‘Acil’e acilen çözüm gerek! Nüfusun iki katına yaklaştı;

‘Acil’e acilen çözüm gerek! Nüfusun iki katına yaklaştı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında Türkiye genelinde hastanelerin acil servislerine başvuru sayısı 150 milyonu aştı. Acil servislerde sekiz saatten fazla bekleyen hasta sayısı ise yaklaşık 6 milyona ulaştı....

“ACİL”DE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Türkiye, hekime veya sağlık birimine başvuru oranında Avrupa'da birinci, acil servislere başvuru oranında ise dünya birincisi konumunda.

Bakanlık, hastanelerdeki yoğunluğu "acil servislerin gereksiz kullanımı" olarak yorumlarken, sağlık emekçileri ise sağlık hizmetlerindeki yetersizliğe dikkat çekiyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, temel sorunun yurttaşların poliklinik hizmetlerine ulaşamaması olduğunu vurguladı. Yalçınkaya, "Bu durumun birinci nedeni; sağlık emekçisi sayısının yetersizliği ve bununla bağlantılı randevu sorunu, ikincisi ise artan yoksullaşma ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle tekrarlayan başvurular" şeklinde konuştu.

Yalçınkaya ayrıca, şehir merkezlerinde hızla artan özel hastanelerin, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ayaktan başvuruların yüzde 5'ini ücretsiz olarak kabul etmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: cumhuriyet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum