‘Afetlere hazırız’;

‘Afetlere hazırız’

Abana, Bozkurt ve Tosya ilçesinden Kastamonu İHH'ya başvuran 65 gönüllü, AFAD İl Müdürlüğü'nde arama-kurtarma eğitimlerini tamamladı. 5 gün süren eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, herhangi bir afet anında arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak....

Kastamonu İHH, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da arama kurtarma faaliyetlerine katılmış, 13 gün boyunca bölgede çalışmıştı. Ekipler, arama kurtarma faaliyetleri kapsamında 6 vatandaşı enkaz altından sağ olarak kurtarmıştı. Özellikle son dönemde yaşanan deprem sonrasında Türkiye genelinde arma kurtarma faaliyetlerine katılmak amacıyla bilgi sahibi olmak isteyenlerin sayısında artış yaşanıyor. Kastamonu İHH'ya Abana, Tosya ve Bozkurt ilçelerinden gönüllü olarak başvuruda bulunan 65 kişi AFAD İl Müdürlüğü'nde verilen arama kurtarma eğitimlerini tamamladı. 15'erli gruplar halinde verilen eğitimler sonucunda ekip, olası bir afet durumunda arama kurtarma faaliyetlerinde görevlendirilecek.

"AMACIMIZ, GÖNÜLLÜLERİMİZİ ARAMA KURTARMA EĞİTİMİYLE AFETE HAZIRLAMAK"

Konu hakkında Kastamonu İHH'dan yapılan açıklamada; "Kardeşlerimizin eğitimleri sonrası Kastamonu İHH Arama Kurtarma Ekibimiz profesyonel 65 kişi ile tüm afet olaylarına hazır hale geldi. Amacımız, olası bir afet sonrasında, bize başvuran ve eğitim alan gönüllülerimizi, afetlere hazırlamak. Başlangıç eğitimi olarak arama kurtarma eğitimi, ilk yardım eğitimi, çadır kurma, psikososyal destek ve temel dağcılık eğitimleri mevcut. Verilen eğitimler bunlar. Abana Bozkurt ve Tosya ilçelerimizden başvuran gönüllülerimize bu eğitimleri verdik. Her biri eğitim sürecini tamamladı. 5 gün süren bir eğitimdi" denildi.

"İNSANLARIMIZIN DUYARLILIĞI ARTTI"

Deprem sonrasında arma gönüllü başvurularında yoğunluk yaşandığı da belirtilerek; "Kastamonu İHH daha öncesinde de bu eğitimi gönüllülere sağlıyordu. Ekiplerimiz, arama kurtarma konusunda eğitimliler. Yaşanan bu deprem sonrasında gönüllü başvurularında yoğunluk yaşadık. İnsanlar bu konuda artık daha duyarlı hale geldiler. Böyle afet durumlarında gönüllü vatandaşlarımız, arama kurtarma faaliyetlerinde rol almak istiyorlar. İnsanlarımızın duyarlılığı arttı" ifadelerine yer verildi. 


Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum