Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu;

Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu

2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu....

Kastamonu turizmine katkı sağlamak amacıyla 2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu. Hiçbir kar amacı gütmeden kurulan hesap, tamamen Kastamonu turizmine gönül veren bir ekip tarafından yönetiliyor. Kastamonu’nun yüksek kalitedeki doğal güzelliklerini gösteren fotoğraf ve videolar Türkçe ve İngilizce dil desteği ile paylaşılıyor.

Visit.Kastamonu hesabının yöneticisi Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu yaptığı açıklamada; “Kastamonu’nun doğal güzelliklerinin İsviçre’den, Almanya’dan veya Avusturya’dan hiçbir farkı yok, tek sorunumuz şehrimizi dünya turizmine yeterince tanıtamıyor olmamız. Bu amaçla 2016 senesinde hayata geçirdiğimiz Instagram hesabımızla bugün, dünyanın birçok ülkesinden yerli ve yabancı takipçi ağına ulaştık. Kaliteyi yakalayabilmek için çok seçici davranıyoruz. Kastamonu’ya ilişkin çok sayıda Instagram hesabı var ancak biz yalnızca yüksek kalitedeki doğa görsellerinden faydalanmayı tercih ediyoruz. Hemen her ilçemizin yeşil ve mavisine yer vermeye çalışıyoruz. O nedenle de takipçi sayımız her geçen gün artıyor. Ülkemizde çok sayıda doğa gezgini, şehrimizi ziyaret ediyor. Bu gezginlerin fotoğraf ve video çekimleri çoğu zaman kitlelere ulaşamıyor. İşte biz tam da bu aşamada devreye giriyoruz ve bu görselleri derleyip hesabımızda paylaşıyoruz. Diğer birçok hesabın aksine ücret karşılığında reklam vermiyoruz. Hesabımızın yalnızca Kastamonu turizmine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş olması ve kar amacı gütmemesi bugünkü başarısının en temel sebebi diye düşünüyorum.”

“KASTAMONU KEŞFEDİLEMEMİŞ BİR DOĞA HARİKASI”

Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu ayrıca şu açıklamalarda bulundu. “Şehrimiz keşfedilememiş bir doğa harikası. Dünyaca ünlü bir kanyonumuz var: Valla Kanyonu. Dünyanın en derin ikinci kanyonu konumunda. Bunun yanı sıra Çatak ve Horma Kanyonlarımız var. Seyir terasları ve yürüyüş parkurlarıyla doğaseverlere görsel bir şölen sunuyor. Ilıca Şelalesi bir başka doğa harikası. Ginolu Koyu ve Gideros Koyu el değmemiş koylarımız. Küre Dağı, Ilgaz Dağı, Yaralıgöz Dağı ve Ballıdağ karaçam, kızılçam, köknar ağaç türlerinden oluşan muhteşem bir bitki örtüsüne sahip. Ilgarini Mağarası ve Ejderha Çukuru örneğine rastlanmayan mağaralarımız. Araç, Azdavay, Daday, Bozkurt ve Pınarbaşı ilçelerimizde yer alan çok sayıda yaylamız bulunuyor. Fındıklı, Sıragömü, Suğla ve Mamatlar Yaylaları. Bu yaylalarımızın inanın doğu Karadeniz yaylalarından hiçbir farkı yok.”

BİR KÜLTÜR MİRASI

“Kastamonu çok özel bir şehir. Her ne kadar son yıllarda göç yoluyla büyük güç kaybetse de tarihin ve doğanın gücünü hiçbir zaman kaybetmedi. Osmanlı İmparatorluğu’nun geçmişte bir vilayeti olması ona büyük bir miras bıraktı. Prof. Dr. İlber Ortaylı hoca Türkiye’de görülmesi gereken 20 yer arasında Kasaba Köyünde yer alan Mahmutbey Camii’ni öneriyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alıyor ancak bu değerin ne yazık ki çok azımız farkında. Sonuç olarak Kastamonu yeşili, mavisi, gastronomik geçmişi ve kültürel mimarisiyle büyük bir değer. Bizler de bu güzellikleri tüm dünyaya tanıtmaya talibiz. Gönüllü olarak başladığımız bu yolda tüm takipçilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Onlar da en az bizim kadar hesabımızı çevrelerine duyurulabilirler” şeklinde konuştu.

Takip için instagram hesap adı: visit.kastamonu

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum