Muhtar çabaladı, türbe restore ediliyor!;

Muhtar çabaladı, türbe restore ediliyor!

Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun Ahi Şorba Türbesi'ni restore etmek için başlattığı girişim sonuç verdi....

Türbenin çatı, sıva ve kapısı onarılırken, diğer bölümler için de hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Kişisel çabalarıyla türbeyi restore ettiren Muhtar Cozuroğlu, destek verenlere teşekkür ederken,  destek beklediği bir çok kişiden de olumsuz cevap almasına sitem etti.

''HİÇ BEKLEMEDİĞİM YERLERDEN DESTEK ALDIM''

Muhtar Cozuroğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gerekli izin belgelerini aldıklarını hatırlatarak, ''Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müzde, bazı nedenlerden dolayı yapamayacağını söyleyince, bizler de o günden bu tarafa çaba gösteriyoruz. Mahalle muhtarı olarak  oranın sıkıntılı durumundan dolayı rahatsız oldum ve destek talep ettik. Ben öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Gittiğimiz yerlerden boş dönmedik.  Tabiki, her şey iyi olmuyor. Beklentilerim olan yerler vardı, sahiplenmesi gereken kişiler olaya müdahil olmadı. Benim en çok üzüntüm de memleketimizdeki bazı kişilerin olaya kayıtsız kalmasıydı. Diğer taraftan hiç de beklemediğim yerlerden destek aldım.   Duyarlı insanlara da teşekkür ediyorum'' dedi.

''AHİ ŞORBA'YI KASTAMONU'YA TANITTIK''

Türbenin restorasyonunun devam ettiğini hatırlatan  Muhtar Cozuroğlu, ''Türbenin alanı belki küçük bir yer ama sıfırdan başlayınca maalesef verilen süre içerisinde bitiremiyorsunuz. Neticede bu tamamen hayırseverlerin desteğiyle oluyor. Üç ay gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyorduk ama henüz olmadı. Malzeme buluyoruz fiyat yüksek çıkıyor. Benim de amacım, hayırseverlerden topladığımız parayı yerinde kullanmak.  Şuanda Kastamonu'nun yüzde 80'i Ahi Şorba'yı bilmiyor ama Haziran ayından bu yana en azından yüzde 50 gibi bir kesime bu sesi duyurdum. Maksadım da buydu. Bunlar sayılı insanlardır. Tekke veya Türbe olayından ziyade; bu kişiler Türkiye'de sayılı kişiler. Din adamı ve ulemadan çoktur ama bu zat, şuanda dini ve kültürü bir anda yaşatan bir zat. Esnaf ve Sanatkarların 720 yıl önce, odayı kuran bir kişi. Bir tanesi Kırşehir'de Ahi Evran,  Kastamonu'da Karadeniz'i temsil eden Ahi Şorba'' ifadelerine yer verdi.

Restorasyon aşamasında tavan ve çatıyla birlikte sıva ve kapıyı da tamamladıklarını söyleyen Cozuroğlu, diğer bölümler için de mevsimsel şartların iyileşmesini beklediklerini söyledi.  




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum