mağazaların yolunu tuttu. Ancak vatandaşlar,kıyafetlerdeki yüksek fiyatlardan şikayetçi....

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurt genelinde olduğu gibi Kastamonu'da da vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. Bayramlık kıyafet almak için mağaza mağaza gezen vatandaşlar, bütçelerine en uygun yerlerden alışverişi yapmayı tercih ediyor. Bayram hareketliliğinin başladığı giyim mağazalarında da yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayrama özel yeni sezon ürünlerini tezgaha yerleştiren esnaflar bayram öncesi ürün çeşitliliğini artırırken, bayram hareketliliği ile birlikte yaz sezonunu da açtı.  Bayramlık alışverişini yapanların yanı sıra arife gününü bekleyen vatandaşlar da var.

"MAALESEF FİYATLARIN DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Bayram alışverişini henüz yapmadıklarını belirten Fatih Çakır isimli vatandaş; "Bayram alışverişi henüz yapmadık ama bu fiyatlar biraz etkiliyor. İsteğimiz ilk önce fiyatların düşmesi ancak bu gidişle biraz zor. Soğan olmuş 20 lira. Maalesef fiyatların düşeceğini de çok düşünmüyoruz şuanda. İnsanlar keşke her istediğini alabilse. Ancak dönemimizde bu bazı aileler için ne yazık ki çok zor. İnşallah düzelir, değişim şart" ifadelerine yer verdi.  

"İLERLEYEN DÖNEMLERDE HER ŞEY DAHA DA GÜZEL OLACAK"

Eski bayramlar gibi tadı olmayacağını düşünen Çakır; "İlerleyen dönemlerden umudumuz var. Tabi dediğimiz gibi birçok insan tatil yapmak istiyor. Bayrama gelmek istiyor. Ama birçok insan gelemiyor. Çünkü maddi olarak çoğu kişinin imkanı olmayacak bu bayramda. Her şey çok pahalı. Ulaşım çok pahalı. Konaklama çok pahalı. Yiyecek içecek çok pahalı. Tabi ki ilerleyen dönemlerde umuyoruz ki her şey daha da güzel olacak" dedi.

"ÇOCUKLAR İSTİYOR AMA OLMUYOR"

Sadece ayakkabı alabildiğini dile getiren bir diğer vatandaş şöyle konuştu; "Fiyatlar çok pahalı. Pahalı olduğu için alamıyoruz. Ailede 1 kişi çalışıyor, başka çalışan yok. Çocuklar istiyor ama olmuyor."

"15 MAYIS'TAN SONRA ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş; "Bayram alışverişi yapamıyorum şuanda. 8 bin 500 lira maaş alıyoruz, asgari ücret. Asgari ücretle de kendime mi alayım, eşime mi alayım, çocuklarıma mı alayım? O yüzden piyasanın durumu çok kötü şuanda. İnşallah 15 Mayıs'tan sonra çok daha iyi olacak" diye konuştu. 

"BİR MONT 500 LİRA

"

Bayramlık alışverişini yaptığını dile getiren bir başka vatandaş; "Çok güzel şeyler aldım kendime ama piyasa çok pahalı. Bir mont 500 lira. Yani bazı mağazalarda indirim olsa da yine de çok pahalı" dedi. 

"İNTERNETTEN DAHA UYGUN FİYATLAR"

Bayramlık alışverişini daha uygun olduğu için internet üzerinden yapacağını dile getiren bir başka vatandaş, şu ifadeleri dile getirdi; "Kıyafet fiyatları genel olarak yüksek. Daha öncesinde internet üzerinden alışveriş yapmıştım yine aynı şekilde internet üzerinden yapacağım. Çünkü internet üzerinden çok daha uyguna geliyor."  (Banu Türkmenoğlu)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum