Arama
Arama Sonuçları
İşte, Kastamonu'da yeni dönem Mahalle Muhtarları!
Kastamonu'da yerel seçim sonuçları açıklandı. Mahalle Muhtarları merak konusu oldu. Peki Kastamonu'nun 20 mahallesinde hangi adaylar muhtar oldu? İşte detaylar...
Kastamonu’da ‘Muhtar’ raconu değişti!
Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri önce Belediye Başkanlığı için adaylar gündemden düşmezken; muhtarlık için de rakipler, arka planda ciddi bir rekabet içerisinde çalışmalarına başladı.
Muhtar Cozuroğlu’ndan Türkiye 1’ncisi Zeynep’e teşekkür
Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Temel Yeterlilik Sınavı’nda Türkiye 1’ncileri arasında yer alan Zeynep Sude Uzan’a plaket takdim etti.
Odalıoğlu'na son görev
Karayolları'ndan emekli spor muhabiri Kastamonu'nun sevilen siması Nahit Odalıoğlu hayatını kaybetti. Merhum Odalıoğlu'nun cenazesi Sinanbey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.
'Mahalle Sohbetleri' bu kez Beyçelebi'de
'Mahalle Sohbetleri'nin ikincisi 20 Temmuz Perşembe akşamı Beyçelebi Mahallesi'nde yapılacak.
‘Muhtar, devletin ilk umut kapısıdır’
>>>Kendisini muhtarlık yaptığı ve yapacağı süre boyunca yardımlara adadığını ifade eden Cozuroğlu; “Bu kapıdan insanları geri çevirmek gibi bir lüksümüz yok bizim. Bu makam devletin ilk umut kapısı. Buraya her çeşit insan gelir ve herkesin bir umudu vardır karınca kararınca…” dedi.
Ahi Şorba Türbesi açıldı
Kastamonu’da Ahilik denilince ilk akla gelen isim olan Ahi Şorba Türbesi, atıl vaziyetten kurtarılarak restore edilmişti. Yenilenen türbenin açılışı ise Ahilik Haftası’nda gerçekleştirildi. Beyçelebi Mahallesi'nde bulunan Ahi Şorba Türbesinin açılış törenine; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Beyçelebi Mahalle Muhtarı Rıfat Cozuroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Olukbaşı oluksuz olmaz dedik”
Kastamonu Belediyesi Olukbaşı hizmet binası açılış töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu açıklamasında; “Verdiğimiz sözleri tutuyor olmanın verdiği mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Olukbaşı oluksuz olmaz dedik, hizmet binası da ihtiyaçtı, hem muhtarlığımız hem hizmet binamız bir araya geliyor” diye konuştu.
“Bizler geçiciyiz, hizmet kalıcı”
Kastamonu Beyçelebi mahalle muhtarı Rıfat Cozuroğlu açılışa hazırlanan yeni muhtarlık hizmet binasının amacını anlattı. Konuyla ilgili inşaat alanında açıklama yapan Mahalle Muhtarı Cozuroğlu; “Kastamonu Belediye Başkanına teşekkürlerimi borç bilirim.Bizler burada gelip geçiciyiz, hizmet kalıcıdır,karınca kararınca vesile olmaya çalıştım” ifadelerine yer verdi.
Muhtarlar konuştu, Devlet dinledi
Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Merkez İçe Muhtar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz da katılım sağladı. Toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirirken, 3 muhtarımız mahallerinde yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Çalışmalar 2 ay sürecek
Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu’nun girişimleri sonucunda çalışmaları Nisan ayında başlayan muhtarlık binası, 2 ay sonra tamamlanacak. Kastamonu Belediyesi tarafından Olukbaşı Özel Anadolu Hastanesi karşısında bulunan belediye hizmet bürosunun yıkımı yapılmıştı. Yıkılan büronun yerine muhtarlık ve belediye hizmet binası yapılıyor
Salgın bitti PTT’nin sıkıntısı bitmedi
Kastamonu Olukbaşı’ndaki PTT şubesinin her gün çalışması isteniyor.
Gasilhaneyi hayır kurumuna çevirdi
Kastamonu’da mahalle muhtarı mağazaya çevirdiği gasilhanede biriktirdiği kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
Olukbaşı'na yeni muhtarlık binası
Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun girişimleri sonuç verdi. Olukbaşı Mevkii'nde modern ve tarihe uygun bir muhtarlık binası, Kastamonu Belediyesi tarafından inşa edilecek.
Minik destekçilerden Ramazan yardımı
Atatürk İlkokul'unda öğrenim gören bir grup öğrenci, Ramazan ayı dolayısıyla; harçlıklarından arttırdıkları nakit ve gıda yardımlarını Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'na takdim etti.
Muhtar çabaladı, türbe restore ediliyor!
Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun Ahi Şorba Türbesi'ni restore etmek için başlattığı girişim sonuç verdi.
Gasilhanede 'hayır' var
Kastamonu'nun tanınan simalarından Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, hayırseverlerin kendisine teslim ettiği ikinci el kıyafetleri, Hedanioğlu Camii'nin gasilhanesinde depolayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
"Programlarımız şaştı"
Halk ve Merkez İlçe Muhtarlar Toplantısı, dün Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi