Şampiyon yüzücü Zeynep’ten iki Türkiye 1’inciliği daha;

Şampiyon yüzücü Zeynep’ten iki Türkiye 1’inciliği daha

Paletli yüzme yarışında dünya şampiyonu olan İnebolulu sporcu Zeynep Elbir, ilk kez katıldığı serbest dalış Türkiye şampiyonası ve milli takım seçme müsabakasında iki Türkiye birinciliği, bir de Türkiye ikinciliği kazandı....

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Edirne’de yapılan Serbest Dalış Havuz/Indoor Büyükler, Gençler ve Masterler Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri tamamlandı. Şampiyonada 18 Türkiye rekoru kırıldı.

Olimpik Yüzme Havuzu'nda 7 Mayıs'ta başlayan organizasyonda 10 spor kulübünden 29'u kadın, 57'si erkek ve 1 ferdi kadın olmak üzere toplam 87 sporcu şampiyonluk için mücadele etti.

Paletli yüzme yarışlarında Türkiye ve Dünya şampiyonlukları bulunan İnebolulu milli sporcu Zeynep Elbir, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerine ilk kez katıldı.

Genç sporcumuz yarışmada, 2x50 Speed Büyük Kadınlar Türkiye 1’incisi, 4x50 Speed Büyük Kadınlar Türkiye 2’ncisi, 8x50 Speed Büyük Kadınlar Türkiye 1’incisi oldu.

Gösterdiği başarıyla şampiyonluk kürsüsüne 3 kez çıkarak 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan sporcumuz Zeynep Elbir’in “serbest dalış” branşında da milli sporcu seçilmesi bekleniyor.

Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum