Arama
Arama Sonuçları
Motorcular, gençlik ateşini yaktı!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu yılın kutlamaları, Karabük’ten Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Samsun’a unutulmaz bir bayrak değişimi töreniyle taçlandı.
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.
‘Evinin sultanları’ 8 Mart’ta filenin sultanları oldu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası Projesi kapsamında Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından merkezde ve ilçelerde turnuvalar düzenlendi.
Yarım asırlık helvacı, hayatını kaybetti
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde sevilen esnaf ve zanaatkar Mehmet Sirkeoğlu hayatını kaybetti.
Kastamonu’nun çekme helvası aktüelde
Her zaman olduğu gibi Ekim ayının son gününde, BİM'de raflara dizilecek olan ürünler ve fiyat listeleri ile ilgili önceki günlerde yayınlanan katalog ile bilgi verildi.
Gezerken öğrenmeye devam
Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Kayıp akademisyen köyde bulundu
Edirne’nin Keşan ilçesinde çarşamba günü evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan öğretim görevlisi Gökcan Tazeler (37), Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kocaçeşme köyünde bulundu.
Kastamonu semalarında, Perseid meteor yağmuru
Kastamonu’da perseid meteor yağmurunu izlemek için Ilgaz Dağı’na akın eden vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden kamp kurarak keyifli zaman geçirdi.
Devrekani Beyler Barajı’nda ‘usulsüz’ avlanmaya tepki!
Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Devrekâni ilçesinde bulunan Beyler Barajı’nda kaçak balıkçılık faaliyetleri yapıldığını söyleyerek; yetkililerin duruma tepkisiz kaldığını öne sürdü.
Yıldırım: ‘Herkesten aynı davranışı beklerim’
22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Açıksöz Gazetesi’nde yayınladığımız ‘Mehmet Yıldırım AK Parti’ye mi dönüyor?’ haberinin ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.
Bayramda ağızları çekme helva tatlandıracak
Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen, coğrafi işaretli Kastamonu çekme helvası, Kurban Bayramı'nda damakları tatlandıracak.
Bayram tatilcilerini 20 çeşit lokumla karşılayacaklar
Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelecek olan turistler 20 çeşit lokumla karşılanacak.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Liseli şefler ‘en iyi yemek’ için ter döktü
Yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında finale yükselerek birinci olmak isteyen lise öğrencileri, en güzel yemekleri yapabilmek için mücadele verdi.
"Heyecanı bitmiş siyasetçilerden kurtulacağız"
İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Parmaklı Türbe’de gerçekleşen köy toplantısına katıldı.
Bayramda çekme helvaya yoğun talep
Kastamonu'da, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen coğrafi işaretli çekme helva için üretim kapasitelerini arttıran imalathaneler, Ramazan Bayramı öncesi sabah saatlerine kadar üretim yapıyor.
‘En büyük yatırımı insana yapacağız’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
Çekme helva asırlardır damakları tatlandırıyor
Kastamonu'da geleneksel yöntemlerle yapımı sürdürülen ve "saray tatlısı" olarak da bilinen çekme helva, asırlardır damakları tatlandırmaya devam ediyor.
‘Kastamonu iyi gidiyor’
KASİAD olarak memleketin kalkınması ve tanıtımına katkı sağlamak adına bir tarafından tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ayhan Aslan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve “Umudun Yolu” isimli belgeselin tanıtımı için ata yurdu Kastamonu’ya geldiklerini ve iki gün boyunca Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, esnaflar ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanları ve fabrikalarını ziyaret ettiklerini gelişmelerden memnun kaldıklarını açıkladı.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.