Yıldırım, Kastamonu’da gençlerle buluştu;

Yıldırım, Kastamonu’da gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliğinin organizasyonu ile lise ve üniversiteli gençlerle buluştu....

Kastamonu Gençlik Merkezinde, Kastamonu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile “Gençliğin İfade Ettiği Anlam” konulu konferansta buluşan Yıldırım, liseli öğrencilere kendi hayatından örnekler sunarak tavsiyelerde bulundu. Gençlerin kendilerine ailelerine ve devletlerine karşı sorumluluklarının olduğuna değinen Enbiya Yıldırım, bu doğrultuda her alanda gençlerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Muhammed İhsan Oğuz Konferans Salonunda ilahiyat öğrencileri ile “İlahiyatçıların Omuzlarındaki Sorumluluk” konulu konferansta buluşan Yıldırım, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) tebliğ metodunu üzerinde üniversite öğrencileri sohbet etti. Hz. Muhammed’in (sav) bir zamanlar kendilerine düşmanlık eden kişileri, İslam’ın en büyük savunucuları haline gelmelerine örneklerle değinen Yıldırım, geleceğin din görevlileri olarak, Peygamberin tebliğ metodunu günümüze yorumlayarak uygulamaları tavsiyesinde bulundu.

TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen, Enbiya Yıldırım’ın gençlerle yaptığı konferanslarla ilgili; “Ankara’dan gelip Kastamonulu gençlerimiz için iki gününü ayıran gençlerin derdiyle dertlenen onların dilinden anlamaya çalışarak abilik yapmaya çalışan Enbiya hocamıza teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerimize de en kıymetli sermayeleri olan vakitlerini bizlere ayırarak konferanslara iştirak edip bizleri yalnız bırakmadıklarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum