Arama
Arama Sonuçları
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Mustafa Çay'ın ismi o parkta yaşatılacak
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, meclis kararı ile ilçede yaptığı hayırlarla anılan Mustafa Çay'ın isminin tüm Belediye Meclis Üyelerinin olur oyuyla Bahçelievler Mahallesi'ne yapılan spor alanı ve çocuk parkına verildiğini duyurdu.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Kastamonu TUREB'den Mahmud Bey Camii açıklaması: "Teşekkürü borç biliriz"
Kasaba Köyü Mahmud Bey Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesine eklenmesi vesilesiyle Kastamonu Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada; "Mahmud Bey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklendiği haberini sevinç ve gururla öğrendik. Fikir aşamasından proje aşamasına, uzun ve zorlu sürecin her aşamasında süreci titizlikle takip eden, çaba sarf eden herkese teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verildi.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Başkan Yaşar; "Pınarbaşı'nı dünya tanıyacak"
Türkiye 6. Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar burada yaptığı konuşmasında; " Kastamonu turizminin amiral gemisi dediğimiz Pınarbaşı’nı dünya tanıyacak, dünyaya tanıyacağız" ifadelerine yer verdi.
Kayıp Korhan Berzeg'i bulana 1 milyon lira ödül
Dünyaca ünlü ekonomist Korhan Berzeg 49 gündür kayıp. Korhan Berzeg'in sanatçı eşi Angela Berzeg, "Korhan'ı sağ salim bulup bize getiren kişiye 1 milyon lira ödül vereceğiz" dedi.
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Tarihi Sinop Cezaevi, 3 yıl aradan sonra açılıyor
Restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, kapılarını kısmen de olsa Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerine açacak.
600 yıllık camiyi talan ettiler
Cide ilçesinde çatısı dahil birçok yeri yıkılan ve atıl vaziyette kalan 600 yıllık tarihi cami ile caminin bahçesinde bulunan mezarlar, defineciler tarafından talan edildi.
400 yıllık konağa ‘en iyi restore’ ödülü
24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde "En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü" Gülsüm Hanım Evi'ne verildi.
Asırlık ağaçlar yeniden canlandı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Daday Orman İşletme Müdürlüğü Adalar Şefliği'nde kurumaya yüz tutan Asırlık Türk Fındığı ağaçlarının yeniden canlandığını açıkladı.
Kastamonu Rıfat Ilgaz'ın Evi nerede? Rıfat Ilgaz'ın Evine nasıl gidilir?
Rıfat Ilgaz'ın Evine nasıl gidilir? Kastamonu Rıfat Ilgaz'ın Evi nerede? soruların cevapları haberimizde
İstiklal Yolu’ndaki tarihi köprü sele dayanamadı
Küre ilçesinde, İstiklal Yolu üzerinde bulunan tarihi köprü, selde zarar gördü.
Kubbeli Mescit nerede? Kubbeli Mescit adres tarifi
Kastamonu Kubbeli Mescit, Kastamonu ilinin Atabey Gazi semtinde bulunan tarihi bir camidir. Peki Kubbeli Mescit nerede? soruların cevabı haberimizde
Geçmişe Yolculuk Yapmak İsteyenlerin Favorisi: Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?
Geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin favorisi: Hamamönü’ne nasıl gidilir, bölgede mutlaka görmeniz gereken en güzel yerleri sizler için derledik. Kendinizi bambaşka bir zaman dilimi içinde hissedeceğiniz Hamamönü, farklı bir tatil rotası olarak tercih edebileceğiniz seçeneklerden biridir. Günübirlik veya hafta sonu gezi planınızda sizler de mutlaka Hamamönü’nü listenize eklemelisiniz. Ankara’nın tarihini sonuna kadar hissedeceğiniz Hamamönü bölgesinde gezip görmeniz gereken pek çok yer ve tarihi eser yer alıyor. Sizler de geçmişe yolculuk yapmak ve nadide eserleri yakından görmek istiyorsanız, hemen Hamamönü gezi rehberimizi inceleyebilirsiniz.
İmar affı gündemden çıkarılsın!
Türkiye Müteahhitler Birliği, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin hazırladığı "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda sektördeki denetim sistemi mekanizmalarının güçlendirilmesine dikkat çekti."Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, aksine müeyyidelerin caydırıcı olması sağlanmalıdır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek anlattı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Onlarca vaat arasındaki 5 madde ise beyannamenin en konuşulan noktası oldu.
Kastamonu'da 136 bina yıkılacak! Riskli yerler neresi?
VİDİNLİOĞLU BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞECEK
Başkan’dan ‘altyapı’ vurgusu
>>>Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Alt yapı ve mazgal çalışmalarımızda epey yol aldık. Belediyecilik hizmetlerinde en sıkıntılı kısım alt yapıdır. 50 bin nüfuslu alt yapı ile şu anda 130 bin nüfuslu alt yapımız aynı
‘Menfaat gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık’
Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) 13’üncü, KASİAD Vakfı’nın ise 3’üncü olağan genel kurulu, İstanbul Ataköy Sheraton Otel toplantı salonunda yapıldı.
Maraş depremleri, 5 asırlık hana zarar verdi
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin hissedildiği illerden Kastamonu'da tarihi hanın duvarlarında çatlakların oluştuğu belirlendi.
Mezarı bulunarak restore edildi
Mısır’da müderrislik görevinde bulunan Hattat Muhiddin Tanır’ın mezarı bulunarak, restore edildi. Mezarın restore edilmesi üzerine Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.
Tarihi camide yangın
Kastamonu’da İsmailbey Külliyesi içerisinde bulunan tarihi İsmailbey Cami'nde yangın çıktı. Yangın, cami müezzini ve imamı tarafından cemaatinde yardımıyla büyümeden söndürüldü. Yangın sebebiyle bazı yerler zarar gördü. Açıklamalarda bulunan İsmailbey Camisiİmam HatibiAbdullah Kuru; "1 metrekare civarında bir halımız yandı. Allah’a ham olsun küçük bir hasar ile yangını atlatmış olduk" dedi.
15 güne tamamlanacak
Kastamonu'da yaklaşık 2 bin 700 yıl önce Paflagonyalılar tarafından inşa edilen ve Türkiye'de yerleşim yeri içerisinde kalan tek kaya mezarı olan Evkaya Mezarları’nın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmaları hakkında açıkalma yapan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu; “Kaya Mezarlarında çalışmalarımız sürüyor. Tahminen 10 ya da 15 gün içerisinde Kaya Mezarlarındaki çalışmaları tamamlayıp buradan çıkacağız inşallah” ifadelerine yer verdi.
Tarihi cami restore edilecek
Devrekani ilçesine bağlı Şenlik köyünde yapımı 1890 yılına dayanan ve bakımsız kalan tarihi cami, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilecek.
‘İstiklal Yolu’ Köprüsü onarılmayı bekliyor
Küre ilçesinde, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan büyük sel felaketinde zarar gören 123 yıllık tarihi İstiklal Yolu köprüsü, onarılmayı bekliyor.