Vatandaşlar giyim ihtiyacını karşılayabiliyor mu?;

Vatandaşlar giyim ihtiyacını karşılayabiliyor mu?

CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri sokak röportajlarına devam ediyor. Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar her sektör de olduğu gibi giyim sektörünü de etkiliyor. Kış aylarının da yaklaşmasıyla vatandaşlar kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için mağazaların yolunu tutuyor, ancak etiket fiyatları cep yakıyor. Peki vatandaşlar en temel ihtiyaçlardan biri olan giyinme ihtiyacını karşılayabiliyor mu? Detaylar haberimizde…...

"İKİNCİ EL GİYSİLER TERCİH OLMAYA BAŞLADI"


Vatandaşlar olarak alım gücünün düştüğüne vurgu yapan Ahmet Dinçdemir; "Paramızın değeri dersek ortada değer göremiyorum. Vatandaş olarak ne market nede genel ihtiyacımızı rahatlıkla alamadığımız bir duruma geldik. Asgari ücret malum 5 bin 500 lira bununla evini mi geçindirecek? elektrik mi? doğalgaz mı ? verecek. Şartlar gerçekten çok ağırlaştı. İnsanlar temel ihtiyaç olan giysiyi arka plana atmak zorunda kaldı, eskiden almış oldukları giysileri yada ikinci el giysiler tercihi olmaya başladı. Şartlığın ağırlığından kışlık alışveriş yapamadım. Bir mont almak istesem 700 lira, 800 lirayı gözden çıkarmam gerekiyor. Birde sadece işimi görsün diye alırsanız bu fiyatlarla karşılaşıyorsunuz, markalı olsun iyisi olsun derseniz ateş pahası. Mevsimler değişiyor mecbur almak zorundayız, insanların alabileceği kapasiteye kadar düşürülmeli. 300 lira ve 500 lira arasında olmalı ki herkes ihtiyacı olanı alabilsin. Gıda sektörüne bakılınca da bu durum değişmiyor yağ olsun şeker olsun aşırı derecede zamlandı. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum" ifadelerine yer verdi.

"ALIŞVERİŞE ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN GİYSİ İKİNCİ PLANDA ÇÜNKÜ ÖYLE BİR LÜKSÜMÜZ YOK"


Giyim sektöründeki fiyatları pahalı bulan Nuray Bostancı; "Fiyatların karşında alma gücümüz. Kastamonu da kış erken geliyor ve hala mont veya bot alamadım. havada bile ayağımda spor ayakkabı üstümde ise yeleğim var. Hayat gerçekten çok pahalı. İyi bir dönemde değiliz bu bir gerçek. Alışverişe çıktığımız zaman giysi ikinci planda çünkü öyle bir lüksümüz yok. Karnımızı doyurmakla meşgulüz. 54 yaşındayım ve hala yaşıyorum. Çalıştığımla da anca boğazımı geçindirebiliyoruz. Evin kirası, elektrik, su derken aldığımız uçu uçuna yetiyor.Köşeye para atıyım 5,10 lira devri artık öldü. Dışarıya çıkıyorum ihtiyacım olan 1 kaç parça giysi  alıyım diyorum mesela bunu da mağazalardan değil semt pazarlarına bakıyorum aralarından en uygunu bulunca alıyorum.Eski ayakkabılarımızı montumuzu da bu kış çıkarı çıkarıp giyeceğiz. Başka çaremiz yok" dedi.

"İSTEDİĞİNİ ALABİLİYOR MUSUN DERSEN İSTEDİĞİMİ ALAMIYORUM"


Asgari ücrette artış yaşasa bile bunun yeterli olmayacağını dile getiren Kemal Özlü;"Eşime bırakıyorum alışveriş olayını çünkü o nerede indirim var nerde fiyat daha düşük diye araştırma yapıyor. En uygun hangisiyse onu alıyoruz, istediğini alabiliyor musun dersen istediğimi alamıyorum. Hayat gerçekten çok zor her istediğimizi hiç bir zaman alamıyoruz" şeklinde konuştu. (Banu Türkmenoğlu/ Mizgin Kaynar)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum