Arama
Arama Sonuçları
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Devletten 2.500 TL Nakit Kırtasiye Desteği!
Öğrenci velileri, yeni eğitim ve öğretim yılı başladığında birçok yeni kırtasiye masrafıyla karşı karşıya kalır. Defterler, kalem setleri ve daha birçok gerekli malzeme bu dönemde ihtiyaç haline gelir. Bu artan masrafların üstesinden gelmek için devlet, velilere önemli bir destek sunuyor.
Kanalizasyon çalışmaları başladı
Cide Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Su ve Kanalizasyon İşleri Birimi’ne bağlı ekipler, Bayram Yusuf Aslan Sokak’ta yeni binası yapılan Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu’nun kanalizasyon hattı ve altyapı çalışmasını başlattı.
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi
İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?
PersFX, Toplumsal Değişime Katkı Sağlamak İçin Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği İle El Ele
Bir adım öne çıkmak, sadece finansal başarıyla değil toplumsal sorumlulukla da mümkündür. PersFX markası, geleceği şekillendirmeye odaklı bir anlayışla, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği ile el ele veriyor. Her 150 dolarlık yatırım, sadece finansal değil aynı zamanda toplumsal değişime destek olmanın bir ifadesi haline geliyor.
Naci Görür’den deprem uyarısı!.. ‘4 ilde hareketlilik olabilir’
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür; Adana, Kayseri, Adıyaman ve Hakkari'yi uyardı.
'LK-99' bilim dünyasında heyecan yarattı
LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?
"Enkazdan çıkarmak için Kastamonu'dan gelen madenci..."
Hatay Antakya'da yaşayan bir depremzede, enkaz altından notlar 5 başlıklı yazısında Kastamonu'dan kendisini kurtarmaya gelen madencilere yer verdi.
Boynuzları çıkan şehir büyüklüğündeki cisim Dünya’ya yaklaşıyor
Bilim insanları, ani bir patlamanın ardından boynuzları çıkan bir kuyrukluyıldızın Dünya'ya doğru ilerlediğini açıkladı. Araştırmacılar, 'sıra dışı' olarak tanımlanan nesneni bir şehir büyüklüğünde olduğunu ifade etti.
Dikkat! Borç yapılandırmada ‘son gün’ yaklaşıyor
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor.
Kastamonu'da görev yapan Telli, Harami Yaylası'na hayran kaldı
Kastamonu'da görev yapan Ender Telli Tokat'ta bulunan ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken Harami Yaylası'na gitti. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Tokat'a gittiğini dile getiren Telli, "Havasıyla, doğasıyla, dokusuyla burası gayet güzel bir yer memnum kaldık. İçeceklerimizi içip etrafı gezmeyi düşünüyoruz. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ediyoruz " dedi.
Reis Gıda’dan ‘en güzel Aşure’ tarifi…
Aşure, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ve toplumumuzda paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelmiş bir geleneğimiz.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI 2023: KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, hangi tarihte? YKS sonuçları için tarih yaklaşıyor!
KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı 2023-2024 eğitim döneminde lisans ve ön lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından merak konusu oldu. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü adayların erişimine açılacak. Sınava giren kişiler, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile YKS sonuçları ve puanlarını öğrenebilecekler. Ardından üniversite tercih süreci başlayacak. Peki 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvuruları hangi tarihte?
Vergi borcu yapılandırmada son 4 gün yaklaşıyor
Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz’da, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona eriyor. Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamı yapılandırma altına alınabilecek.
Sarımsak yevmiyesi belirlendi
Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı tarlalarında çalışan işçilerin günlük yevmiyesi 300 TL olarak belirlendi.
Dikkat! Kurban keserken bulaşabilir
Bahar ve yaz aylarında özellikle kırsal bölgelere kabus gibi çöken Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında önemli bir uyarı geldi.
E-Fatura'da son tarih yaklaşıyor
Brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura’ya geçişinde son tarih 1 Temmuz olarak açıklandı.
Kılıçdaroğlu’ndan Milliyetçi sözler!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, seçimin 2. tura kalması sonrası "Türkiye için karar ver" notuyla bir video paylaştı.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali 'nükleer tesis' statüsünde
Türkiye'nin enerji bağımsızlığına büyük katkı sağlayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali, taze yakıt çubuklarının yüklenmesiyle 'nükleer tesis' statüsüne kavuştu. Törene video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nükleer yakıtların santralimize teslimi ile birlikte artık Akkuyu, bir nükleer tesis hüviyetini kazanmıştır. Böylece ülkemiz 60 senelik bir gecikmenin ardından da olsa, dünyada nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
Kastamonu, bir cumhurbaşkanında ne arıyor?
CNG Haber ve Açıksöz TV ekibi halkın nabzını tutmaya devam ediyor
Vali ve Başkan’dan teşekkür ziyareti
Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardından afet bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan ve görevlerini tamamlayarak şehre dönen Kastamonu Belediyesi ekiplerini ziyaret etti. Arama-kurtarma çalışmalarına yaşanan afetin merkezi olan Kahramanmaraş’ta başlayan ekipler, Adıyaman ve Hatay’da da arama-kurtarma çalışmalarında katılmıştı.
"İmkansız yoktur, sadece zaman alır"
Türkiye’nin serebral palsili uzay mühendisi Turgay Karakaş, Tema Koleji’nde birinci dönem kapanış dersi verdi. Tema Koleji Kastamonu Kampüsü’nde gerçekleştirilen kapanış dersinde Karakaş, “İmkansız diye bir şey yoktur, sadece biraz zaman alıyor” temasıyla konuşma gerçekleştirdi.
Siyasiler, Kastamonu masası etrafında toplandı
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KKD) tarafından “Cumhuriyetimizin 2'nci Asrında Kastamonu’nun yeri?” temalı siyasi partilerin milletvekili, başkan ve yöneticilerinin katılımıyla ön görüşme ve istişare toplantısı yapıldı. Kastamonu'daki siyasi partiler, Kastamonu için aynı masa etrafında bir araya gelerek memleket sorunlarını konuştu.
Mermerimiz dünyaya açılıyor
>>>Lansman toplantısında konuşan Vali Avni Çakır; “Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.
“Teknik donamımıza ve bilgimize güveniyoruz”
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hizmet Binasında Vali Avni Çakır Başkanlığında ve paydaş kurumların katılımı ile İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı ve 2022-2023 dönemi Kış Tedbirleri Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Vali Avni Çakır; “Kastamonu afet müdahalesi anlamında ciddi bir tecrübe aldı ve inşallah karşılaşmayız ama öyle bir afet olsa da organizasyon kabiliyetimiz ve bu konudaki teknik donamımıza, birikimimize, bilgimize güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.
Zaman yaşlandıkça daha mı hızlı geçiyor?
Size de çocukken zaman sonsuzmuş gibi gelir miydi? Dersler hiç bitmeyecek, bir sonraki yıl gelmeyecek ve yetişkinlik uzun bir bekleme süresi gerektirecek... Oysa yetişkin olduktan sonra yıllar göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, öyle değil mi?
Mehmet Akif Ersoy’a yeni yaşam alanı
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Burak Kapucuoğlu Sokak üzerinde yer alacak olan Yaşam Alanı Projesi temel atma töreni dün yapılan organizasyon ile gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu,MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, STK başkanları, Belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.