Büyük final bugün;

Büyük final bugün

Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında final heyecanı bugün yaşanacak....

 Büyük finalde 3-17 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşen eleme ve yarı final yarışlarında başarılı olan 4 takım mücadele edecek.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu İl Özel İdaresi,  Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği koordinasyonu ve Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışmasında en başarılı şefler belli oluyor.

ELEMELERDE 6 İLÇEDEN 38 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi gastronomi uygulama mutfağının ev sahipliği yaptığı yarışmanın ön eleme ve yarı finalinde il genelinden 38 takım birbirinden lezzetli sunumlarla yarıştı. EKBAB, ARUCA, BEYAZ CEKETLİLER ve HÜNERLİ ELLER isimli takımlar finale yükseldi.

BÜYÜK FİNAL BUGÜN

4 finalist takımla gerçekleştirilecek final yarışması Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında bugün (24 Mayıs 2023 Çarşamba günü) Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağı’nda yapılacak. Ulusal ve yerel düzeyde birbirinden değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile gerçekleştirilecek Büyük Finalde, kazanan takımları sürpriz ödüller bekliyor.   


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum