Baltacı, Tosya'dan başladı;

Baltacı, Tosya'dan başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk ilçe ziyaretini Tosya’ya gerçekleştirdi....

HASAN BALTACI'DAN TOSYA'YA MORAL ZİYARETİ

"Tosya bize biz Tosya'ya emanetiz"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk ilçe ziyaretini Tosya’ya gerçekleştirdi. 


Partisinin diğer milletvekili adayı Ziver Kaplan’ın yanı sıra Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli, İl Sekreteri Burak Livan, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkmenoğlu ve ilçe yöneticileri ile birlikte Tosya Metal Sanayisi, Tosya Yeni Sanayi Sitesi, Tosya Organize Sanayi Bölgesi, fırınlar bölgesi, sebze pazarı ve çarşı esnafını gezen Baltacı, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için Tosyalı seçmenden destek istedi. 


“TOSYALILAR ÜZÜLMEMELİ, MİLLETVEKİLLERİ VAR, O’DA BENİM”

İktidar partisinin aday listesinde Tosya’dan bir isme yer vermemesine tepki gösteren Tosyalıların başka bir açıdan bu duruma yaklaşması gerektiğini söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı; “Tosyalıların Meclis’e Tosyalı bir milletvekili göndermek istemesini normal görüyorum ve bu talebi anlıyorum. Tosyalılar yıllardır her seçim öncesi iktidar partisi listelerinde Tosyalı bir adaya yer verilmesi taleplerini dile getiriyor. Bu talepleri de ilçe için istedikleri diğer talepler gibi gerçekleşmiyor. Ben 2018 yılında adayken de Tosya’nın talebi aynıydı. O zaman, yani 5 yıl önce Tosya’nın vekili ben olacağım demiştim. Seçildiğimiz ilk günden bu yana da bu sözü tutmak, layık olmak için elimden geleni yaptım. Tosya’nın yoluna, Tosya’nın hastanesine ve doktoruna, Tosya’nın pirincine, Tosya’nın kapı üreticisine, Tosya’nın sanayi işçisine, Tosya’nın suyuna biz sahip çıktık. 100 yıllık geçmişi olan parlamentoda, Meclis’te Tosya’yı hep gündem yapmaya gayret ettik, sorunlar nasıl çözülür yol gösterdik. Tosyalılar üzülmemeli. Çünkü Tosya’nın milletvekili var, o da benim” diye konuştu.


“İKTİDAR OLACAĞIZ, EN ACİLDEN

BAŞLAYARAK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"


5 yıldır Kastamonu’ya muhalefet milletvekili olarak hizmet ettiğini, artık iktidar milletvekili olarak bu hizmeti sürdürmeyi arzuladığını belirten Hasan Baltacı, “5 yıl boyunca Kastamonu’ya Tosya’ya muhalefet milletvekili olarak hizmet ettik. Artık iktidar milletvekili olarak bu hizmeti sürdürmek istiyorum. İktidar olacağımıza yürekten inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Millet İttifakı’nın iktidarında en acil olandan başlayarak Tosya’nın sorunlarını tek tek çözeceğiz” ifadelerini kullandı.


“TOSYA BİZE, BİZ TOSYA’YA EMANETİZ”


14 Mayıs’ta Tosya’nın Hasan Baltacı’ya, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkacağına yürekten inandığını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, Tosya ile ilgili partisinin vaatleri hakkında da detaylı açıklama yaptı. 

Milletvekili Baltacı bu konuda şunları söyledi:

“İktidarımızda eğitim, sağlık, ulaşım, sanayi ve tarımda Tosya’ya hakkını teslim edeceğiz. Tosya – Kastamonu yolunu ve Tosya - İskilip yolunu biz yapacağız. Suluca ile diğer bölgelerdeki alt ve üst geçit projelerini hayata geçireceğiz. Tosya pirincine alan bazlı gelir desteği vereceğiz. Kızlar Yolu Barajını tamamlayacağız. Arazi toplulaştırma çalışmalarını tek bir hemşerimizi mağdur etmeden tamamlayacağız. Köylerimizin tarımsal sulamadaki sorunlarını çözeceğiz. Kapanan sağlık ocaklarını yeniden açacağız. Alternatif geçim kaynağı oluşturacak, orman köylümüzü devlet güvencesi kapsamına alacağız. Tosya Devlet Hastanesi’ndeki doktor ve sağlık personeli açığını kapatacağız. Tosya’yı deprem ve diğer doğal afetlere hazırlayacağız. Kapanan köy okullarını yeniden hizmete açacak, taşımalı eğitime son vereceğiz. Ahşap sanayisini destekleyecek, kapı üreticisinin KDV yükünü hafifleteceğiz.

Yeni nesil Yeşil OSB’lerin kurulmasını ve mevcut olanların dönüştürülmesini sağlayacak, tüm OSB’ler bünyesinde Dijital ve Yeşil Dönüşüm Merkezleri kuracağız. Köylerimiz sahipsiz kalmayacak. Köylerimizdeki iletişim operatörlerinin kapsama alanını genişleteceğiz. İçme suyu olmayan köyümüz kalmayacak. Köylerimizin yol ve alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Kamuya girişlerde mülakat uygulaması kalkacak. Muayene randevu sistemini etkin çalışır hale getireceğiz. Okullarda ücretsiz su, süt ve öğle yemeği verilecek. Okul kitapları, yardımcı kitaba ihtiyaç duyulmayacak hale getirilecek. Enflasyon 2 yıl içinde tek haneye düşecek. İşyeri kira stopaj ödemeleri oranı sıfırlanacak. Çiftçilerin gübre ve tohum maliyeti %50 desteklenecek. Tarım ürünlerinin alım fiyatları sezon öncesinde açıklanacak. Hasat döneminde ithalata izin vermeyeceğiz. İlk konut alımında tapu harcı alınmayacak. Araç muayene istasyonlarındaki tekel kaldırılacak. Demiryolu ağı, bağlantısı olmayan illerimize de ulaşacak. Emekli maaşlarına enflasyon + büyüme zammı yapılacak. Yaşlı Aylığı arttırılacak. Emekli bayram ikramiyesi asgari ücretten az olmayacak, Kurban Bayramı’nda tek seferde emeklilerimizin hesaplarına 15 bin lira yatırılacak. 2 Yıl içinde Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşünü sağlanacak. Konut alan ya da döviz getiren yabancılara vatandaşlık verilmesi uygulaması sona erecek. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Tosya bize, biz Tosya’ya emanetiz.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum