Muhabir - Kullanıcı Bulunamadı
Arama Sonuçları
YSK seçime girecek partileri açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu yapılacak ilk seçime katılmaya hak kazanan partileri açıkladı. Buna göre, 24 parti seçimlere katılabilecek.
Şanlıurfa sınırında patlama! Şehit ve yaralı askerler var...
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç geçerken patlama yaşandı. Şehit ve yaralılar olduğu belirtiliyor.
e-İmza'da yeni dönem başlıyor: 10 Ocak'ta hayata geçiyor
e-İmza'nın kimlik kartlarına aktarılmasına 10 Ocak'ta 50 ilin nüfus müdürlüklerinde başlanacak. Yerli Biyometrik Veri Yönetim Sistemi de 10 Ocak'tan itibaren tüm Türkiye'de hayata geçirilecek.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Binden fazla personel alımı yapılacak
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının da içlerinde bulunduğu birçok kuruma binden fazla personel alınacak.
Belediyespor’dan Manisa çıkarması
Hentbolda ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ana sponsoru Vestel’e bir ziyaret gerçekleştirdi.
Acacia Taşköprüspor, TVF'yi ağırlıyor
Voleybol Kadınlar 2.Ligi’nde mücadele eden Acacia Maden Taşköprüspor’un mücadele ettiği 11’inci Grup’ta ikinci devre maçları başladı. Doğa Gençlik’in ligden çekilmesinden dolayı Acacia Maden Taşköprüspor, ikinci devrenin ilk maçını BAY geçmişti. Temsilcimiz, devrenin ikinci hafta karşılaşmasında TVF Spor Lisesi'ni konuk edecek. Karşılaşma, yarın 15.00'da başlayacak.
Evde Herkes Simit Yapabilir.. Simit Tarifi
Mis kokusu ve muhteşem lezzetiyle sabah veya ikindi çayına eşlik eden çıtır çıtır simitleri mutfağınızda, kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da son derece kolay.
Feta Peynirli Makarna
Doğu Akdeniz bölgesiyle özdeşleşen feta peyniri, koyun ve keçi sütünden hazırlanır. Genellikle Yunan salatası, kahvaltı ve makarnalarda sık sık kullanılır. Yunanistan'ın geleneksel peyniri olarak kabul edilen feta peynirini, bu kez makarna yapımında kullandık. Malzemeler hazırsa, evde kolayca yapabileceğiniz feta peynirli makarna tarifine geçebiliriz.
Hira Tatlısı
Tokat mutfağıyla özdeşleşen hira tatlısı, irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında sık sık yer verilen irmikli hira tatlısı, yumuşacık hamuru ve kısa sürede hazırlanmasıyla çok sevilir. Bazı yörelerde haşhaşa batırılarak sunulan irmikli hira tatlısı, ceviz veya fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirilebilir. Şerbeti kaynatılmadan hazırlanan bu tatlı, isteğe göre dondurma ve kaymakla servis edilebilir. Listedeki malzemeler hazırsa, Tokat mutfağından nefis irmikli hira tatlısı yapımına geçebiliriz.
Anakız Pilavı (Kastamonu)
Anakız pilavı nasıl yapılır ? Kastamonu yöremize ait Anakız pilavı tarifi..
Kastamonu Pilavı
Kastamonu pilavı nasıl yapılır ? Kastamonu pilavı tarifi Kastamonu, binlerce yıllık kültür birikimi ve yemek kültürünün zenginliği ile ön plana çıkan bir şehirdir. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne göre, yapılan derleme çalışmalarında, Kastamonu’da özgün bir şekilde hazırlanan 812 çeşit yemek tespit edilmiştir… Kastamonu lezzetleri arasında en çok aranan tarifler arasında ise siyez bulgurunun kullanıldığı meşhur Kastamonu Pilavı da var. Pilav kültürü açısından zengin olan Kastamonu'da en çok tüketilen ve yaygın olan pilav çeşitleri; anakız pilavı, ekşili pilav, bulgur ve pirinç pilavlarıdır. Malzemeleriniz hazırsa, yöresel yemekler arasında çok sevilen meşhur Kastamonu pilavı yapımına geçebiliriz.
Eyşili Pilav (Kastamonu)
Eyşili Pilav Nasıl Yapılır ? Eyşili Pilav Tarifi
Kastamonu Sahan Paçası
Kastamonu mutfağıyla özdeşleşen sahan paçası, Karadeniz'in en meşhur yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri yumurta ve yoğurt olan sahan paçası, bazı yörelerde kıyma, pirinç ve kelle gibi çeşitleriyle sunulur. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini alan sahan paçasını hazırlarken, süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Malzemeler hazırsa, sahan paçası tarifine geçebiliriz.
Renkli Kurabiyeler
Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli kurabiye tarifi. Zencefil, karanfil ve tarçınla hazırlanan bu kurabiye, aromatik bir tada sahiptir. Üzerinde farklı renklerden oluşan şeker hamuru kullanılır.
Fındıklı Çikolatalı Muffin
Amerikan mutfağından dünyaya yayılan muffin, tatlı ve küçük porsiyonlar halinde sunulan keklere denir. Muffinler, klasik keklere göre daha kabarık bir şekle sahiptir. Muffin kalıplarında pişirildikten sonra üzeri çikolata sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, fındıklı çikolatalı muffin tarifi için detaylara geçebiliriz.
Pancar Ve Kabak Püresi Nasıl Yapılır ? Pancar Ve Kabak Püresi Tarifi
Pancar ve kabak barındırdıkları vitaminler sayesinde ek gıdaya geçişte gönül rahatlığıyla bebeklerinize verebileceğiniz besinlerdir. A vitamini, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan pancar, bebeklerin gelişiminde önemli rol oynar. Kabak ise, ek gıdaya başlayan bebeklere ilk verilen sebzelerden biridir. Ek gıdaya başlayan 6 aylık ve daha sonrası bebekler için çok sağlıklı bir püre olan, pancar ve kabak püresi tarifine geçebiliriz.
Kaplumbağa Kurabiye Nasıl Yapılır ? Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Bu kurabiyeler gönlünüze taht kuracak 😊 NOT📍📍 Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 120 ml. Benim kullandığım kakao keskin ve 1 yemek kaşığı yetiyor, ama böldüğünüz hamurun miktarına göre arttırabilirsiniz. Ayaklarını fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlağın kafalarını da fındıktan çok az büyük parçalar kopararak yaptım. Gövdeyi istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası)
Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası)
KYK burs ve kredilere zam
2022 KYK bursları ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 2022 KYK burs ve kredi zammı detayları haberimizde...
Yollar ayrıldı Fenerbahçeden açıklama !
Fenarbahçe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile gündeme oturdu işte detaylar...
Dolar'da şok düşüş !
Dolar ne kadar, kaç TL oldu? Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalar sonrası dolar kuru sert düşüş yaşadı. Bu gelişmelerin ardından güncel dolar kuru araştırılmaya başlandı. Peki, 20 Aralık dolar ne kadar, kaç TL oldu?
Bireysel emeklilik devlet katkısı kaç oldu ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 2021 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonlandı. görüşmede, ekonomide alınan kararların değerlendirildiği bildirildi. Erdoğan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde devlet katkısı ile alakalı meydana getirilen son değişikliği duyurdu. BES devlet katkısı oranı ne oldu? BES devlet katkısı arttı mı? İşte detay...
Nasrullah Camii’nin tarihini biliyor muydunuz ?
Kastamonu’da mevcut olan Nasrullah Camii, pek çok Kastamonu halkı ve Kastamonu’ya gelenler tarafından ziyaret ediliyor. Peki Nasrullah Camii’nin tarihini biliyor muydunuz ? sorularımızın cevabı haberimizde….
Kastamonu'da kar yağışı ile birlikte Kent merkezi beyaza büründü
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Zeytinyağı fiyatları yüzde 100 arttı
Kuraklık, Covid-19 salgını ve üretimin azalması gibi nedenlerle ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan yükseliş zeytinyağı fiyatlarına da yansıdı.
Araba fiyatlarıyla ilgili kötü haber!
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Araba almak isteyenlere kötü haber geldi. Araba fiyatlarıyla ilgili görülmemiş gelişme. 200 bin liranın altında sıfır araba kalmadı. Vatandaşlar ise, en ucuz araba hangisi? en ucuz araba kaç para? sıfır en ucuz araba? araba fiyatları düşer mi? sorularının cevabını araştırıyor. İşte en ucuz sıfır arabalar ile ilgili tüm detaylar...
TESK'ten zorunlu araç sigortası fiyatlarına tepki
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu araç sigortası fiyatlarının şirkete ve döviz kuruna göre sürekli değiştiğini belirterek fiyatların sabitlenmesi ve yeni yılda zam yapılmaması gerektiğini belirtti.
Nestle Ürünlerine Zam
Döviz kurundaki hareketlilik, yakıt ve gıda üzerindeki zamlarla vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Nestle de ‘zam kervanına’ katıldı ve artık ürünlerini zamlı satacak. Nestle ürünlerinin yeni fiyatları, yayınlanan bir liste üzerinden açıklandı.
TİSK ilk defa asgari ücret zammı için rakam verdi
İşveren temsilcisi TİSK, dün asgari ücret önerisinin 3.100 TL olarak algılanmasından sonra bir açıklama yaparak bu duruma yalanlama getirdi. Yeni bir açıklama yapan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, rakamın 3.500 TL'den fazla olacağını belirterek, "Üstüne ne yapılabilir, diye çalışıyoruz. En az. 3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir." dedi.
'Made in Turkey' İbaresi Kullanımdan Kaldırıldı
Resmi Gazete'de ihracat ürünleri ve uluslararası faaliyetler ile ilgili yeni bir genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan genelge, uluslararası faaliyetlerde 'Made in Turkey' ibaresinin kullanımının kaldırıldığını duyurdu.