Arama
Arama Sonuçları
Kutlu olsun…
İsrail’in saldırılarında çocukları, eşleri ve yakınlarını kaybetmenin derin hüznünü yaşayan Gazzeli annelerin Anneler Günü kutlu olsun…
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Çakallar Şehre İndi: Neler Olacak?
Sinop’ta kent merkezine inen çakallar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
Kırmızı listedeki canlı Kastamonu'da görüldü!
Kırmızı listede yer alan canlı Kastamonu'da cep telefonu ile görüntülendi.
İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!
Kastamonu'da Perşembe gününden itibaren devam eden yoğun kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu kodla uyardığı iller arasında bulunan Kastamonu’da kar yağışı etkisini sürerken yağışların yarın da devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor.
Kastamonu'da aç kurtlar köyü birbirine kattı!
Aç kalan kurtlar, Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Tekke köyüne indi.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
‘Beni mahvetti!..’  Kastamonulu sanatçının büyük pişmanlığı
Son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Kastamonulu ünlü sanatçı Serdar Ortaç, bir televizyon programına konuk oldu. Ünlü şarkıcı, "Çok kumar oynamam beni mahvetti" itirafında bulundu.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Ayıların inadı pahalıya mal oldu
Ayılara karşı sınav veren vatandaş: "Ayıyla komşu gibi olduk” 
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakam…
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamdan sonra bütün gözler 2024'te asgari ücrete yapılacak zam oranına kilitlendi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücrette rakamlar belli olmaya başladı.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi
İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi.
Kastamonu'daki ayılar, zıvanadan çıktı
Kastamonu’da yerleşim yerlerine kadar inen ayılar bir evin bahçesinde bulunan kovanları parçaladı. Ayının saldırısı sonucu 40 kovan zarar görürken, binlerce bal arısı da telef oldu.
Kastamonu'da Ayılar durdurulamıyor!...
Kastamonu'da aç kalan ayılar İlçe ve Köylere inip meyve bahçelerini ve arı kovanlarını talan ediyor.
Yumaklı; "Türkiye; Avrupa'da 1'nci, dünyada 4'ncü ..."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında; “Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada. Bundan gurur duymamız gerekir. Dünyadaki dördüncü sıradan üst sıralara çıkarmak da bizim ayrıca diğer bir hedefimiz” dedi.
Kasalar dolusu balığı yol kenarına döktüler
İnebolu Köroğlu Köyü’nde yol kenarına 10 kasa balık döküldü.
Başıboş köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kamerada
Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.