Liseli Şefler ödüllerine kavuştu;

Liseli Şefler ödüllerine kavuştu

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu....

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB), Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Ticaret Borsası ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (KESOB) katkılarıyla düzenlenen 6 ilçeden 38 takım ile başlayan yarışmaların finalinde 4 takım yarıştı. Yemek yarışmasında finale kalan EKBAB, Aruca, Beyaz Ceketliler, Hünerli Eller takımları kıyasıya geçen mücadelenin ardından yemeklerini jüri heyetine sergiledi.

Dünya Rekortmeni Şef, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Asbaşkanı Mahmut Dolmacı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Karadeniz Bölge Başkanı İbrahim Kesgin, Gurme Gazeteci ve Yazar (Gastrofil) Veysel Kavrayan, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İzbeli ile Park Dedeman Kastamonu Executive Şefi Yalçın Oğuz’dan oluşan jüri heyeti tadımlarını gerçekleştirerek, puanlamaları yaptı. Puanlamaların tamamlanmasıyla Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine geçildi. Ödül törenine; Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve eşi, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ercan ve eşi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Coşkun, kamu kurumları ve kuruluşların temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen Liseli Şefler Yarışması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, büyük bir gurur hissiyle başarılı bir organizasyon tamamladıklarını ifade ederek, öğrencilerin Türk mutfağı farkındalığı kazandığını ve Kastamonu'nun yöresel mutfağına sahip çıktıklarını vurguladı. Organizasyonun gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam etmesini temenni ettiklerini ifade eden Sökmen, jüri üyelerine, katılımcılara ve organizasyon sürecine destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise konuşmalarında, Kastamonu'nun zengin ve çeşitli yemek kültürüne vurgu yaparak, ilin gastronomi potansiyelini ön plana çıkarmak istediklerini belirtti. Farklı ilçelerdeki çeşitli yemeklerin temsil ettiği farklı kültürleri vurgulayan Vidinlioğlu, Liseli Şefler Yarışması'nın düzenlenmesinde emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere gösterdikleri başarıdan ötürü tebriklerini iletti.

Final etabında değerlendirmeleri ile organizasyona destek veren jüri üyeleri Dünya Rekortmeni Şefimiz, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Asbaşkanı Sayın Mahmut Dolmacı, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Karadeniz Bölge Başkanı Sayın İbrahim KESGİN, Gurme Gazeteci ve Yazar (Gastrofil) Sayın Veysel Kavrayan, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serdar İzbeli ile Park Dedeman Kastamonu Executive Şefi Sayın Yalçın Oğuz’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

BİRİNCİ GÖL ANADOLU LİSESİ OLDU

Plaket takdiminin ardından yarışmada dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu. 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beyaz Ceketliler takımı, “Sütlü Siyez Bulguru Çorbası, Köfteli Patates Paçası ve İnebolu Helvası” ile ikinci, Göl Anadolu Lisesi’nde Aruca takımı “Ecevit Çorbası, Mantar Soslu Tavuk Sarma ve Sütlü İrmik Helvası” ile üçüncü, Mustafa Kaya Anadolu Lisesi’nden Hünerli Eller takımı “Ezogelin Çorbası,  Çökertme Kebabı ve Kaşık Helvası” ile dördüncü sırada yer aldı.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum