Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu;

Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu

Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu....

29 yıl önce the simpsons dizisi günümüzde birçok olayı tahmin etmesi son günlerde en çok konuşulan ve dikkat çeken konularından biri oldu. Birçok olayı önceden tahmin eden dizide Efsane çizgi dizinin hayranları, dizinin ABD'deki son durumları da bildiğine dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump'ın tutuklanmasına kadar bildikleri kehanetler arasında. Yaşanan pek çok olayı bilmesi ile öne çıkan Simpsonslar, yine gündeme bomba gibi düştü.

2024'TE SICAKLIK PANDEMİSİ

İddialara göre, dizinin bir bölümünde Springfield kasabası, kavurucu sıcaklar nedeniyle felakete sürükleniyor.

Dizinin bir bölümde 2024 yılında sıcaklık pandemisi adı verilen bir döneme girilebileceği tüm dünyayı küresel bir iklim krizinin beklediğine değinildi.

Hatta o dizide sıcaklardan kaynaklı olarak eve kapanmaların başlayacağı iddia edildi.

Sonrasında kasabada yaşanan hava olayı nedeniyle dışarı çıkmak mümkün olmuyor.

 

İşletmeler kapanıyor, insanlar sıcaklıktan yaşamlarını yitiriyor.

Sıcaklığa karşı korunabilmek için bir klimalı alanı sığınak olarak kullanmaları sahnesi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

 

Güneşin aşırı sıcaklığına ve sıcaklıkla ilgili sorunlara dikkat çeken dizinin bu tahminleri de gündem oldu.

 

BUNU DA BİLDİLER

Simpsonlar’ın kehanetleri ardı ardına sosyal medyada gündem olurken, son olarak "Simpsonlar Threads'i de mi bildi?" sorusu gündeme geldi.

6 Temmuz'da ise bildiğiniz üzere WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, 'Twitter katili' olarak adlandırılan Instagram tabanlı uygulaması Threads'i kullanıma sundu.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görsel ile birlikte sosyal medya "The Simpsons Threads" iddiasıyla adeta çalkalanıyor.

Sosyal medya kullanıcıları Threads'e adeta akın etti. Son bilgilere göre ise arayüzü Twitter ile benzerlik gösteren Threads'e kayıt olanların sayısı 70 milyonu buldu.

Threads ile ilgili ortaya çıkan Simpsonlar iddiası ise şaşkınlığa uğrattı.

 

Homer Simpson'ın Threads logosuna benzerlik taşıyan kulak memesine vurgu yapan kullanıcı paylaşımında ise "Simpsonlar yine yaptı" ifadesini kullandı.

 

SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ!

Bazı kullanıcılar ise, görüntünün düzenlendiğine de işaret ederek, Homer Simpson'ın kulağının hiçbir zaman sembole benzemediğini ifade etti.

Tüm dünyayı şaşırtan The Simpsons, bir doğa olayı olan tsunaminin haberini vermesiyle izleyenleri yine tedirgin etti.

 

SİMPSONLAR'DAN BİR BAŞKA ÖNGÖRÜ!

Sosyal medyanın dilinden düşmeyen bir diğer tahmin videosu ise dikkat çekti.

The Simpsons tarafından paylaşılan bir bölümde doların değer kaybedeceği ve dolar yerine sanal para sistemlerine geçiş yapılacağı dikkat çekti.

The Simpsons'lar dizisindeki tahmini 2026 yılı ile birlikte doların tüm değerini kaybedeceği ve yerine sanal paranın kullanılacağı öngörülüyor.

 

2024 YILINDA HANGİSİ PATLAYACAK?

Simpsonlar bu kez de dikkatini yatırım dünyasına çevirdi. Simpsonsların bu son tahmini, kripto para piyasası ile ilgilenen hevesli yatırımcılar arasında büyük heyecana neden oldu.

 

2024 BITCOİN YILI MI OLACAK?

Sosyal medya, Simpsonların Bitcoin'in her beş yılda bir büyük atılımlar yapma eğiliminde olduğu fikriyle çalkalanıyor.

BU TAHMİNLERİ DE GÜNDEM OLDU

Buz dağına çarparak batması sonucu 1514 kişinin öldüğü Titanik'in enkazını görmek için turistik amaçla kullanılan denizaltılardan biriolan ‘Titan’, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

Oceangate şirketi “Denizaltında bulunan kişilerin hayatını kaybettiğini düşünüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunurken ABD Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklamada 5 kişinin de yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Daha önce dünyayı sarsan pek çok olayı bilen Simpsonlar'ın 2006 yılında yayınlanan bölümde denizaltıyla batmış bir gemiye ziyaret gerçekleştirdikleri paylaşıldı.

Söz konusu bölümde; aile reisi Homer Simpson, biyolojik babası Mason Fairbanks olduğuna inandığı bir adam tarafından bir maceraya atılıyor. Denizaltı ile denizin dibine batmış bir gemiyi ziyarete gidiyor. Buraya kadar her şey normal gözüküyor olabilir.

Mason ve Homer sonunda hazineyi bulmak için bireysel denizaltılarla okyanusun derinliklerine gitmeye karar verdiler. Ancak ikili ayrılınca ortalık karışır.

Homer bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve damarındaki oksijen azaldıkça bilincini kaybetmeye başlar. Yayınlanan bölümde oksijenin bitmesi detayı ise dikkatlerden kaçmadı.

Simpsons'ın babası sonunda üç gün sonra bir hastanede uyanır ve çetin sınavdan sağ kurtulur.

Simpsonlar dizisinin akıllara durgunluk veren son tahmini Homer Simpson'ın başına gelenlere dair sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı.

SİMPSONLAR'IN DİĞER TAHMİNLERİ

Simpsons'ın 1994'te yayınlanan bir bölümü gündeme geldi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Yayıncı, "Bir oyuncak bebek hakkında 28 dakika haber yapmak alışılmadık bir durum olsa da, bu muhabir konuşmayı kesmeyi imkansız buldu," ifadelerini kullanıyor. Ardından 'Başkanın tutuklandığını' duyurarak bölümü bitiriyor.

Lisa Simpson'ın Barbie tasarımcılarını genç kızları güçlendiren daha feminist bir oyuncakla ortaya çıkarmaya çalıştığı "Lisa Malibu Stacy'ye Karşı" başlıklı bir bölümdeki o sözler sosyal medyada gündem oldu.

Trump yanlılarının Washington'daki Kongre Binası'nı basarak kürsü çalan adamın fotoğrafı ile Homer Simpson'ın heykel çaldığı sahneden bir kare herkesi şoke etti.

Dünyaca ünlü aktör Tom Hanks ve eşi Rita Wilson koronavirüse yakalanmış ve karantinaya alınmıştı. Bunun üzerine dikkatli Simsons izleyicileri sosyal medyada 2007 yılındaki bir bölüme dikkat çekti. 12 yıl önce yayınlanan bu bölümde, Tom Hanks, Büyük Kanyon'daki bir reklamda görülüyor ve "ABD hükümeti güvenilirliğini kaybetti, o yüzden benimkini ödünç alın. Ben Tom Hanks, beni şahsen görürseniz lütfen beni bırakın" ifadelerini kullanıyor.

Bir diğer dikkat çeken bir sahne ise geçtiğimiz yıllarda yaşanan koronavirüsün Çin'in Wuhan kenti yerine Japonya'dan yayılan bir virüsten söz etmesiyle Simpsonlar'ın 27 yıl önce koronavirüsü de tahmin ettiğine dikkat çekiyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen patlamanın ardından, Simpsonlar'ın eski bir bölümü sosyal medyada konuşuldu.

Dizinin 1993'te yayınlanan bir bölümünde, Japonya'dan yayılan Osaka Flu adlı virüsten söz ediliyor.

Japonya'da meyve suyu işçileri paketleme yaparken, işçilerden biri, "Müdüre grip olduğumu söyleme lütfen" diyor ve sonra kutunun içine öksürüyor.

Böylece virüs, kutuyla birlikte ABD'ye taşınıyor. Ülkede pek çok kişi hastalanıyor.

Akıllı telefonlar henüz icat edilmemişken, The Simpsons'ın 1994 yılında yayınlanan Lisa on Ice bölümünde dokunmatik telefon görülüyor. Logo da ise şu an günümüz teknolojilerini kasıp kavuran apple şirketinin 'elma' şekli var.

1995 yılında yayınlanan 6. sezon 5. bölümde ise akıllı saat görülüyor.

Dizinin 31. sezonunda Frinkcoin adlı bölümünde, kripto para birimlerinin ve blockchain'in nasıl çalıştığını açıklamak üzere konuk yıldız olarak Big Bang Theory dizisinden Jim Parsons yer aldı. Şarkı ve dansla kripto para biriminin geleceğini anlatan dizide şöyle denildi: "Her gün geleceğin parası olmaya bir adım daha yaklaşıyorum. Cüzdanında değil, senin bilgisayarındayım!"

Jim'in konuşmasının sonunda ekrana bir bilinçaltı mesajı yansıdı ve kripto para birimlerinin nasıl çalıştığı şu sözlerle açıklandı: "Kripto para birimlerinden bahsederken 'Cryptocurrency' kelimesini tekrar tekrar kullanmak, acemi biri olduğunuzu gösterir. Tam bir kripto para yığını… Bu sistemde, ek kripto para birimleri oluşturmak için kurallar tanımlanmıştır. Geleneksel para birimi gibi üretilebilir veya rastgele oluşturulur veya hepsi LeBron'a [James] verilir."

Çizgi filmin 1997 yılında yayınlanan bir bölümünde Lisa'nın elindeki derginin kapağında 9 -11 yazdığı düşünülüyor. Ayrıca 11'i ikiz kulelerin oluşturması da 11 eylül saldırıları hakkındaki komplo teorilerini güçlendiriyor.

1993'teki bir bölümde ise duvardaki tabloda ikiz kulelere benzer bir yapının dumanlar altında olduğu görülüyor.

Dizide geçip yakın zamanda gerçek olan başka bir şey ise Walt Disney'in 20th Century Fox'u satın alması. Dizinin 8 Kasım 1998'de yayınlanan bölümünde 20th Century Fox tabelasının altında 'Walt Disney Co'nun bir bölümü' yazısı görülüyor.

 

2024 TAHMİNİ

Son olarak da dizinin senaristlerinden Al Jean, dizinin Trump'ın 2024 yılında yapılacak seçimler için adaylığını 2015 yılında öngördüğünü ortaya çıkardı. Trump'ın düzenlediği etkinlik sonrasında dikkat çekici bir detayı ünlü çizgi dizi The Simpsons'ın yapımcısı ve yazarı Al Jean sosyal medyadan paylaştı. Jean'in paylaştığı görüntüde dizinin ana karakterlerinden Homer Simpson uçarken görülüyor ve arka planda da bir tabela üzerinde "Trump 2024" yazıyor. Geçtiğimiz günlerde Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etti.

 

2026 YILINDA DOLAR NE OLACAK?

2026 yılında gerçekleşmesi beklenen bu olayın ise Türk Lirası'nın değer kazanmasına ve en önemli para birimleri arasında yer alacağına dair bazı iddialar da sosyal medyada gündeminde yer alıyor.

 

SİMPSONS'TA GEÇEN OLMASI BEKLENEN YENİ TAHMİNLER:

İddiaya göre; aç gözlü şirketler çevresel bir faciaya sebep olacak ve kirletilmiş alandan korunmak için bir kubbe kurulacak.

Simpsons'a göre de Trump'tan sonra Amerika'nın başkanı bir kadın olacak.

Angelina Jolie ve Brad Pitt kötü bir boşanma sonrası stresten kilo alacaklar.

Dizinin 2005 yılında yayınlanan Home Away from Homer adlı (16. Sezon – 20. Bölüm) bölümü, iddialara göre 2023 yılının sonbaharında Kosova ile Sırbistan arasında bir savaş yaşanacağını öngörüyor.

Twitter’da ‘@didgeridougrou’ adlı kullanıcı tarafından “Simpsons 2020'yi gerçekten öngördü" mesajıyla paylaşılan videoda, dizinin bir bölümünde kasaba halkının bir araya toplanarak Dr. Hibbert’dan ‘bir hastalığa çare bulmasını’ istediği görülüyor. Doktor ise verebileceği tek tavsiyenin yatak istirahatı olduğunu söylüyor. Bunun üzerine halk panikle bir kamyonun içindeki kasada bulunan ‘tehlikeli katil arıları’ yanlışlıkla serbest bırakıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum