"Düzenlenen eğitimle afet farkındalığı oluşturuldu”;

"Düzenlenen eğitimle afet farkındalığı oluşturuldu”

Kastamonu İnsani Yardım Derneği (İHH) arama kurtarma teşkilatı Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde“Sivil Toplumda Afet Bilinci Eğitimi” düzenledi....


İHH’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi” protokolü çerçevesinde, proje içeriğinde bulunan eğitimler tüm hızıyla vatandaşlar ile buluşturulmaya devam ediyor. AFAD iş birliğinde sunulaneğitimlerle yaşanılan bir afetin ardından vatandaşların ilk 6 ve ilk 72 saate hazırlıklı hale getirilmesi ve toplumda afet farkındalığı sağlanması hedefleniyor. Düzenlenen programda AFAD İl Müdürlüğü’nden Remzi Yeşilçimen katılımcılara eğitim verdi.

“YÜZLERCE VATANDAŞIMIZ ‘AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’ ALDI”

Kastamonu İHH Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç, eğitimlerle farkındalık oluşturduklarını dile getirerek,“Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yerive Afete Hazır Gençler kategorilere ayrılan proje kapsamında 2022 sonu itibarıyla yüzlerce vatandaşımız, ‘Afet Bilinci Eğitimi’ aldı. Bu sayede ilimiz halkına düzenlenen eğitim ile afet farkındalığı oluşturuldu. Kastamonu İHH Arama Kurtarma ekipleri Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken Kastamonu ilimizde gerek AFAD ile gerek kendi teşkilatları ile vatandaşımıza afetlerle ilgi tüm bilgilendirmeleri yapmaya devam etmektedir” diye konuştu.

“BİZLER VATANDAŞIMIZI DAHA BİLİNÇLİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Düzce’de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul, Ankara ve ilimizde de hissedildiğini anımsatan Topaç; “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de İstanbul ve Ankara’da da hissedilen 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya Kastamonu illeri ve ilçelerinde hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 1’i ağır olmak üzere toplam 68 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Depremin ardından 280 adet artçı deprem meydana geldi. Bizler bu eğitimlerle vatandaşımızın deprem öncesi deprem anı ve deprem sonrası ne yapmaları gerektiğini anlatarak afetlere karşı vatandaşımızı daha bilinçli hale getirmeye çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’deki her fay hattı aktif halde, bu bilinç ile yaşamamız gerekiyor. İHH Arama Kurtarma ekiplerimiz o gün bölgeye ivedi olarak sevk edildi, AFAD ile birlikte çadır kurma faaliyetlerine katıldılar.İHH İnsani Yardım Vakfı bir aş evi kurarak deprem sonrası evlerine giremeyen vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum