Arama
Arama Sonuçları
“Ortalık Gavur hanı gibi yanıyor” deyimi nereden geliyor?
Kastamonu’da sık kullanılan “ortalık gavur hanı gibi yanıyor” deyim nereden geliyor? işte haberin devamı
Sökmen’den İzbeli’yi ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli’yi ziyaret etti.
Taşmektepliler Togg servisine talip
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN ELEKTRİKLİ MOTORLARI TAMİR EDECEK USTALAR BU OKULDA YETİŞİYOR
Meydanda ‘cırık’ dağıtıldı
Devrekani Belediyesi tarafından kurulan stantta il merkezinde vatandaşlara coğrafi işaretli cırık tatlısı ikram edildi.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Hiç Modası Geçmeyen Piliseli Etekler
Piliseli etek modelleri yıllar geçse de modası geçmeyen ve her daim şık ve zarif görünmenizi sağlayan kıyafetler arasındadır.
Büyük final bugün
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında final heyecanı bugün yaşanacak.
‘Liseli Şefler’de finalistler belli oldu
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında yarı final müsabakaları tamamlandı.
Liselilerden, muhteşem 19 Mayıs gösterisi
Bozkurt ilçesinde lise öğrencilerinin hazırladığı 19 Mayıs gösterisi izleyenleri hayran bıraktı.
Ünlü şefler Kastamonu’ya geliyor
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Liseli şefler ‘en iyi yemek’ için ter döktü
Yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında finale yükselerek birinci olmak isteyen lise öğrencileri, en güzel yemekleri yapabilmek için mücadele verdi.
Adım adım ‘en lezzetli’ finale
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik il genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı.
Ilgaz Yüzme SK, 10 sporcu ile Rize’ye çıkarma yaptı
Türkiye Yüzme Federasyonun 6-7 Mayıs tarihinde Rize’ de düzenlenen 11-12 yaş ulusal gelişim projesinde zorlu baraj derecelerini geçerek Kastamonu Ilgaz Yüzme Spor Kulübü 10 sporcu ile ilimizi temsil etti.
İşte Belediyenin ‘Kentsel dönüşüm’ planı
Kastamonu Belediyesi, kentsel dönüşüm için rezerv alan girişimlerine başladı. Kuzeykent Mahallesi’ndeki 119 ada 209 parselde bulunan 436 bin metrekarelik alanın tahsisi; meclisin gündemindeydi.
İşte Belediyenin ‘Kentsel dönüşüm’ planı
Kastamonu Belediyesi, kentsel dönüşüm için rezerv alan girişimlerine başladı. Kuzeykent Mahallesi’ndeki 119 ada 209 parselde bulunan 436 bin metrekarelik alanın tahsisi; meclisin gündemindeydi.
Genç aşçılar, mutfakta hünerlerini sergiliyor
Kastamonu'da, yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında, lise öğrencileri hünerlerini sergileyerek en güzel yemeği yapabilmek için mücadele veriyor.
‘Liseli Şefler Yarışıyor’ Yemek Yarışması başlıyor
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları, 3 Mayıs’ta başlıyor.
2022’de Türkiye’de en çok konuşulanlar
Medya takip kurumu Ajans Press, her sene olduğu gibi 2022 yılının en çok konuşulan başlıklarını derledi.
‘Kastamonu’da 2’nci partiyiz’
İYİ Parti Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kurulu, Rüya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı ile Tuncay Özkan’ın listeleri yarıştı.
‘Modüler Pijama’ fikri birinci oldu
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) ev sahipliğinde, Türkiye’de ilk kez lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ve öğrencilerin tasarladığı projelerle yarıştığı Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu sona erdi. Yarışmada lise öğrencileri tarafından tasarlanan modüler pijama sayesinde hem hastaların hem de yakınlarının hayatları daha da kolaylaşacak.
Ensar Vakfı'ndan anlamlı yarışma
Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından organize edilen Hz. Peygamber’in (sav) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan "Sana Emanet" çevrimiçi bilgi yarışmasına kayıtlar devam ediyor.
“Ziyaretlerimizi devamlı hale getireceğiz”
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği, liseli öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu ile buluşturdu. TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen yaptığı açıklamada; “İnşallah böylesi kıymetli ziyaretleri ve farklı versiyonlarını imkanlarımız dahilinde devamlı getireceğiz” dedi.
Mecliste gündem Abdurrahmanpaşa Lisesi'ydi...
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM), tarihi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni onore etti. TBMM Genel Kurulu’nda konuk edilen yabancı heyetlere gösterilen ayrıcalık, Liseye de uygulandı.
Başesgioğlu'ndan Abdurrahmanpaşa Lisesi'ne devlet övünç madalyası talebi
Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu, eski bakanlardan Murat Başesgioğlu, Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin 137’nci Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında konuşma gerçekleştirdi.
AK Partili gençlerden ‘Çanakkale ruhu’ iftarı
AK Parti İl Gençlik Kolları, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla Nasrullah Meydanı'nda Çanakkale ruhu iftarı düzenledi.
Öğretmenlerden ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi desteği
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, hazırladıkları gıda kolilerini ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerilerine dağıttı.
Zorunlu staj mağdurları, hak mücadelesi veriyor
Sayıları 1,5 milyonu bulan Staj Sigortası Mağdurları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Çalışmamız var” şeklinde açıklamasının ardından dört gözle düzenleme yapılmasını bekliyor. Kastamonulu Staj Sigortası Mağduru Öztürk Uncu, “Stajımın sigorta başlangıcı sayılmadığını bilseydim, bir işyerinde çalışıp kendi sigortamı başlatırdım. Staj sigortası mağdurlarına borçlanma hakkı verilerek staj, sigorta başlangıcı sayılmalı. ”dedi.
Prof. Dr. Enbiya Yıldırım Kastamonu’da gençlerle buluştu
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği’nin organizasyonu ile liseli ve üniversiteli gençlerle buluştu.
Yıldırım, Kastamonu’da gençlerle buluştu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliğinin organizasyonu ile lise ve üniversiteli gençlerle buluştu.