Mecliste gündem Abdurrahmanpaşa Lisesi'ydi...;

Mecliste gündem Abdurrahmanpaşa Lisesi'ydi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM), tarihi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni onore etti. TBMM Genel Kurulu’nda konuk edilen yabancı heyetlere gösterilen ayrıcalık, Liseye de uygulandı....

Anadolu’da kurulan ilk lise olan Abdurrahmanpaşa Lisesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi. Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunu eski bakan Murat Başesgioğlu’nun davetleriyle, Abdurrahmanpaşa Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri ve beraberinde öğretmenleri, Ankara ziyareti gerçekleştirdi.

Ankara Valiliğince tahsis edilen eskortlar eşliğinde Ankara’yı gezen liseliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. Eski bakan Murat Başesgioğlu, heyeti Meclis  önünde karşıladı ve meclisi tanıtan kısa bir rehberlik yaptı.

MECLİS BAŞKANI’NDAN 137’NCİ YIL TEBRİĞİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti kapsamında lise heyeti, Meclis Genel Kurulu’nu da takip etti. Genel Kurul ziyaretinde AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik de yer aldı.

Abdurrahmanpaşa Lisesi heyetinin Meclis Genel Kurulu’nda hazır bulunduğu esnada Meclis Başkanvekili şu ifadeleri kullandı: “Sayın milletvekilleri, bu yıl 137’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan ve Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliğini taşıyan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin öğrencileri genel kurulumuzu ziyaret ediyorlar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum.” Meclis Başkanı’nın bu ifadelerinin ardından, Genel Kurul’da bulunan Milletvekilleri Abdurrahmanpaşa Lisesi heyetini alkışladı. Abdurrahmanpaşa Lisesi heyeti ise ayağa kalkarak meclis genel kurulunu selamladı.

MECLİS TV CANLI YAYINDAYDI
Abdurrahmanpaşa Lisesi heyetinin Meclis Genel Kurulu’nu ziyareti esnasında Meclis TV’de canlı yayındaydı. Meclis TV, Meclis Başkanı’nın Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni takdimi esnasında kameralarını Abdurrahmanpaşa Lisesi heyetinin olduğu alana çevirdi. Meclis TV’nin yabancı konukların ağırlanması gibi istisnai durumlarda izleyici alanına yönelen kameraları bu kez Abdurrahmanpaşa Lisesi için yöneldi.

GENEL KURUL ZİYARETİ SONRASI GEZİ DEVAM ETTİ
Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu eski bakan Murat Başesgioğlu, beraberinde AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü ve Metin Çelik Meclis Genel Kurulu ziyaretinin ardından, geleceğin Meclis temsilcilerine meclisi tanıtmaya devam etti.

Şeref holünden geçen heyet akabinde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde meclisin bombalanan kısmını gezdi. Milletvekili Metin Çelik burada heyete bilgiler verdi. Şeref kapısında verilen fotoğrafın ardından ziyaret sona erdi.


“GURUR VE ONUR DUYDUM”
Eski Bakan Murat Başesgioğlu, ziyaret sonrasında sorulan sorular üzerine; “Lisemizin kuruluşunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Milletin Meclisi’nde kutlanmasını bir kadirşinaslık örneği olarak, tarihi bir gün olarak telakki ediyorum. Yapılan bu kadirşinaslık, okulumuzun tarihi muhtevasına, misyonuna uygun, lisemiz için anlamlı bir taltif olmuştur. Bu durum bütün camiamızda haklı bir gururun yaşanmasına neden oldu. Ben de bir Abdurrahmanpaşa Liseli olarak kürsüden okulumuzun isminin okunmasından çok büyük gurur ve onur duydum” dedi.

“BU ÜLKEYE HİZMET EDECEKLER”
Başesgioğlu şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz de istisnai bir gün yaşadılar, güvenli bir şekilde Ankara’yı dolaştılar. Meclisi ziyaret etmeleri onları da onurlandırdı. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin bir parçası olmak, büyük bir ailenin mensubu olmaktan dolayı gurur duyduklarını gözlemledim. İnşallah içlerinden siyasetçiler, devlet adamları çıkacak, bu ülkeye hizmet edecekler.”

''Son olarak programın gerçekleşmesinde emeği geçen ilgililere teşekkür eden Başesgioğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Meclisimizin değerli başkanlık divanı üyelerine, Sayın Ankara Valimiz Vasip Şahin’e, Sayın Milletvekillerimiz Hakkı Köylü ve Metin Çelik’e, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’ne ve Meclis TV’ye, Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü yetkililerine, meclisteki bürokratlarımıza, emniyet mensuplarımıza, okulumuz adına yürekten teşekkür ederim.”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum