Muhtarlar konuştu, Devlet dinledi;

Muhtarlar konuştu, Devlet dinledi

Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Merkez İçe Muhtar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz da katılım sağladı. Toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirirken, 3 muhtarımız mahallerinde yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi....

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantı öncesinde,Kastamonu Valiliği İl Göç İdaresi tarafından muhtarlara bilgilendirme yapıldı.Akabinde toplantının açılışını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

COZUROĞLU; “TALEBİMİZ OLUMSUZ GELDİ”

Toplantıda ilk olarak söz alan Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Olukbaşı’na sinyalizasyon ve yaya geçişleri ilgili taleplerinin olumsuz geldiğini söyleyerek, söz konusu durumun elzem olduğu ve bu bölge için bir çalışma yapılmasını istedi. Cozuroğlu ayrıca, mahallesinde bulunan Sağlık Ocağı mevkiinde geçişlerin sağlıklı yapılabilmesi için bir düzenleme yapılmasını talep etti.

KARANDI; "ACİLEN YOLUN YENİLENMESİ LAZIM"

Esentepe Mahallesi Muhtarı Recai Karandı, mahallesi ile Doğu Çevre Yolu bağlantısında sorunlar olduğunu ve belediyenin acilen bu yolu yenilenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Mehtap Sokak’taki yolu acilen yapılmasını talep etti. Karandı konuşmasının devamında; “Eskiden okula devam etmeyen öğrencileri okul yönetimleri bize soruyor, bizimle birlikte ailelerine gidilip görüşülüyor, öğrencilerin takibi yapılıyordu. Fakat bu sene okula devam etmeyen öğrencileri takip eden olmadı. Okula gitmeyen öğrencilerimizin takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, mezarlıklarındaki demir kapıların çalındığını belirterek, bu hırsızlığa bir çare bulunmasını talep etti.

ÖZ; "TALEPLER KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPAYACAĞIZ"

Muhtarların talepleri üzerine söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, Beyçelebi Mahallesi’nin talepleri konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Esentepe Mahallesi’nin talebi üzerine de; “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde de hızlı bir şekilde yol çalışmamız devam ediyor. Esentepe Mahallesi içinde bir ön çalışma yapılıyor” dedi.

“HIRSIZLIK KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı’nın dile getirdiği mezarlıktan hırsızlık olayına değinen Öz; “Bu konuda çalışma yapıyoruz. İlla ki bu konuda sonuca varacağız. Hırsızlıktan dolayı öyle bir sıkıntı içindeyiz, bir şey söylemek, atıfta bulunmak istemiyorum. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum