Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi;

Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi

İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi....

Üretici Bünyamin Demir, kış mevsimi gelmesinden ötürü köydeki kovanlarını korumak için İnebolu ilçe merkezine getirdiğini fakat burada da ayının saldırısı sonrası kovanlarının zarar gördüğünü kaydetti.

Olay, İnebolu ilçesine bağlı Avara Mahallesi'nde meydana geldi. Son günlerde yerleşim yerlerine kadar inen ve vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ayı saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Ormanlık alanlarda yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar inen ayılar, İnebolu’da Avara Mahallesi'nde Bünyamin Demir’e ait evin yaklaşık 15 metre yakınındaki bahçeye kadar indi. Evin bahçesinde bulunan arılığa giren ayı, kovanları bahçenin bir köşesine topladı. Etrafına kovanları toplayıp kendisine ziyafet çeken ayı, yattığı yerden kovanlardaki balları yedi. Kovandaki bazı çıtaları çıkaramayan ayı, kovanı tamamen parçalayarak çıtaları çıkarttığı görüldü. Ayının saldırısı sonucu 15 arı kovanı zarar gördü. Ayrıca ayı, kovanlardaki arıları da telef etti.

“ARTIK ÇOCUKLARIM OKULA GİDEMEZ DURUMA GELDİ”

Çocuklarını okula yalnız başına gönderemediğini söyleyen arı yetiştiricisi Bünyamin Demir, “İnebolu’da ikamet ediyorum. Arılığıma geldiğim zaman burada kovanları seçip bir yere toplamış. 15 tane kovanımı komple parçalamış, arılarımı da telef etmiş. Normal şartlarda maddi olarak bir hayli zararım var ama bu maddi zarardan da çıktı. Artık çocuklarım okula gidemez duruma geldi. Herkes mahallemizde çocuklarını araçlarıyla getirmeye başladı. Belki bugünkü zararım maddi olarak telafi edilebilir ama çocuklarımıza zarar verdiği zaman bunun maddi olarak telafisi yoktur. Büyüklerimizden bu konuda bir an önce yardımcı olmalarını bekliyoruz. İnşallah bu ayı olayına bir çözüm bulunur” dedi.

Arılığının, evine yaklaşık 15 metre uzaklıkta bulunduğunu söyleyen Demir, “Ayrıca hayvan da besliyorum. Hayvanlarımı da alacak diye korkuyorum. Bazen hayvanlarım da gece bağırıyor. Ayının kokusunu alıyorlar sanırım. Ayıyı vurduğumuz zaman cezası var 50 bin lira. Vuramıyorsunuz. Artık burada malımız göz göre göre elimizi açtık hiçbir şey yapamıyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz. Maddi hasarımız giderilir ama bu maddi hasardan çıktı, inşallah çocuklarımıza ya da hayvanlarımıza bir şey yapmaz. Zaten bizim bir tane ineğimiz bir tane de danamız var. Bunlarda elimden giderse bu sefer şehre göç etmek zorunda kalacağım” diye konuştu.

Köyde ayı saldırısından korkarken şehirde de ayının kovanlarına zarar verdiğini söyleyen Demir, şunları kaydetti: “Ben, köyde arıcılık yapıyordum. Bal sezonu da bittiği için ayılardan ya da diğer etkenlerden kovanlarımızı koruyalım diye bizlerde garanti olsun ve kovanlarımıza özellikle ayılar bir şey yapmasın diye köyden şehre getirdik arılarımızı, şehirde kuytu bir kenarda duruyordu ama şehirde de ayılara yakalandık maalesef. Bizler köyden korkarken şimdi de şehirde ayılara yakalandık.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum