Sarımsağı yıllarca yanlış tüketmişiz: ‘İbn-i Sina anlatmış…’;

Sarımsağı yıllarca yanlış tüketmişiz: ‘İbn-i Sina anlatmış…’

......

Posta Gazetesi, dikkat çeken bir bilgilendirme haberi yayınladı. Sarımsağın tüketimini konu alan haberde; İbn-i Sina’nın uyarılarına yer verildi.

 

Posta Gazetesi’nde yer alan haber şu şekilde:

‘’İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden sarımsak hakkında uyarıda bulundu. Ünlü hekimin uyarısı, 'meğer yıllardır sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz' bile dedirtebiliyor. Çünkü İbn-i Sina'nın sarımsakla ilgili olan tavsiyesi, sarımsağın faydalarını artırabiliyor.

İbn-i Sina şifa kitaplarında sağlıkla ilgili birçok farklı paylaşımlarda bulundu. Nitekim sarımsak tüketimi ile ilgili de uyarıda bulundu. Ünlü hekimin uyarısı, 'meğer yıllardır sarımsağı yanlış tüketiyormuşuz' bile dedirtebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN SARIMSAK TÜKETİMİ İLE İLGİLİ UYARISI

İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden sarımsak tüketimi ile ilgili uyarıda bulundu. Ünlü hekimin uyarısında, sarımsağın közlenmesi gerektiği ortaya çıktı. Nitekim İbn-i Sina, sarımsağın faydalarının tam olarak elde edilebilmesi için közlenmesi gerektiğini belirtti.

İbn-i Sina'nın yüzyıllar öncesinden önerdiği közlenmiş sarımsak, içeriğindeki antibiyotik oranını adeta ikiye katlayabiliyor. Bunun yanı sıra ısıya bağlı olarak artabilen antibiyotik, vücuttaki kanı yağlardan arındırabiliyor. 

Ayrıca kötü kolesterol seviyesinin düşmesinde faydalı olabiliyor. Bunun sonucunda da kalp ve damarların daha sağlıklı çalışmasında etkili olabiliyor.

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

İbn-i Sina'nın önerilerinde yer alan közlenmiş sarımsak pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde;

· Kan dolaşımını dengeleyerek kalp ritminin düzenlenmesi konusunda faydalı olabilir.

· Vücuttaki iltihap ve enfeksiyona karşı yararlı olabilir.

· Kabızlık problemine karşı faydalı olabilir.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da önerdiği közlenmiş sarımsak dikkatli tüketilmeli. Nitekim alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.

· İbn-i Sina'nın da önerdiği közlenmiş sarımsak, kalp ritminin düzgün çalışmasına ve vücut sisteminde sinir hücrelerinin daha verimli olmasına etki edebilir.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLER:

Sarımsak, antioksidan bileşenler içerir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyucu olabilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRME:

 Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan bileşenler içerir. Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı direnci artırabilir.

ANTİBAKTERİYEL VE ANTİVİRAL ÖZELLİKLER:

 Sarımsağın içerdiği bileşenler, bakteri ve virüslere karşı etkili olabilir. Bu nedenle, hafif enfeksiyonları önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir.

KANSERİ ÖNLEME:

Bazı araştırmalar, sarımsağın kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini ve kanseri önleme potansiyeline sahip olabileceğini göstermiştir. Ancak, daha fazla araştırma gereklidir.

KEMİK SAĞLIĞI:

Sarımsak, kemik sağlığını destekleyebilecek mineral ve antioksidanları içerir. Bu, osteoporoz gibi kemik hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir.

CİLT SAĞLIĞI:

Sarımsak, ciltteki bazı sorunları hafifletebilecek antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLEME:


 Bazı araştırmalar, sarımsağın kan şekerini düzeltebileceğini ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini öne sürmektedir.

ZİHİNSEL SAĞLIK:

 Sarımsak, zihinsel fonksiyonları ve hafızayı destekleyebilecek antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olabilir.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum