Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 7 Yiyecek ve İçecek;

Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 7 Yiyecek ve İçecek

Şifa Kaynağı 7 adet Yiyecek ve İçecek...

Kan Sulandırıcı Etkili En Doğal Yöntemler

Günlük hayatta meydana gelen vücut ağrıları, sancılar ya da kramplar eğer önlem alınmazsa ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Vücudun bazı sağlık sorunları yaşamasının en önemli nedeni ise, kan dolaşımının normalden farklı ya da düzensiz şekilde seyretmesidir. Özellikle kanın çok fazla katılaşması sonucunda tüm bir dolaşım sistemi olumsuz etkilenir ve pıhtılaşma meydana gelebilir. İşte bu nedenle bir doktor kontrolünde kan sulandırıcı takviyeler almakta fayda var.

 

Vücudumuzdaki kanın katılaşması ya da pıhtılaşması durumu her ne kadar belirli tehlikelere yol açsa da gündelik hayatta tüketeceğiniz bazı gıdalar sayesinde kanı sulandırmak mümkün. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz öncelikle mutlaka doktorunuza görünmeli ve önereceği takviyeleri düzenli şekilde uygulamalısınız. Aynı zamanda ilaç kullanmaktan ya da kimyasallardan pek hoşlanmıyorsanız kan sulandırıcı yiyecekler sayesinde de kolayca çözüm bulabilirsiniz.

 

Peki, kan sulandırıcı besinler nelerdir? Kan sulandırıcı beslenme nasıl olabilir? Doğal yollarla kanı sulandırmak mümkün mü ve kan sulandırıcı doğal besinler nelerdir?

 

O halde gelin hep birlikte kan sulandırıcı bitkiler ve kan sulandırıcı sebzeler nedir, faydaları nelerdir, kan sulandırmak için ne yemeli gibi sorulara yazımızla cevap bulalım!

 

 

1) Sarımsak

Kan sulandırıcı besinler nelerdir denince akla ilk gelen şey bin derdi kovan sarımsaktır. Çok eski ve köklü bir tedavi edici olarak bilinen sarımsak, kan sulandırıcı besinlerin en etkili yöntemlerinden birisidir.

Doğrudan kan sulandırıcı işlevi gören sarımsak, aynı zamanda vücuttaki kan akışını rahatlatır ve kalp krizi ya da tansiyon gibi problemleri ortadan kaldırır.

İçeriğindeki doğal bileşenler ve antioksidan özelliği ile güçlü bir etkiye sahip olan sarımsak sayesinde siz de vücudunuzdaki zararlı etkileri doğal yoldan ortadan kaldırabilirsiniz.

 

2) Zeytinyağı

Zeytinyağı bitkisel kan sulandırıcı olarak nitelendirilmektedir.

Son yıllarda alternatif tıp alanında adını sıklıkla duyuran zeytinyağı, kanın incelmesinde önemli bir rol oynar.

Zeytinyağında bulunan polifenol adlı maddeler, farklı şekillerde bölünerek kanın pıhtılaşmasını engeller ve yeniden düzeni sağlar.

Aynı zamanda doğal yöntemlerle elde edilen zeytinyağı antioksidan içeriği en yüksek olan besin özelliği taşımaktadır.

 

 

3) Zerdeçal

Zerdeçalın çok eski zamanlardan günümüze kadar önemli bir tıbbi yardımcı olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

Her ne kadar içeriği çok fazla bilinmiyor olsa da zerdeçal, kötü kolesterolün kan damarlarında birikmesini önler ve kanın katılaşmasına engel olur.

Aynı zamanda yemeklerde de düzenli olarak kullandığınız zerdeçal, uzmanlar için doğrudan kan sulandırıcı etki göstermektedir.

Organik kan sulandırıcı arıyorsanız zerdeçalı deneyebilirsiniz.

 

 

 

4) Papatya – Ekinezya – Karanfil Çayı

Kan sulandırıcı beslenme listenize uygun bitki çaylarını da eklemeniz önerilmektedir.

Bitkisel yönü kuvvetli olan otlar ya da çayların doğru kullanımda kan dolaşımını düzenleyici faydası oldukça fazladır.

Bu çaylar doğru kullanımda kanda belirli oranda incelmeyi sağlar. Ancak aşırı ya da dikkatsiz kullanımda ise bu dengeyi bozabilir ve tehlikelere yol açabilir.

Siz de bitkisel çayları tüketmeyi seviyorsanız ve aynı zamanda bu yöntemi denemek istiyorsanız, doktorunuza danışmayı unutmayın!

 

 

5) Kırmızı Biber

Tıpkı zerdeçal gibi toz kırmızı biber de etkili bir kan sulandırıcı işlevi görmektedir.

Kırmızı biber, içeriğinde bulunan kapsaisin adlı madde sayesinde kanda pıhtılaşmaya engel olur ve kan dolaşımını olumlu yönde düzenler.

Aynı zamanda kılcal damarlar için güçlendirici etkisi olduğu bilinen kırmızı biber, kan basıncını düzenler ve kolesterol oranını da dengeler.

 

 

 

6) Kızılcık Meyvesi

Kan sulandırıcı gıdalar arasında kendine has tadıyla kızılcık meyvesi de bulunmaktadır.

Gündelik hayatta çok sık tercih edilmeyen fakat güçlü bir etkiye sahip olan kızılcık meyvesi, kan sulandırıcı açıdan ideal bir takviye olabilir.

İster taze, ister kurutulmuş şekilde tercih edeceğiniz kızılcık meyvesi sayesinde kalp sağlığınızı koruyabilir, kanın vücuttaki dolaşım kıvamında bir denge sağlayabilirsiniz.

Kan sulandırıcı şifalı bitkiler kullanılırken doz da çok önemlidir, her şeyin fazlasının zararlı olabileceğini unutmayın.

 

 

7) Üzüm

Söz konusu kanı sulandırmaksa meyvelerin güçlü etkisini göz ardı etmek mümkün değil!

Kan sulandıran besin arıyor ve meyveleri de seviyorsanız üzümü tercih edebilirsiniz.

Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan üzüm, tazesi ya da kurusuyla ara öğünlerde atıştırabileceğiniz kan sulandırıcı meyveler arasında ilk sıralarda yer alır.

Fakat aşırı tüketim sonucunda bu meyvelerin kanda gereğinden fazla sulanma yapacağı da unutulmamalıdır.

 

 

8) Limon

Kan sulandırıcı besinler limon da içeriyor mu sorusunun cevabı evettir.

Kan sulandırıcı besinler İbrahim Saraçoğlu tarafından da araştırılan bir başlıktır.

İbrahim Saraçoğlu kanda pıhtılaşma sorununa karşı limon suyunu önermektedir.

Yarım bardak suya ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı limon suyunu her gün düzenli tüketebilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum