Güler: Kadınlarımızın, nasıl fedakarca çalıştıklarını gördük;

Güler: Kadınlarımızın, nasıl fedakarca çalıştıklarını gördük

Kastamonu İHH Kadın Kolları Başkanı Melahat Güler, ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketinin ardından İHH’nın devam eden çalışmaları ile ilgili bilgi verdi....

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem sonrası Kastamonu İHH Kadın Komisyonu olarak sahada olduklarını belirten Güler, ilk olarak deprem bölgelerine 8 tır gönderilmesine lojistik destek sağladıklarını, gönderilen tırlar içerisinde gıda, yakacak su soba battaniye giyecek çocuklar için oyuncak gibi listemizi bölgelerden gelen ihtiyaç listesine göre hazırlayarak bölgeye sağlandıktan sonrasında Sosyal Market açarak bölgemize gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlarını (gıda, hijyen paketi, kıyafet, çeşitli ev eşyaları) temin etme noktasında büyük emek harcadıklarını ifade etti.

Sosyal marketin akabinde geliri depremzedelere aktarılmak üzere iki günlük kermes düzenlendiğinin bilgisini veren Güler, “Halkımızın yoğun teveccühü bizleri fazlasıyla memnun etti” dedi. Ayrıca kırka yakın aileyi kira bedeli ödenmiş evlere yerleştirdiklerini ve yerleşmiş aileler için ev eşyalarını karşıladıklarını, deprem bölgesine konteyner ev gönderdiklerini söyledi.
Melahat Güler ayrıca, “Bu yaşanan felaket bize Çanakkale ruhunu tekrar hatırlattı. Kadınlarımızın, annelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde nasıl fedakarca çalıştıklarını gördük. Bu bizlere umut oldu. Allah bu necip milletimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın” diyerek bundan sonrası için yapacakları projelerinden bahsetti.
PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK

Depremde yaşanan can ve mal kaybı geride kalanlarda psikolojik travmalara sebep olduğunu ve özellikle çocukların bundan çok etkilendiklerini bu sebeple psikolog ve çeşitli meslek gruplarından oluşan Arama Kurtarma Başkanlığı altında bayanlardan oluşan psikososyal destek ekibi kurduklarından ve bu bağlamda ailelere ve çocuklara yönelik programlar hazırladıklarını açıkladı. Psikososyal destek ekiplerinin kısa süre sonra AFAD ile Akreditasyon çalışmalarına da başlayacaklarını bildirdi.
8 MART’I KUTLADI

8Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan İHH Kadın Başkanı Melahat Güler, sivil toplum kuruluşlarında kadınların daha çok aktif olmalarını ve dünyanın onların elinde daha da güzelleşeceğini, acıların daha çabuk geçeceğini söyleyerek yardım ve destek çalışmalarına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum