“Afete, her an hazır beklememiz gerek”;

“Afete, her an hazır beklememiz gerek”

Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Valilik binasında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir proje için daha imza töreni düzenlendi. İmzalanan bu projeyle birlikte, bu sene itibariyle proje sayısı 5’e yükseldi. Vali Avni Çakır, proje hakkındaki açıklamasında; “Afetin ne zaman nerde, nasıl olacağının belirsiz olduğu için biz de devlet, millet ve sivil kuruluşlar olarak her an hazır bir şekilde beklememiz gerekiyor. Coğrafyamız geniş, yüzlerce insan sahada kayboluyor. Bu tür etkinliklerin hem tanıtım hem de araç gerek bakımından müthiş destek sunacak. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi....

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği’nin (İHH), 'Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi' projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.İmza törenine Vali Avni Çakır, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Pınar Başbilen, Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Kadir Horuz,Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma Şube Başkanı Serdar Topaç beraberlerindeki heyete katıldı.

Kastamonu AFAD İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 'Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi' projesi 117 bin 225 TL destek alacak. Projenin amacı ise; dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında deprem sel vb gibi afetlerde mahsur kalan canlıların hayatını kurtarmak için profesyonel bir ekip oluşturmak olduğu belirtildi.

ÇAKIR; “DAHA ÇOK GÖNÜLLÜMÜZÜN, GÖNLÜNE ULAŞMAMIZ GEREKİYOR”


Projenin imza töreninde bildirmede bulunan Vali Avni Çakır; “Bu senenin 5. desteği. Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile 5. projemizi imzalayacağız. Sahada İHH olarak bulunan derneğimiz her türlü doğal afette, toplumsal sıkıntıların olduğu yerlerde sadece ülkemizde değil Dünya'nın dört bir köşesinde mağdur insanlara her zaman için yardımda en ön sıralarda koşmuş sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir.Kastamonu'da da hem 11 Ağustos sürecinde hem de akabinde ki 27 Haziran sürecinde, sağ olsunlar onlarda hemen yardıma geldiler. Ellerindeki imkanlar ölçüsünde hem arama kurtarma hem de insani diğer yardım faaliyetleri kapsamında bizlere güç verdiler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz. Bu anlamda Bakanlığımızın projeye destek öncüklerinden içerik olarak zaten faaliyetleri taşıyor. Bu sadece Kastamonu’da değil, ülkemizin, dünyanın sorunu. Ağustos ayında artık sel felaketi bekler duruma geldik. Afetin ne zaman nerde, nasıl olacağının belirsiz olduğu için bizde devlet, millet ve sivil kuruluşlar olarak her an hazır bir şekilde beklememiz gerekiyor. Bu konuda daha çok insanımızı daha çok gönüllümüzün gönlüne ulaşmamız gerekiyor. Bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarımızı daha çok desteklememiz gerekiyor. Bu konudaki iş gücümüzün kalitesini, potansiyelini ve gönüllülerimizin kabiliyetini en üst seviyeye aktarmamız gerekiyor ki Allah vermesin bir afet vuku bulduğunda seri bir şekilde yardım bekleyen vatandaşlarımızın elinden tutalım.Şuan için sayımız kapasitemiz altında. Biz bunu ilk adapta 50’yedaha sonra da 100’e çıkarmamız lazım. Çünkü coğrafyamız geniş yüzlerce insan sahada kayboluyor. Bu tür etkinliklerin hem tanıtım hem de araç gerek bakımdan sizlere müthiş destek sunacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum