Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği;

Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği

​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı....

İmza törenine İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahİ, Araç İlçe Müdürü Bülent Bilen, Daday İlçe Müdürü Engin Kocaoğlu, KDAKP İPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, UNDP İ&D Asistanı Serkan Mert ve ÇDE personelleri Ziraat Mühendisi Firdevs Aydın, Ziraat Mühendisi Sümeyra Demirel Sarıoğlu ve Ziraat Mühendisi Ferhat Özgövercikli ile hibe desteğine hak kazanan çiftçiler katıldı.

ARICILARA “1.428.571,00 TL” HİBE DESTEĞİ

Törende konuşan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Tanrıkulu, bu hibe programı ile gezginci arıcılık faaliyeti yaparak geçimini sağlayan üreticilerin, bal üretimi için gittikleri bölgelerde barınma ve yaşam koşullarının iyileştirileceğine vurgu yaptı. Coğrafi şartlara uygun arıcılık faaliyetlerinin devamının sağlanmasının amaçlandığını belirten Tanrıkulu, proje kapsamında arıcılara 1.000.000,00 TL hibe desteği verileceğini, projenin KDV hariç toplam tutarının ise 1.428.571,00 TL olduğunu ifade etti. Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük ve KDAKP İl Koordinatörü Cihat Sipahi tarafından yatırımcılara, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında bilgilendirme yapıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum