Kastamonu en az 10 bin diyor;

Kastamonu en az 10 bin diyor

Asgarî ücret görüşmeleri başladı. Hayat pahalılığı derinden hissediliyor. Vatandaşlar ise açıklanacak olan asgari ücret tutarının ne kadar olacağını merakla bekliyor.Bakanlık anketine göre asgarî ücret beklentisi 7 bin 630 TL olarak açıklandı. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, vatandaşlara asgari ücret beklentisini sordu. Kastamonu'da vatandaşların asgari ücretin en az 10 bin olması gerektiğini dile getirdi....




"10 BİN LİRA , BİR NEBZEDE OLSA BEKLENTİMİZİ KARŞILAMAYA YETECEKTİR"

Asgari ücret'in 10 bin liradan aşağı olmaması gerektiğini dile getiren Satılmış Şengül; "10 bin lira ise şu şartlarda bir nebzede olsa rahatlamasına sebep olur. 4 kişilik bir aile düşünüldüğü zaman hele ki birde çocuk falan okutuyorlarsa bunun yetmesi imkansız.Asgari ücretin 10 bin lira olması bir nebzede olsa beklentimizi karşılamaya yetecektir. Ama en fazla 8 bin,8 bin 500 çıvarından fazla olmayacak" ifadelerine yer verdi.

"ALLAH SONUMUZUN HAYIR ETSİN"

Asgari ücretin 8 bin lira dan fazla olamayacağını düşünen Osman Emrullah; "En az 10 bin lira olması lazım şu şartlarda. En kötü bir evin kirası 2 bin 500 lira ve sadece kira değil, doğalgazı, elektriği.. Hele de iki tane okuyan çocuğun varsa okul masrafları ayriyeten servis ücretleri de bunun içine girince yetmiyor.Allah sonumuzun hayır etsin. En azından 10 bin  lira olursa bir nebzede olsun rahatlayacağız.Geçinme konusunda 10 bin lirada olsa zorluklar yine olacak bundan kaçmak mümkün değil" dedi

"ZAMDA AZ OLSUN EFLASYONDA"

Emekli maaşı ile geçimini sağlayan Kemal Dinler; "Asgari ücret 7 bin yada 7 bin 500 lira arasında civarında olacaktır. Eviniz kira olduğunu varsayarsak yada evde tek çalışan olursa bu tutarla geçinilmez. Kendim emekli olduğum için pekte bir beklentim yok. 7 bin yada 7 bin 500 liradan fazla olacağını hiç zannetmiyorum. Bu tutar fazlalaştığı zaman enflasyon artıyor bu seferde. Zam da az olsun eflasyon da" dedi.

"KİRADA OTURAN VATANDAŞ KESİNLİKLE HİÇ BİR ŞEY SAHİBİ OLAMAZ"

Asgari ücretin 10 bin liradan aşağı olması vatandaşlar tarafından uygun olmadığa vurgu yapan Ziya Kara; "İmkanlar doğrultusunda herkes en yüzsek maaş almak ister, devlete bunu vermek ister. Rahat geçinme konusu çok fazla tartışılır bir konu, kimisin soğan ekmek  yer kimisi lüks restoranlarda yemek yemek başka. Vatandaşlarda artık konut olayını ticarete döktü. Tesbih dizer gibi daireleri dizdiler her tarafa , vergide almıyor devlet. bunlardan gelir vergisi alması lazım devlettin.Vatandaşlar arasında ekonomik yönünden artık uçurum olmaya başladı. Kirada oturan vatandaş kesinlikle hiç bir şey sahibi olamaz.(Banu Türkmenoğlu/Mizgin Kaynar)

 

 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum