"Başkanlarımız, turizm projesi üzerinde yoğunlaşmalı";

"Başkanlarımız, turizm projesi üzerinde yoğunlaşmalı"

KASTAB Encümen Üyesi Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçe belediye başkanlarına turizm konusunda tavsiyelerde bulundu....

Başkan Civelek konuşmasında; "Bütün belediye başkanlarımızın olmazsa olmaz bir turizm projesi özelinde yoğunlaşmalı. Turizm Alt Yapı Birliği'nin de görüşü alınarak, nerede ne eksiğimiz var, hangi eksiği hangi belediye üzerinden tamamlayabiliriz diye düşünürsek kısa sürede topyekun bir Kastamonu sunumu ortaya çıkartırız diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.



Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) Meclis Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda KASTAB Encümen Üyeleri seçildi. Encümen Üyesi olarak seçilen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçe Belediye Başkanlarına tavsiyelerde bulundu.

CİVELEK; "ÖNCELİMİZ TURİZM OLDU"

Encümen Üyesi olarak seçilen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek toplantıda yaptığı konuşmasında Belediye Başkanlarına tavsiyelerde bulunarak şu ifadelere yer verdi; "Kastamonu turizmi için elimizden gelen çabanın fazlasını göstereceğiz. Belediye Başkanı arkadaşlarıma da tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Kastamonu coğrafyasında 19 ilçe olmanın dezavantajları var, bunu zaman zaman yaşıyoruz. Coğrafya geniş ama turizmde bu geri kalmışlığımızın, alt yapımız çok uygun ve aynı zamanda istediğimiz seviyede olmadığımızı hepimiz itiraf ediyoruz. Bunun hızlı bir şekilde geliştirilebilmesinin bana göre tek bir yolu var. 20 belediye başkanıyız. Belediye Başkanının asli görevleri arasında olmasa da turizm yatırımlarıyla uğraşmak, Kastamonu adına bunu iş edinmek, gerçekten 20 ayrı güç demek. Zaten Valiliğimiz, Özel İdaremiz Milli Parklar üzerinden ciddi bir şekilde tazyikli çalışma var zaten bölgemize yönelik. Ama biz belediye başkanları olarak, mutlaka bölgemizde biz turizm yatırımı yapma noktasında bir öncelik verirsek bir bakmışız ki Kastamonu topyekun bir sunum çıkarmışız, bütün gezginlerin dikkatini çekmişiz. Ben Azdavay Belediye Başkanı olarak Suğla yaylası projesi, bugünkü değeri 60 milyon TL olan turizm yatırımını Belediye bütçesinden planlamış ve belediye başkanlığına cüretkar bir şekilde yola çıktığımız bir proje. Azdavay'ın merkezindeki atlı turizm merkezi bugün 30 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım. Bu iki proje tamamen Belediye projesi. Belediye projesine, belediye bütçesinden hedeflenerek asli görevimiz olmadan yola çıktığımız bir proje. Ben bunların Kastamonu turizmi için ciddi bir değer olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da Kastamonu turizmine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tüm maddi ve manevi enerjimizi Azdavay'ın yoluna, suyuna, kaldırımına harcasaydık, Türkiye'de örnek gösterilen en güzel, nadir bir ilçe merkezi yapabilirdik. Ama önceliğimiz bizim turizm oldu. Yani bütün o ölçeklerimizde turizm misyonunu üstlendik kendimize.  Bunun da doğru bir anlayış olduğunu düşünüyorum. Bütün belediye başkanlarımızın olmazsa olmaz bir turizm projesi özelinde yoğunlaşmalı. Turizm Alt Yapı Birliği'nin de görüşü alınarak, nerede ne eksiğimiz var, hangi eksiği hangi belediye üzerinden tamamlayabiliriz diye düşünürsek kısa sürede topyekun bir Kastamonu sunumu ortaya çıkartırız diye düşünüyorum" dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum