Horma’da zorlu eğitim;

Horma’da zorlu eğitim

Kastamonu İHH Arama Kurtarma Başkanlığı ve İHH Afet Akademi, doğada arama ve kurtarma eğitimi düzenledi....

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan “Kastamonu İHH Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi” adlı projenin ilk eğitimi geçtiğimiz hafta başarılı olarak gerçekleştirildi.

Eğitime 5 ilden gelen kursiyerler ve eğitmenlerle toplamda 30 gönüllü doğada arama kurtarma 1. ve 2. seviye eğitimlerini tamamladı.


TOPAÇ: “KASTAMONU EKİBİ, ARTIK DAHA BİLGİLİ VE DAHA DONANIMLI”

İHH Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç, eğitim ve çalışmalarla ilgili şunları kaydetti; “Biz projemiz onaylandığında bu proje ile sadece Kastamonu değil, ülkemizin birçok ilinde işe yarayacağını söylemiştik. Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz Pınarbaşı eğitim kampımızda Samsun, Sivas, Ordu, Çorum, İstanbul ve Kastamonu’da bulunan ekiplerimiz, doğada arama ve kurtarma eğitimlerinin 1. ve 2. seviye modüllerini tamamladılar. Bölgemizde olası arama ve kurtarma operasyonlarına hazır olarak beklemekteyiz. Ekiplerimiz her geçen gün kendilerini geliştiren ve bu işe adayan gönüllülerdir. Pınarbaşı’da düzenlediğimiz eğitim kampı, 5 gün sürdü bu eğitim içerisinde kampçılık, kamp malzemeleri tanıtımı, kurtarma ekipman tanıtımı ekip organizasyonu, yürüyüş bilgisi, meteoroloji bilgisi, iple iniş teknikleri ve iple yapay tırmanış teknikleri eğitimleri verildi. Horma Kanyonu bölgesinde bulunan zorlu kayalık alanda yapılan eğitimlerde sedye ile hasta yaralı kayalardan nasıl indirileceği nasıl müdahale yapılacağı gibi eğitimlerin yanında hasta paketleme tekniklerini alarak eğitimlerini tamamladı. Eğitimler hem yazılı sınav hem de uygulama sınavı yapılarak başarılı olan gönüllülerimize sertifika almaya hak kazandılar. Diğer illerden gelen gönüllülerimiz Pınarbaşı ilçemizin doğasına hayran kaldıklarını, en kısa zamanda kanyon geçişi için tekrar gelmek istediklerini eğitimlerin çok verimli geçirdiklerini beyan ettiler bu proje ile hem de bölgemizin doğal güzelliklerinin tanıtımı konusunda da etkin rol almaktayız bir sonraki kampımız Bolu Aladağlar’da olacak. Proje kapsamında aldığımız ekipmanlar, eğitim faaliyeti sürecinde tamamı kullanıldı. Genel merkezimizin de ek desteği ile dağ ve doğa koşullarında arama ve kurtarma faaliyetleri için kullandığımız tüm ekipmanlarımız artık tamamlanmış oldu. Kastamonu ekibi, artık daha bilgili ve daha donanımlı oldular. Gelecek günlerde alacakları eğitimlerle bölgede en aktif sivil toplum kuruluşu olarak devam edeceğiz. Kastamonu Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün kentsel arama kurtarma eğitimleri de Ekim ayı içerisinde başlayacak. Kursiyerlerimiz bu eğitimi de tamamlayarak hafif arama kurtarma sertifikalarını alacaklar. Hedefimiz Kastamonu AFAD İl Müdürlüğü ile akreditasyon eğitimlerini tamamlayıp akredite olmuş bir dernek olmak istiyoruz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum