Devrekani Beyler Barajı’nda ‘usulsüz’ avlanmaya tepki!;

Devrekani Beyler Barajı’nda ‘usulsüz’ avlanmaya tepki!

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Devrekâni ilçesinde bulunan Beyler Barajı’nda kaçak balıkçılık faaliyetleri yapıldığını söyleyerek; yetkililerin duruma tepkisiz kaldığını öne sürdü....

Geçtiğimiz gün meydana gelen olayda; Beyler Barajı’nda tekneyle balık tutan insanların görüntülerini paylaşan Başkan Serkan İnanç, durumu yetkililere iletmelerine rağmen konuya müdahil olmadıklarını iddia etti.

 

Konuyla ilgili konuşan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, ‘’Beyler Barajı, şehre en yakın barajlardan bir tanesi… Burada insanlar ruhen dinleniyor… Zamanında uğraştık ettik, kiralama kararından yetkilileri vazgeçirdik… Bu sefer de sahip çıkılmıyor’’ dedi.

‘’AĞ ATIP BALIK YAKALIYORLAR’’

İlgili kurumların görevini yapmasını istediklerini kaydeden Serkan İnanç, ‘’Özellikle İl Tarım Müdürlüğü… Bugüne kadar da hiç gözlemlemedik. Ağ atıp balık yakalıyorlar. Beyler Barajı Devrekâni İlçesine 3 dakikalık bir mesafe… Defalarca aramamıza rağmen hiçbir kimse gelip de, o yasa dışı ağ atan insanlara ‘siz burada ne yapıyorsunuz’ demiyor.  Madem demiyorsunuz, saat 11.00’da geldiler. Görüntüleri gösterdik. Bunu bizim görmemizi kaydetmemiz lazım dediler. O teknenin sabahtan akşama kadar gölün kenarında ne işi var? Bunun sahibini tanımıyor olma şansınız yok. Kastamonu’da kaç kişide böyle bir tekne… Ki tanıyorlar zaten.  Müdürlüğe çağırıp sormuyorlar, onu bile yapmıyorlar’’ ifadelerine yer verdi…

‘’ANKARA’DAN BİLE GELİYORLAR’’

Kastamonu’nun balıkçılık faaliyetlerinde önemli bir yeri olduğunu ve Ankara’dan bile 250-300 kilometre yol kat edip Kastamonu’ya gidenlerin olduğunu kaydeden İnanç, ‘’Sportif balıkçılık için birçok arkadaşımız Kastamonu’ya gidiyor… Biz yakalayıp bırakıyoruz, hobi olarak yapıyoruz… Barajlarımızda istediğimiz boyutlarda balıklar var… Esnafa para bırakıyor, dönerken bizim oranın kültürünü, helvasını alıyor evine götürüyor. Ekonomi canlanıyor. Bölge ekonomisine fayda sağlıyor…  Bunun karşılığı bu olmaması lazım. Vatandaş hobisini yapacak, esnaf ekonomisini yükseltecek. Bizim birçok arkadaşımız yurt dışına gidip sportif balıkçılık yapıyorlar… Balya balya Euro harcıyorlar… Yurt dışındaki yarışmalara gidiyorlar… Neden Kastamonu’da bu yarışma olmasın…’’ diye kaydetti.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum