12 yıldır Dünya’yı gezen Arjantinli; Kastamonu'da;

12 yıldır Dünya’yı gezen Arjantinli; Kastamonu'da

Arjantin'in Mendonza kentinde doğan Gabriel Vissio, 12 yıldır motosikletiyle dünyayı geziyor. Gittiği yerlerde zaman zaman otelleri temizleyen, bazen kendi yaptığı bileklikleri satarak para kazanan 52 yaşındaki Gabriel, bir hafta önce Türkiye’ye geldi ve dün de; Kastamonu’da 37 Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Fatih Peker tarafından ağırlanan Gabriel’e; kulübün logosunu taşıyan yeleklerden de hediye edildi....

NASRULLAH’TAN SUYU İÇTİ
Nasrullah Camii Şadırvanı’ndan su da içen Gabriel; rivayete göre su içenlerin tekrar Kastamonu’ya geleceğini öğrenince; gülümseyerek ‘Mutlaka geleceğim’ dedi.
BANDUMA’YA BAYILDI
Yöresel lezzetlerden banduma ve etli ekmeği de tadan gezgin, Arjantin mutfağıyla Türk mutfağının birbirine benzediğini söyledi.
Küçük yaşlarda seyahat etmeye ilgisinin başladığını ve beş yaşında bile; birçok ülkenin haritalarını bildiğini söyleyen Gabriel Vissio,  ‘’Motosikletle dünyayı gezme hayali kuruyordum ama param yoktu, motosikletim yoktu, işim yoktu, bu yüzden “çalışmaya başladım, iki bin dolar biriktirdim, motosikleti aldım ve yolculuğa başladım” dedi.
85 ÜLKE 237 BİN KİLOMETRE…
Şimdiye kadar 85 ülkede; 237 bin kilometre yol yapan Gabriel; Amerika ve Avrupa başta olmak üzere birçok kıtayı gezdi ve şimdi de Karadeniz kıyısı üzerinden Rusya’ya ulaşmayı hedefliyor.

Motosiklet kullanmayı sevdiğini ve bu sebepten dolayı yolculuğunu bu şekilde yaptığı söyleyen Gabriel, ‘’Motosiklet özgürlüktür, ben de bu özgürlüğü seviyorum’ dedi.

‘’EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM’’

Yaklaşık bir hafta önce Türkiye’ye giriş yaptığını söyleyen Gabriel, ‘’Her şeyden önce Türkiye’nin insanlar çok iyi. Bu yolculukta yüzlerce insanla tanıştım ama Türkiye’ye girdiğimden beri çok çok iyi insanlarla karşılaştım. Türkiye’ye ilk defa geldim ve çok beğendim. Aynı evimde gibi hissediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Kastamonu hakkında da konuşan Gabriel Vissio; ‘’Ankara’dan buraya geldim. Çok güzel dağlarınız var. Daha yeni geldim ama doğanıza bayıldım, daha detaylı yorum yapmak için daha çok gezmem lazım’’ dedi.

‘’HEYECANIM HALA AZALMADI’’

Motosiklet kullanmak isteyenlere de seslenen Gabriel; ‘’Motosiklet bir tutkudur. Dertlerinizden uzaklaşırsınız, 12 yıldır geziyorum ama heyecanım hala azalmadı. Muazzam tecrübeler edinmemi sağlıyor’’ diye kaydetti.

‘’PARAYA İHTİYACINIZ YOK’’

Gabriel, son olarak şu ifadelere yer verdi; ‘’Endişelenmeyin. Her şey olabilir. Yolculuğa başlamak için çok paraya ihtiyacınız yok. 12 yıl önce 2 bin dolarla bu yola çıktım. Kredi kartım yok. Anı yaşıyorum. Param bitince otellerde temizlik yapıyor, kendi yaptığım bilekliklerimi satıyorum, bir şekilde yaşanıyor’ dedi.

PEKER: ‘’SADECE GABRİEL DEĞİL, TECRÜBESİ DE GEZİYOR’’

Gabriel Vissio’ya Kastamonu’da eşlik eden 37 Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Fatih Peker de; ‘’Motosiklete binmek ayrı güzel, onu yaşamın bir parçası yapmak ayrı… Biz de; Kastamonu’da motosiklet sevgimizi aşılamaya; bilinçli motosiklet kullanıcılarını arttırmaya çalışırken; ilimize gelen gezginlere de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sadece Gabriel’in kendisi gezmiyor, gözlemleri; tecrübesi de onunla geziyor. Belki de Dünya’nın bir ucunda başka bir gezginle Kastamonu’yu konuşacaklar. Bu bizim için önemli. Gabriel; ilimize gelerek bizleri mutlu etti’’ dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum