Çalışmalar 2 ay sürecek;

Çalışmalar 2 ay sürecek

Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu’nun girişimleri sonucunda çalışmaları Nisan ayında başlayan muhtarlık binası, 2 ay sonra tamamlanacak. Kastamonu Belediyesi tarafından Olukbaşı Özel Anadolu Hastanesi karşısında bulunan belediye hizmet bürosunun yıkımı yapılmıştı. Yıkılan büronun yerine muhtarlık ve belediye hizmet binası yapılıyor...

“ÖNCE VATANDAŞ SONRA BİZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, şöyle konuştu; “Şuan ki muhtarlığımız biraz basit kalıyordu. Daha modern bir muhtarlık binasının olması gerektiğini düşündük ve girişimlerimizi başlattık. Burası çok görünmüyor, halkla birebir olamıyorsun. Daha modern bir muhtarlık binasının yapılması lazım diye gündeme taşıdık. Mahallemizin sıkıntılarını önceliğimiz haline getirdik. Önce vatandaş sonra biz diye düşündük. Mahallemizde şuan itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşımızın ayağı suya değmiyor, arıza sıkıntıları olduğunda hemen halledilebiliyor, altyapıda bir problemimiz yok. Tek eksiğimiz modern Beyçelebi mahallesine yakışır bir muhtarlık binasıydı. O da yaptığımız girişimler sonucunda, Belediyemizin desteğiyle 2 ay sonra çalışmaların tamamlanmasıyla hayat bulacak.”


“HİZMET BİNAMIZ 2 AY SONRA TAMAMLANACAK”

Yönetenlerin güzel yerlerde olması gerektiğine vurgu yapan Muhtar Cozuroğlu; “Ben yarın bırakıp gideceğim, benden sonra gelen başka muhtarımız da bu güzellikle karşılaşsın. Buna birinin sebep olması gerekiyordu ben de öncü oldum. Çalışmamız 2 ay devam edecek. Temmuz-Ağustos aylarında bu hizmet binası tamamlanmış olacak” dedi.

“OLUKBAŞI DENİLİYOR AMA BİR OLUK YOK”

Beyçelebi Muhtarlık binasının yapım projesi içerisinde bir de oluk projesinin olduğunu belirten Muhtar Cozuroğlu bunu yapmalarının sebebini şöyle açıkladı;  “İnsanlar adres tarifi isterken ‘Beyçelebi nerede?’ diyor. Adres olarak ‘Anadolu Hastanesi’nin oradayız’ diye tarif ediyoruz. Vatandaş, ‘Ha Olukbaşı mı?’ diyor. Küçüklüğümden beri Olukbaşı deniyor bu civara. Ancak bir oluk yok. Buranın bir kimliğinin olması lazım. Buraya bir de oluk gerekli dedik. Sembolik de olsa bu oluk da yapılacak. Yaşlı bir amcamızla görüşmüştüm. Daha öncelerinde itfaiyenin olduğu yerde bir oluk olduğunu ve bu civarın isminin de o oluktan kaldığını ifade etmişti. Vakıflara kayıtlı olur onun yeri şurasıymış dersiniz net bir şey ortaya koyarsınız. Ancak net bir bilgi değil benim amcadan duyduğum ifadeler bu şekilde. Buradan esinlendik. Hem insanlar sürekli Olukbaşı diyor en azından sembolik de olsa bir oluk yapalım diye düşündük. Bunu da proje içerisine dahil ettik.”

“EK ŞUBE OLARAK AÇIK OLACAK”

Eski cami altında kalan muhtarlık yerinin, yeni bina tamamlandıktan sonra ne olarak kullanılacağı sorusuna ise Muhtar Cozuroğlu şöyle cevap verdi; “Burayı da kapatmamaya çalışacağım, hizmetlerimizi buradan da devam ettirmeyi planlıyorum. Burası da bir ek şube gibi açık olacak. Vatandaşlarımıza yaptığımız yardımlarımızı burada gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde buradan yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum