Elma suyunun faydaları nedir ? işte elma suyunun 10 faydası;

Elma suyunun faydaları nedir ? işte elma suyunun 10 faydası

Elma en sağlıklı ve güçlü meyvelerden birisi olarak bilinir. Bu mucize meyve orta asya kökenlidir ve günümüzde dünyanın her yanında yetiştirilmektedir. nerede ise tüm türleri insan sağlığı için büyük faydalara sahiptir. Peki elma suyu da bu kadar faydalı mı dersiniz? Elmayı hem su formunda tüketmek aynı zamanda onu meyve salatalarına katmak ya da direkt tüketmek olası. bu yüzden onun meyve suyu formundaki yararlarına bir göz atalım....

Elma Suyunun Faydaları


1- Kalp Sağlığına İyi Gelir

 

Elma iyi bir süper antioksidan kaynağıdır ve bu yüzden kalp sağlığına iyi gelmektedir. ayrıca vücuta potasyum sağlar ve bu mineral kalp sağlığı için önemlidir. Dolayısı ile her gün elma suyu tüketmek kalbin doğru fonksiyon göstermesi için gerekli.

 

2- Astımı Önler

 

 

Elmanın en büyük avantajlarından birisi flavonoidlere sahip olmasıdır. Bu önemli gıda, astım ataklarına mani olabilmektedir. ek olarak flavonoidler akciğerlerin güçlü ve verimli kalmalarına da yardımcı olmaktadır. Son araştırmalar düzenli olarak elma suyu tüketen bireylerin diğerlerine bakılırsa daha güçlü akciğer fonksiyonlarına sahip olduklarını göstermektedir.

 

3- Karaciğeri Temizler

 

 

Elmanın alkali bir meyve olması, onun karaciğerdeki atık ve toksinleri temizlemesine yardımcı olur ve ek olarak vücudun pH dengesini de düzenler. Elmanın kabuğunda bulunan pektin, hazım sistemine yardımcı çıkar.

 

4- Kolesterolü Düşürür

 

 

Elma suyu öteki yararlarının yanında kolesterolün düşürülmesine de destek sağlar. Vücuttaki fazla kolesterol düzeyleri genel anlamda diğer kalp damar problemlerinin sebepleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmak için her gün elma suyu tüketebilirsiniz.

 

5- Kemikleri Güçlü ve Sağlıklı meblağ

 

 

Elmada C vitamini, demir, boron şeklinde maddeler bolca bulunur ve bu yüzden kemik yapısının güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

 

6- Bağışıklık Sistemini kuvvetlendirir

 

 

Elmadaki bol oranda C vitamini bağışıklık sistemini sağlamlaştırır ve vücudun mikroplar, bakteriler ile savaşını kuvvetlendirir.

 

7- Kanseri Önler

 

 

Elma suyu kanser ve bütünöre karşı oldukca iyi bir koruma sağlar ve bilhassa akciğer kanseri mevzusunda etkilidir. Flavonoid ve fenolik asit içeriği yardımıyla tümör ve kanserli hücrelerin gelişimine mani olur. Elma sayesinde bu özel maddelere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

8- Kabızlığa Çare Olur

 

 

Kabızlık kalınca bağırsakların dışkıdan fazla su emmeleri neticesinde ortaya çıkar. Elmada bulunan sorbitol ise bu soruna çare olur. Sorbitol kalın bağırsaklara ulaştığı vakit kolona su çeker ve bu sayede dışkının daha sulu olmasını sağlar ve kolayca ilerlemesine destek sağlar.

 

9- Güzelliğe Katkı Sağlar

 

 

Elma suyunun saç ve cilt için de ciddi faydaları mevcuttur. Cilt problemlerinin tedavisinde kullanılabilir ve inflamasyonlara, kaşınmalara çatlaklara ve kırışıklıklara mani olur. Saç derisine bir kaç dakika boyunca sürmek kepek ve diğer saç derisi problemlerinin önlenmesini de sağlar.

 

10- Göz Sağlığına İyi Gelir

 

Elma suyunda bol oranda A vitamini bulunur ve bu vitamin görüşün iyileşmesini sağladığı şeklinde göz bozukluklarına da mani olur.

 

Elma Suyunun besin Değerleri

 

 

Elmanın faydaları ve gıda değerleri sebebiyle uzmanlar her gün en az bir elma tüketilmesini öneriyorlar. Lakin çoğu kişi direkt elma tüketmek yerine onun suyunu tüketmeyi tercih ediyor. Taze elmadan sıkıldığı sürece elma suyunun gıda değerleri elmaya fazlaca yakın. Ticari elma sularında ise genellikle besin değerleri yok olduğundan taze sıkılmışı kadar yarar elde etmek olası değil.

 

Elma suyunda vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bol bulunduğu benzer biçimde, hiç kolesterol bulunmaz ve bunun yanında doymuş yağlar ve sodyum çok azca miktardadır. bu yüzden elmanın en sağlıklı meyvelerden birisi olduğu söylenebilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum