Geçmişe Yolculuk Yapmak İsteyenlerin Favorisi: Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?;

Geçmişe Yolculuk Yapmak İsteyenlerin Favorisi: Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?

Geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin favorisi: Hamamönü’ne nasıl gidilir, bölgede mutlaka görmeniz gereken en güzel yerleri sizler için derledik. Kendinizi bambaşka bir zaman dilimi içinde hissedeceğiniz Hamamönü, farklı bir tatil rotası olarak tercih edebileceğiniz seçeneklerden biridir. Günübirlik veya hafta sonu gezi planınızda sizler de mutlaka Hamamönü’nü listenize eklemelisiniz. Ankara’nın tarihini sonuna kadar hissedeceğiniz Hamamönü bölgesinde gezip görmeniz gereken pek çok yer ve tarihi eser yer alıyor. Sizler de geçmişe yolculuk yapmak ve nadide eserleri yakından görmek istiyorsanız, hemen Hamamönü gezi rehberimizi inceleyebilirsiniz....


Hamamönü’ne Nasıl Gidilir?

Hamamönü’ne nasıl gidilir ve nerededir diye merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık. Ankara’nın en güzide yerlerinden biri olan Hamamönü’ne gitmek için, genelde kara yolu tercih ediliyor. Altındağ ilçesi içerisinde yer alan Hamamönü’ne gitmek için, bölgeye giden toplu taşıma seçenekleri için otobüs bileti alabilirsiniz. Eğer özel aracınızı tercih edecekseniz Eskişehir ve Konya kara yolu üzerinden de Hamamönü’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hava yolu ile Hamamönü’ne gitmek istiyorsanız, Ankara havalimanını kullanarak buradan da güzergaha kolaylıkla erişebilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak ucuz uçak bileti alabilir ve Hamamönü’nün tüm güzelliklerini yeniden keşfedebilirsiniz.

 

Hamamönü Hakkında Genel Bilgiler

Hamamönü hakkında genel bilgiler ve en çok merak edilen tarihi ile ilgili detayları sizler için açıkladık. Ankara tarihi denildiğinde akla ilk olarak gelen yerler arasında Hamamönü yer almaktadır. Ankara’nın tarihi semti olarak bilinen Hamamönü’nün tamamen tarih koktuğunu ve mimarisi ile de bunu yansıttığını söyleyebiliriz. Özellikle semtte 2006 yılında başlayan sokak iyileştirme projesi sayesinde, evlerin ve yapıların mimarileri de korunmuştur. Semtin geneline tamamen otantik bir havanın hakim olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Ramazan Ayı boyunca semt bambaşka bir atmosfere bürünerek, görenleri kendine hayran bırakıyor. Semtin en çok turist ve ziyaretçi kabul ettiği dönemlerde sizler de gezi planı yaparak, semt genelinde yapılan pek çok aktiviteye ve etkinliğe de katılabilirsiniz. Ankara gezisinde Hamamönü’ne vakit ayırmak için araç kiralama hizmetini de tercih edebilir ve semtin her bir köşesini dolaşabilirsiniz.

 

Hamamönü’nde Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Hamamönü’nde mutlaka görülmesi gereken yerler bölgeye gitmeyi düşünenler tarafından sıkça merak ediliyor. Tarihi dokusu ile dikkat çeken Hamamönü, Ankara’nın da en eski semtlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

 

Bölge gerek gezip dolaşma için farklı seçenekleri sunması, gerekse konaklama için de ziyaretçilerine pek çok alternatifi sunması açısından oldukça konforludur. Hamamönü’nde mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık:

 

        Hamamönü bölgesinde en çok ziyaretçi kabul eden eserlerden birisi de çifte hamamdır. Yapımı 1440 yılında tamamlanan çifte hamamın, 13 yıllık bir süre sonunda yapıldığı biliniyor. Karacabey Hamamı mutlaka Hamamönü’nde ziyaret etmeniz gereken en önemli eserlerden biridir.

        Eğer yaz mevsiminde Hamamönü’ne gitmeyi düşünüyor iseniz çok şanslısınız. Bölgede bulunan Kabakçı Konağı’nda yazlık sinema keyfi yapabilirsiniz.

        Ülkemizin ve tabi ki Ankara’nın en tarihi ve en nostaljik yerlerinden birisi olan Hamamönü’nde pek çok çay bahçesi yer alıyor. Çay bahçelerinde arkadaşlarınız ile sohbet edebilir ve bu nostaljik atmosferin tadını çıkartabilirsiniz.

        Semtte yer alan Tacettin Cami de yine görmeniz gereken, Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı çok önemli bir tarihi eserdir.

        İstiklal Marşı’nın yazıldığı ev de Hamamönü’nde yer alıyor. Ev ziyaretçilere açık olacak şekilde ve müze şeklinde koruma altına alınmıştır.

        Hamamönü’nde yer alan El Ürünleri Pazarı’na giderek, sevdikleriniz ve kendiniz için el yapımı hediyelik eşyaları inceleyebilirsiniz. Özellikle vitray, hat, seramik ve kukla ile ebru sanatından yapılmış hediyelik eşyalar popüler olarak karşımıza çıkıyor.

Tarihi Hamamönü Evleri

Tarihi Hamamönü evleri sizleri de kendisine hayran bırakacak ihtişamı ile dikkat çekiyor. Hamamönü tarihi ve içinde barındırdığı eserler kadar, kendine özgü mimarisi ile de görenleri kendisine çekiyor. Evlere bakıldığında semt boyunca hepsinin yapısının korunduğunu ve restore edildiğini söyleyebiliriz. Altındağ Belediyesi, semtin doğal ve tarihi dokusunu korumak açısından çok kapsamlı bir restorasyon çalışması yapmıştır. Osmanlı mimarisinin en başarılı örneklerinin Hamamönü’nde bulunduğunu söylemek de doğru olacaktır. Semt genelinde korunmuş ve restore edilmiş, yaklaşık 250 adet konak yer alıyor. Konakların pek çok bölge halkı tarafından kullanılmaya devam ederken, pansiyon ve otel olarak da ziyaretçilere sunuluyor.

 

Hamamönü’nde Neler Yapılabilir?

Hamamönü’nde neler yapılabilir ve gününüz güzel geçirmenizi sağlayacak en popüler aktiviteleri öğrenmek için doğru yerdesiniz. Hamamönü denildiğinde akla ilk olarak tarihi konaklarda ve meşhur çay bahçelerine yapılan eşsiz kahvaltısı gelmektedir. Tek başına şahane olan Hamamönü kahvaltısı sizler için de farklı ve çok lezzetli bir deneyim olacaktır. Hamamönü’nde kahvaltı yapmak için çay bahçelerini tercih edebilirsiniz. Hem tarihi konakları izleyebilir, hem de huzurlu bir atmosferde Hamamönü kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz. Hamamönü’ne gittiğinizde pek çok yerde yazlık sinemalarla karşılaşabilirsiniz. Antika eşyaları ve eski Yeşilçam film afişleri ile dizayn edilmiş olan yazlık sinemalarda eski Türk filmlerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Restoran ve kafelerde bölgeye özgü yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Hamamönü’ne gitmişken kumda kahve keyfi yapmadan da dönmemelisiniz. Hem kahvenizi içebilir hem de konakların güzelliklerini ölümsüzleştirmek için bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Merkezi bir konumda yer alan Hamamönü, tarihe yolculuk yapmak için ideal bir seçimdir. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum