AFAD 11 Ağustos’ta sel tatbikatı gerçekleştirecek;

AFAD 11 Ağustos’ta sel tatbikatı gerçekleştirecek

AFAD Kastamonu, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Kastamonu’da gerçekleştirecekleri tatbikatlar hakkında tanıtım toplantısı gerçekleştirdi....

Kastamonu AFAD İl Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram ve AFAD birim müdürleri katılım sağladı. Toplantıda bilgilendirme sunumu gerçekleştiren AFAD Yönetim Merkezi Şube Müdürü Suat Tüfekci; “2021 yılı eğitim yılıydı ve ilimizde de sel yaşamamıza rağmen 121 bin kişiye eğitim verildi. Bu yıl da Kastamonu’da tematik konularda eğitim verilecek ve 11 Ağustos tarihinde sel tatbikatı icra edilecek. Aynı anda farklı konularda yine lokasyona bağlı olarak tatbikatlar yapılacak” dedi.

TÜFEKCİ; “BU YIL KASTAMONU’DA TEMATİK KONULARDA EĞİTİM VERİLECEK”

Toplantıda sunum yapanAFAD Yönetim Merkezi Şube Müdürü Dr. Suat Tüfekci, 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı”  kapsamında il genelinde 12 aya yayılmış şekilde tatbikatlar yapacaklarını belirterek; “81 ili kapsayacak bir tatbikat planlaması yapıldı. Okullarımızda hava muhalefeti nedeniyle bir aksilik olmazsa tatbikatlar gerçekleşecek. 2021 yılı eğitim yılıydı ve ilimizde de sel yaşamamıza rağmen 121 bin kişiye eğitim verildi. Bu yıl da Kastamonu’da tematik konularda eğitim verilecek ve 11 Ağustos tarihinde sel tatbikatı icra edilecek. Aynı anda farklı konularda yine lokasyona bağlı olarak tatbikatlar gerçekleştirilecektir” dedi.

“KASTAMONU MERKEZ ANA TATBİKAT MERKEZİ ABDURRAHMAN PAŞA LİSESİ OLDU”

Dr. Suat Tüfekci, geçtiğimiz gün BarutçuoğluAVM’De stant açtıklarını, deprem ve diğer afet türlerine ilişkin bilgilendirme broşürü dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, yerel halkın bilgilenmesi amacıyla şehrin işlek noktalarına 2 adet branda asıldığını söyledi. Tüfekci konuşmasının devamında şu ifadeleri dile getirdi; “İl genelinde bir koordinasyon toplantısı düzenlendik. İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nün katılımıyla tüm okul müdürlerimiz ve okul idarecilerimizle tatbikatın nasıl işleneceği ile ilgili koordinasyon toplantısı icra ettik. Okullarımıza  Başkanlık tarafından gönderilen bilgi notu ve eğitim videoları ile afişler eğitim müdürlüklerine dağıtıldı. Okul tatbikatlarını iştirak etmek üzere polis, jandarma, sağlık görevlisi, zabıta ve itfaiye personellerinin okul ile eşleştirilmesi ilgili kurumlara tebliğ edildi.  Kastamonu merkez ana tatbikat merkezi Abdurrahman Paşa Lisesi seçildi. Tahliye ziliyle birlikte öğrencilerimiz Cumhuriyet Meydanı’na tahliye edilecekler. Toplanma sonrasında AFAD tarafından öğrencilere çadır kurma faaliyeti, itfaiye tarafından ise yangın söndürme faaliyeti icra edilecek ve arama kurtarmadaki kullanılan ekipmanlar tanıtılarak arama kurtarma araçları dahilinde sergilenecek. Tatbikatlarda ayrıca UMKE, Kızılay, İHH ve KADASK ve Kastamonu AFAD gönüllüleri katılacaklardır. Kastamonu’daki diğer 9 okulumuzda da çadır kurma faaliyeti gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

KILIÇARSLAN; “KAPALI KÖY YOLLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan ise kapalı yollarla ilgili olarak; “ İlgili kurumlarımız personelleriyle, iş makinasıyla çalışmayı devam ettiriyor. Amacımız hızlı bir biçimde elektriksiz, telefonsuz ve yolu kapalı köylerimizin sayısını sıfırlayabilmektir” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum