‘Muhtar, devletin ilk umut kapısıdır’
>>>Kendisini muhtarlık yaptığı ve yapacağı süre boyunca yardımlara adadığını ifade eden Cozuroğlu; “Bu kapıdan insanları geri çevirmek gibi bir lüksümüz yok bizim. Bu makam devletin ilk umut kapısı. Buraya her çeşit insan gelir ve herkesin bir umudu vardır karınca kararınca…” dedi....
Kastamonu’nun en aktif hizmet veren birkaç muhtarından
biri olan Beyçelebi Mahallesi Rıfat Cozuroğlu, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde
mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine muhtarlık olarak yapılacak yardımlardan
bahsederek, Ramazan yardımı yapmayı düşünen vatandaşların mahalle muhtarlarına
danışarak ihtiyaç sahipleri konusunda daha doğru bilgi alabileceklerini
söyledi.
Cozuroğlu, ayrıca muhtarlık olarak çeşitli yardım kampanyalarının olduğundan ve faaliyetlerinden bahsetti.
“İHTİYAÇ
SAHİPLERİNE GÜZEL BİR RAMAZAN AYI GEÇİRTMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Muhtar Rıfat Cozuroğlu, muhtarlıklara ödenek ayrılması gerektiğini vurgulayarak; “Ramazan yaklaşırken maddi durumu iyi olan mahallelilerimizi arıyorum, ‘listeye aldım sizi’ diyorum. Onlar da ellerinden ne gelirse, maddi veya ayni olarak yardımlarını yapıyorlar. Bu hafta içerisinde buna başlayacağım. Bununla birlikte ihtiyaç sahiplerine güzel bir Ramazan ayı geçirtmeye çalışacağız. Bizim mahallemiz nüfusa oranla kıyasladığımızda elit bir mahalle. Yüzde 20 gibi ihtiyaç sahibi bir tabaka var. Geldiğim günden beri çabalıyorum. Malum her tarafta apartman var, ben bu apartmanlarla ilgili bir kampanya başlattım. Kendi oturduğum apartmandan başladım işe ve yönetici ile irtibata geçtim, ‘her daire bana 1 lira para versin’ dedim. Toplanan geliri mahalle ihtiyacında kullanalım istedim. Az da olsa mahalle muhtarlığına girdi olsun istedim. 2 ay falan yaptık diğer apartmanlara da söylemeye çalıştım ama devamı getirilemedi. Bunu isteme sebebim bir sorun olduğunda önce kendi mahallemizde çözelim kendi imkanlarımızla. Bunu bazı toplantılarda da dile getirdim ödeneğimiz olması konusunda, muhtara ödenek ayıralım deniyor ama hayata geçirilmedi. Öyle bir ödenek olsa, karınca kararınca bizler de vatandaşa daha rahat destek oluruz” ifadelerini kullandı.
“KENDİMİ TAMAMEN
BU YARDIMLARA ADADIM”
Kendisini muhtarlık yaptığı ve yapacağı süre boyunca yardımlara adadığını ifade eden Cozuroğlu; “Bu kapıdan insanları geri çevirmek gibi bir lüksümüz yok bizim. Bu makam devletin ilk umut kapısı. Buraya her çeşit insan gelir ve herkesin bir umudu vardır karınca kararınca. Ahi Şorba Türbesinde bir yazı var, o yazıyı kendime ilke edindim. Bana bazen kızarlar ‘sen de herkese yardım ediyorsun’ diye… Ben ederim, neticede Allah’ın bir kuludur. 720 yıl önce memleketimizde yaşamış Ahi Şorba’nın şu yazısını kendime ilke edindim; ‘Dergahımıza gelene ekmeğini, suyunu verin, dinini inancını sormayın, Allah’ın can bağışlamaya değer bulduğu her varlık soframızda rızıklanmaya layıktır.’ Maksat buradan insanları mutlu göndermektir. Ben kendimi tamamen bir yerde bu yardımlara adadım. 7 yıldır ikinci el kıyafet yardımım çoğalarak devam ediyor” dedi.
“HAYIRSEVERLER
MUHTARLIKLARA YÖNELİRLERSE İYİ OLUR”
Son olarak mahallede bulunan depremzedeler ile ilgili de konuşan Muhtar Rıfat Cozuroğlu; “Beyçelebi Mahallemizde bizim bildiğimiz depremzede 3 ailemiz var. Bize gelip de şurada depremzede aile var denilmeyince bilemiyoruz. Seçim nedeni ile belki bu hafta içerisinde kayıtlarını alma durumları var, tüm memleketlerinden göçenlerin. Gönül isterdi ki orada onların yanında olalım. Maalesef öyle bir şansımız olmadı. Kişisel yardım ayrıdır tabii. Mahallemize gelen 3 aileye fazlasıyla mahallelimizin de desteği ile yardımlarımızı yaptık. Yanlarında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Muhtarlıklara tabi keşke ihtiyaç sahiplerinden önce yardım edecek olanlar gelse, hayırseverler ‘burası muhtarlıktır, geçerken 100 lira bırakıyım muhtara, ihtiyacı olana kullansın’ deseler keşke. Her şey kayıt altında. 2014 yılında muhtar oldum ben, bana gelsin desin ki 2015 yılında ben şu kadar yardım yapmıştım desin, ben de ona kayıtlardan bularak 2015 yılında yaptığın yardım şuraya gitmiştir diyebilirim bunlar kayıtlarımın altında. İnsanlar ben söylemeden yardıma gelse tabii ki de daha iyi. Sistemimiz oturdu, artık kendiliğinden ilerliyor ama beklentim tabii ki daha çok. Kısaca keşke insanlarımız bizlerle biraz daha haşır neşir olsa. Güvenlerini sarsmayız, neticede bu gönül işidir. Hayırseverler muhtarlıklara yönelirlerse iyi olur. Muhtarlar mahallesine daha hakim, daha iyi bilir kimin ihtiyacı olduğunu. Askıda ekmek ve ikinci el kıyafet kampanyamız devam ediyor” diye konuştu. (Emre Çevikoğlu / ÖZEL HABER)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.