Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu İHH TEKNOFEST’e ayak izini bıraktı
Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST'te katılımcıların, çeşitli etkinlikleri tecrübe etme imkanı buluyor. Kastamonu İHH Kadın Komisyonu da depremzede gençlerle ve gönüllüleriyle birlikte TEKNOFEST’e katılım sağladı.
İdari Bina ve Lojmanları Doğalgaz Dönüşümü
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-CİDE
İHH'dan dolandırıcılık uyarısı: 'İtibar etmeyin'
İHH Tosya İlçe Temsilciliği'nden dolandırıcılık uyarısı geldi.
İHH “UrumçiKatliamı”nı unutmadı
Kastamonu İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği’nce 5 Temmuz 2009 yılında Çin yönetimi tarafından yapılan provokatif eylemler sonucunda yaşanan UrumçiKatliamı’nın 14’üncü yıl dönümü nedeniyle Nasrullah Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.
“Teyakkuz halindeyiz”
Kastamonu İnsani Yardım Derneği (İHH) Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç, Kastamonu ilçelerinde yaşanan sel afetinde sahada olduklarını belirterek, çeşitli açıklamalarda bulundu.
İHH'nin kurban bedeli belli oldu
İHH, kurban bedelini 3700 TL olarak açıkladı
İHH, yetimleri unutmadı
Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim çocuklar için iftar programı gerçekleştirdi. Kebeci Restoran’da düzenlenen iftarda yetim ve aileleriyle bir gelindi.
Kahrolsun katil İsrail!
İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına Kastamonu’daki sivil toplum kuruluşları da sessiz kalmadı.
Depremzede çocuklar, onlarla gülüyor
Kastamonu İHH İnsani Yardım Dernegi (İHH), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenip, Kastamonu'ya gelen çocukların yüzünün gülmesi amacıyla psikosyal ekip oluşturdu
‘Afetlere hazırız’
Abana, Bozkurt ve Tosya ilçesinden Kastamonu İHH'ya başvuran 65 gönüllü, AFAD İl Müdürlüğü'nde arama-kurtarma eğitimlerini tamamladı. 5 gün süren eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, herhangi bir afet anında arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak.
Güler: Kadınlarımızın, nasıl fedakarca çalıştıklarını gördük
Kastamonu İHH Kadın Kolları Başkanı Melahat Güler, ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketinin ardından İHH’nın devam eden çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Depremlerde can kaybı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını belirtti.
Kastamonu’dan deprem bölgesine büyük destek
10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle Kastamonu’dan bölgeye 46’sı komando olmak üzere 353 personel görevlendirildi.
"Kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz"
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği’nce Doğu Türkistan’daki hak ihlalleri sebebiyle Nasrullah Meydan’ında basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Çin'de yapılan zulme dikkat çekilerek; "Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin’in bu zulmüne karşı; ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
"Düzenlenen eğitimle afet farkındalığı oluşturuldu”
Kastamonu İnsani Yardım Derneği (İHH) arama kurtarma teşkilatı Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde“Sivil Toplumda Afet Bilinci Eğitimi” düzenledi.
“Ürettiğimiz direği, dünyaya Kastamonu’dan göndereceğiz”
Birlik Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetleri’nin bu haftaki konuşmacısı “Enerjide Son Teknoloji ve Kastamonu Sevdası” başlığı altında UKS Enerji ve Bilişim’in İdari Müdürü Kerami Koçmar oldu. Koçmar burada yaptığı konuşmasında; “Güneşle ve gün ışığıyla enerji toplayan bir direk ürettik ve bunun AR-GE’sini yaptık ve patentini aldık. Ankara’dan bir firma Uğur’a ‘Bu fabrikamıza gel, bizim ekibimiz ile birlikte bu ürünü Ankara’da üret’ dediler. Biz ‘Olmaz, Kastamonu’da yapacağız’ dedik. Gücümüz yeterse dünyaya Kastamonu’dan göndereceğiz” ifadelerine yer verdi
“Turizm artık dışarıyla ilişkilerimizi daima geliştiriyor”
Kastamonu Birlik Vakfı Kariyer Sohbetleri bu haftaki konuşmacısı “Yurtdışı İzlenimleri” konu başlığıyla Devrekâni Deva Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketi Müdürü Yahya Cirişoğlu oldu.Devrekâni Deva Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketi Müdürü Yahya Cirişoğlu, yurt dışındaki izlenimlerini dile getirdiği konuşmasında; “Arap aleminde turizm sektörü ve petrolün getirdiği muhteşem zenginliğin mülkiyet sahiplerini ‘azdırıcı zenginlik’ haline getirdiğini görüyoruz. Oysa bu imkân ve nimetlerin İslam dünyasının kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde yönetilmesi de mümkün.Teknolojik gelişmeler, karşılıklı ticari münasebetler, turizm artık dışarıyla ilişkilerimizi daima geliştiriyor. Bunlardan maksimum faydalanmak mümkün” ifadelerine yer verdi.
Anadolu’da yangın ve kurtarma tatbikatı
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi tarafından, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Olası afet durumlarına karşı, hastane personelinin süreci doğru yönlendirmeleri ve karşılaşılabilecek eksikliklerin tespit edilerek giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikata, hastane personelinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Ekipleri, İHH, Kastamonu Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) destek verdi.
Maç Devrek’te oynanacak
GMG Kastamonuspor, TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta 10’ncu hafta maçında Cumartesi günü Zonguldak Kömürspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maç öncesi Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen bakım çalışmaları sebebiyle müsabaka Devrek İlçe Stadı’na alındı.
İHH’dan Tosya’da ziyaret turu…
İHH Genel Merkez Kaynak Geliştirme Fon Yönetimi Genel Koordinatörü Mesut Şen, Orta Karadeniz Bölge Koordinatörü Bekir Gün, Karadeniz Bölge Koordinatörü İbrahim Akgün, Kastamonu Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç ile Tosya Temsilcisi Serhat Ağacıkoğlu, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ekşi'yi ve ilçede faaliyet gösteren Abayın Ticaret işletme sahibi Sefa Abayın Erçelebiler Orman Ürünleri işletmecisi Abdullah Erçelebi, Alp Çanta işletme sahibi Ali Kuru’yu işyerlerinde ziyaret ettiler.
Horma’da zorlu eğitim
Kastamonu İHH Arama Kurtarma Başkanlığı ve İHH Afet Akademi, doğada arama ve kurtarma eğitimi düzenledi.
“Afete, her an hazır beklememiz gerek”
Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Valilik binasında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir proje için daha imza töreni düzenlendi. İmzalanan bu projeyle birlikte, bu sene itibariyle proje sayısı 5’e yükseldi. Vali Avni Çakır, proje hakkındaki açıklamasında; “Afetin ne zaman nerde, nasıl olacağının belirsiz olduğu için biz de devlet, millet ve sivil kuruluşlar olarak her an hazır bir şekilde beklememiz gerekiyor. Coğrafyamız geniş, yüzlerce insan sahada kayboluyor. Bu tür etkinliklerin hem tanıtım hem de araç gerek bakımından müthiş destek sunacak. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Bozkurtlular; 1,5 milyon TL burs verdiler
Bozkurt Eğitime Destek Derneği, geçtiğimiz dönem 1 milyon 458 bin 830 lira burs verdiğini açıkladı
UMKE'nin Taşköprü kampı sona erdi
Taşköprü'de düzenlenen Kastamonu-Çankırı Temel UMKE Eğitim kampı sona erdi.
AFAD 11 Ağustos’ta sel tatbikatı gerçekleştirecek
AFAD Kastamonu, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Kastamonu’da gerçekleştirecekleri tatbikatlar hakkında tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
İHH, yetimlerin yüzünü güldürdü
Kastamonu İHH İnsani yardım Derneği bünyesinde bulunan Yetimve Arama Kurtarma Biriminin düzenlediği ‘’Kış Şenliği’’ sloganı ile Kastamonu da bulunan yerli ve yabancı yetim çocuklar, Ilgaz Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nde gönüllerince eğlendi.
İHH'dan 12 ton un, 500 koli gıda yardımı
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği, yardım faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Dernek tarafından, ihtiyaç sahibi 500 aileye un ve gıda yardımında bulunuldu.
Kastamonu'dan yardım eli çadır kente uzandı
Kastamonu İHH çadır kentlerde yaşayan çocuklar için başlattığı yardım için bağışçılarına teşekkür ederek ilk yardımın Suriye'ye ulaştığını bildirdi.
"Acıma zamanı değil, harekete geçelim!"
Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH), çadır bölgelerindeki çocukların ısınmaları için başlatılan kömür kampanyasına destek çağrısını yineledi.
İHH’nın Suriyeli çocukları ısıtan kampanyası
İnsani Yardım Vakfı İHH kış aylarının çetin geçmesi nedeniyle Suriye'de çadır kentlerde yaşayan çocuklar için kömür kampanyası başlattı.