Arama
Arama Sonuçları
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
İklim krizi turistlerin rotasını etkileyebilir
Turizm kuruluşları ve uzmanların tahminine göre, Güney Avrupa'da artan sıcaklıklar turist alışkanlıklarında kalıcı bir değişime yol açabilir.
Petra Antik Kenti Ne Zaman İnşa Edildi? Petra Antik Kenti Nerede?
Petra antik kenti tarihi MÖ 400 yılına uzanan içerisinde tapınak ve tiyatro gibi yapılar bulunan yerleşim yerlerindendir. Kum taşından oyulan kaya bloklar ile inşa edilen tapınakları ve büyük amfi tiyatrosu olan antik kent 100 kilometrelik alana yayılır. Tarihin tozlu sayfalarında kalan Pera antik kenti nerede, hangi ülkede, Petra’da hangi kavim yaşadı sorularının tüm yanıtları tarih severlerin oldukça ilgisini çekiyor.
12 yıldır Dünya’yı gezen Arjantinli; Kastamonu'da
Arjantin'in Mendonza kentinde doğan Gabriel Vissio, 12 yıldır motosikletiyle dünyayı geziyor. Gittiği yerlerde zaman zaman otelleri temizleyen, bazen kendi yaptığı bileklikleri satarak para kazanan 52 yaşındaki Gabriel, bir hafta önce Türkiye’ye geldi ve dün de; Kastamonu’da 37 Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Fatih Peker tarafından ağırlanan Gabriel’e; kulübün logosunu taşıyan yeleklerden de hediye edildi.
30 yaşının altındaki gençlere müjde! Tüm Türkiye'de ücretsiz faydalanacak!
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde ki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda 30 yaş altı gençler ücretsiz faydalanabilecek.
Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği
​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı.
"Başkanlarımız, turizm projesi üzerinde yoğunlaşmalı"
KASTAB Encümen Üyesi Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçe belediye başkanlarına turizm konusunda tavsiyelerde bulundu.
Vize, pasaport yok, ulaşımı kolay
Yıllar boyunca Türkiye’den en çok turist alan ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, tarihi yerleri ve kültürel zenginliği ile Türk turistlerin gözdesi haline geldi.
AK Parti’nin il il milletvekili adayları
AK Parti, milletvekili listelerini YSK'ya teslim etti.
Hollandalı gezgin Kastamonu’da
Hollanda’dan bisikletiyle dünya turuna çıkan gezgin, 9 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye geldi. Türkiye’de Kastamonu’ya gelen ve burada 2 gün kalan Hollandalı gezgin, gezdikleri yerleri kitap haline getirerek anlatmayı planlıyor.
"İki kafadarın yolculuk hikayesi"
İstanbul’dan Azerbaycan’a bisikletle yola çıkan 2 arkadaş yaklaşık 2 bin 500 kilometre pedal çevirecekler.
2 teker üzerinde ‘istiklal’ ruhu…
2019 yılında kurulan ve 2020’de dernekleşen 37 Riders Motosiklet Kulübü Derneği, kuruluşundan bu yana her sene planladığı ‘İstiklal Sürüşü’nü bu yıl da gerçekleştirdi.
'Günübirlik turizmde ciddi potansiyelimiz var'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ancak Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle etkinlikler bayramdan sonra yapılacak olan Turizm Haftası kapsamında dün sadece Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı.
Alman gezginin sıradaki durağı Çatalzeytin olacak
Almanya’nın Hannover şehrinde yaşayan Christopher Riharger(39), Semerkand’ı görme hevesiyle başladığı yolculuğuna dünya turuyla devam ediyor.