Arama
Arama Sonuçları
İlçe devlet hastanesine ‘ameliyathane’ müjdesi
Cide Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan alanlar yeniden gözden geçirilerek, hastane ameliyathanesinde tespit edilen eksiklikler en kısa sürede tamamlanarak eksiksiz, daha etkin ve kaliteli olarak faaliyete geçmesi ve hizmete alınması planlamaları yapıldı.
Kastamonu'daki cinayetin sanıklarına ceza yağdı
Kastamonu’da bir restoranda işlenen cinayetle ilgili 4 sanığın yargılandığı davada cinayet şüphelilerine ceza yağdı.  
Kastamonu Üniversitesi büyüyor
 Kastamonu Üniversitesi tarafından açılan 6 yeni bölüm, 2024-2025 akademik yılında öğrenci alımı yapacak.
Kastamonu Üniversitesi giderek büyüyor!
Kastamonu Üniversitesi, yeni açılan programlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Üniversitede altı yeni bölümün 2024-2025 akademik yılında açılmasına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan onay çıktı.
Kastamonu’da ‘Muhtar’ raconu değişti!
Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri önce Belediye Başkanlığı için adaylar gündemden düşmezken; muhtarlık için de rakipler, arka planda ciddi bir rekabet içerisinde çalışmalarına başladı.
Kastamonu'nun komandolarına 'yangın' eğitimi
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda kahraman komandolar, yangın eğitimlerini tamamladı.
Öğrenciler, gezerek öğreniyor
Kastamonu Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, tarihi mekanlarını gezerek hem derste işledikleri konuları pekiştirdiler hem de kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.
Karaçomak Deresi'ne pislik mi karışıyor?
Kastamonu il merkezinde vatandaşların ve okula giden öğrencilerin kullandığı çay kenarındaki yaya yolu tehlike saçmaya devam ediyor. Öte yandan söz konusu alanda, kanalizasyon borusundan dereye akan pislik de vatandaşların tepkisini çekti. Söz konusu alanda bir an önce tedbir alınması isteniyor.
Vidinlioğlu'dan tehlike saçan yolla ilgili açıklama: ‘Belediyeyle ilgisi yok!’
Kastamonu il merkezinde vatandaşların ve okula giden öğrencilerin kullandığı çay kenarındaki yaya yolu tehlike saçmaya devam ediyor. Açıksöz Gazetesi'nin konuyu ele almasıyla birlikte tehlike arz eden yol yeniden gündeme geldi.
Okullar açıldı, yine çözülmedi!.. Bu neyin inadı?
Kastamonu il merkezinde vatandaşların ve okula giden öğrencilerin kullandığı çay kenarındaki yaya yolu tehlike saçmaya devam ediyor.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Milli Mücadele’nin kalem sancaktarını rahmetle anıyoruz
Milli Mücadele yıllarında Anadolu'da kutlu davayı destekleyen ve halkı hak dava hakkında aydınlatan ve Anadolu'da kamuoyu oluşturan Açıksöz Gazetesi'nin kurucusu Hüsnü Açıksöz, bundan 84 yıl önce 27 Ağustos 1939'da hayatını kaybetti.
Vidinlioğlu’ndan Hüsnü Açıksöz’e rahmet
Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nin kurucusu olan Hüsnü Açıksöz’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü. Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Hüsnü Açıksöz’ün vefatının 84’üncü yıl dönümünde Hüsnü Açıksöz’e rahmet paylaşımında bulundu.
Virajı alamayan otomobil köprüden uçtu: 2 yaralı
Çatalzeytin ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, köprü korkuluklarını kırarak dereye düştü.
Odalıoğlu'na son görev
Karayolları'ndan emekli spor muhabiri Kastamonu'nun sevilen siması Nahit Odalıoğlu hayatını kaybetti. Merhum Odalıoğlu'nun cenazesi Sinanbey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.
Özel İdare’nin acı günü!..
Kastamonu İl Özel İdaresi çalışanlarından Rıfat Yılmaz, hayatını kaybetti.
Muhteşem Yaz Konseri
Ağlı Belediyesi tarafından Belediye Düğün Sarayı önünde ünlü sanatçıların katılımıyla Yaz Konserleri başladı.
Cideli finalist şov yaptı
Cide'de Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının finalisti Cideli sirk sanatçısı Mesut Bar tarafından gösteri sergilendi.
'Mahalle Sohbetleri' bu kez Beyçelebi'de
'Mahalle Sohbetleri'nin ikincisi 20 Temmuz Perşembe akşamı Beyçelebi Mahallesi'nde yapılacak.
İşletme Müdürü Üzümcü'den veda ziyareti
Hanönü Orman İşletme Müdürü Rıfat Üzümcü'nün tayini çıkması nedeniyle Kaymakam Tolga Değirmenci'ye veda ziyaretinde bulundu.
Kastamonu’da yaz konserleri başlıyor
Ağlı Belediyesi tarafından 22 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da Belediye Düğün Sarayı önünde ünlü sanatçıların katılımıyla Yaz Konseri başlayacak.
Festivalde coşkulu son
Her sene geleneksel olarak gerçekleştirilen 28. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Festival kapsamında gerçekleştirilen konser hava şartları dolayısıyla kapalı spor salonunda yapıldı.
Ekrem İmamoğlu’ndan Kastamonu çıkarması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Kastamonu dünya güzeli bir coğrafya. Hem Cide’ye hem Daday’a bütün Kastamonu ilçelerine, Kastamonu’ya selam olsun. Bir Kastamonu’da İstanbul’da var. Hem milli duygularıyla hem çalışkanlıklarıyla çok güzel insanlar. Sevgiyle saygıyla sizi İstanbul’dan kucaklıyorum.
Kastamonu’nun sarı yazmalı güzelleri seçildi
Kastamonu’nun Cide İlçesinde gerçekleşen 28. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Sarı Yazma Güzellik Yarışması düzenlendi.