İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!;

İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!

Kastamonu'da Perşembe gününden itibaren devam eden yoğun kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu kodla uyardığı iller arasında bulunan Kastamonu’da kar yağışı etkisini sürerken yağışların yarın da devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor....

Yoğun kar yağışıyla birlikte İçişleri Bakanlığı’ndan da kış aylarında yolculuk esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar noktasında uyarılar yapıldı.

Etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte buzlanma hadisesi bekleniyor.

Bu noktada Kastamonu ile birlikte sarı ve turuncu kodla uyarılan birçok il için İçişleri Bakanlığı’ndan uyarılar yapıldı.

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Emniyet kemerimizi mutlaka takalım. Hız yapmak görüş mesafesini daraltır. Kontrollü sürüş önemlidir. Araç bakımımızı kışa hazır hale getirelim, sürpriz arızalara karşı önlem alalım. Aracımızda mutlaka yedek lastik, zincir, çeki halatı, takoz, fener, ilk yardım çantası bulunduralım. Takip mesafesini arttıralım ve mesafeye dikkat edelim. Otoyollarda ise normal fren mesafesinin 10 katına çıkartalım. Karlı yollarda ani manevralardan kaçınalım, yavaş ve kontrollü hareket edelim. Karlı havalarda yakıt depomuzun dolu olmasına dikkat edelim. Yanımızda yiyecek, su ve battaniye bulunduralım. Aracımızın farlarının çalıştığından emin olalım, görünürlüğümüzü arttıralım. Kötü hava koşullarında güvenli bir alternatif olan toplu taşıma araçlarını tercih edelim.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum