Arama
Arama Sonuçları
Sağlığa bomba etkisi Kastamonu’dan!
Taşköprü sarımsağı, sadece eşsiz lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Bu doğal mucize, içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde adeta sağlık için bir bomba etkisi yaratıyor.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
Sarımsak ekstratı büyük ilgi görüyor
Taşköprü sarımsağı ekstratı, kalp krizi, kolesterol, yağlanma gibi birçok hastalığı önlüyor.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Hem sağlıklı hem serinletici 7 yaz içeceği
Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek amacıyla tükettiğimizin içeceklerin çoğu zaman lezzetine ve görüntüsünün cazibesine kapılabiliyoruz. Hem susuzluğumuzu gideren hem de düşen kan şekerimizi toparlayacağı düşüncesiyle hiç de masum olmayan içecekleri tüketme eğilimimiz artabiliyor.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Bayramda beslenme uyarısı!
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, Kurban Bayramı'nda tatlı, şeker, tuz ve kırmızı et tüketiminin artışına dikkat çekerek, diyabet, kolesterol, tansiyon, gut, siroz, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalarını bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri için uyardı.
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
Kalp uzmanlarından altın değerinde tavsiyeler
Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bazı belediye, dernek ve şirketlerde kalp sağlığı seminerleri düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi kardiyoloji hekimleri, kalp sağlığı konusunda tavsiyelerde bulundu.
Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl tüketilir?
Adana'da pazar tezgahlarında yerin, alan dikenli incir, kolesterol düşürmeden sindirimi düzenlemeye kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda kemiklerin gelişmesine yardımcı olan dikenli incir, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alır. Akdeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen dikenli incirin kabukları da kurutularak çay yapılıyor. Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir?
Diyette Yağ Tüketimi
Diyette yağ tüketimi ile ilgili her gün birçok soru alıyoruz. Çünkü vücuttaki fazla kilolar yağ olarak depolandığı için düşünüyoruz ki fazla yağ tüketiminden kaynaklı oluyor. Aslında böyle bir durum söz konusu değil. Biz hangi besin grubunu fazla tüketirsek bu vücutta yağ olarak depolanıyor. Yani buradaki suçu tamamen yağ grubundaki besinlere atamayız.
Lif Kaynakları ve Yararları
Lif nedir, kaynakları ve yararları nelerdir?
SOMON MU, TON BALIĞI MI? HANGİSİ DAHA İYİ?
Her ikisinin de insan vücudu için önemli faydaları olan ton balığı mı, somon mu ? Her ikisi de çok sevilen, çok tercih edilen somon ve ton balığı kıyaslanınca ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? Gelin, yakından bakalım..
Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 7 Yiyecek ve İçecek
Şifa Kaynağı 7 adet Yiyecek ve İçecek
ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL SEÇİLİR? İŞTE ŞEFTALİNİN 10 ŞAŞIRTICI YARARI
Şeftali neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Şeftali nasıl seçilir ve nasıl saklanır? İşte, yemeye doyamayacağınız şeftalinin 10 şaşırtıcı faydası:
Ceviz Nerede Ve Nasıl Yetişir? Cevizin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Cevizin kullanım yerleri, bilinmeyen yönleri ve insan sağlığına faydaları nelerdir?
VEJETARYENLER NASIL BESLENMELİ ?
Vejetaryen ne demek? Vejetaryen olmak hangi hastalıklardan korur? Vejetaryenler nasıl beslenmeli? Vejetaryen çeşitleri nelerdir? İşte, vejetaryen beslenmesi hakkında merak edilen her şey:
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Portakal suyu faydaları nedir ? nelere iyi gelir ?
Portakal Suyu Faydaları nedir, Neye İyi Gelir? Portakal suyu ancak ülkemizde değil dünyanın her yerinde epeyce popüler bir içecektir. Üstelik, lezzetli olmasının dışında sağlık bakımından da çok yarar sağlamaktadır. Peki, çok lezzetli ve faydalı olan portakal suyunun faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? İşte rahatça bulabileceğiniz portakal suyunun yararlarını sizler için derledik.
Elma suyunun faydaları nedir ? işte elma suyunun 10 faydası
Elma en sağlıklı ve güçlü meyvelerden birisi olarak bilinir. Bu mucize meyve orta asya kökenlidir ve günümüzde dünyanın her yanında yetiştirilmektedir. nerede ise tüm türleri insan sağlığı için büyük faydalara sahiptir. Peki elma suyu da bu kadar faydalı mı dersiniz? Elmayı hem su formunda tüketmek aynı zamanda onu meyve salatalarına katmak ya da direkt tüketmek olası. bu yüzden onun meyve suyu formundaki yararlarına bir göz atalım.
Yeşil çayın faydaları nedir ? yeşil çay nedir ?
yeşil çay nedir ? yeşil çayın faydaları nedir ? yeşil çay nedir ?
Çay içmek zararlı mı ? işte çay içmenin faydaları ve zararları
birçoğumuz çay tüketiyor ve fazla tüketenlerde bulunuyor. peki çay tüketmenin faydaları ve zararlarını biliyor muydunuz ? bu haberimizde çay tüketmenin faydaları ve zararlarını sizlere sıralıyoruz.